רווחי חברת אסם עלו ב-2011 ב-7.9% ל-341 מיליון שקל
יצרנית המזון הישראלית {אסם} פירסמה הבוקר (א') את תוצאותיה הכספיות לסיכום שנת 2011, מהן עולה כי על אף המחאה הצרכנית שאיפיינה את המחצית השניה של השנה, במונחים שנתיים חל שיפור בתוצאותיה הן בשורה העליונה והן בשורה התחתונה ביחס לשנת 2010.
אסם נשלטת עי ידי חברת נסטלה השוויצרית ומנוהלת מזה 6 שנים על ידי גזי קפלן, שהודיע לאחרונה על פרישתו בשל מצבו הבריאותי ואלו הם הדוחות האחרונים החתומים על שמו. את קפלן יחליף בתפקיד המנכ"ל איציק צאיג.
בדוחות החברה מציינת ההנהלה את הפעולות שעשתה על מנת לצמצם את הפגיעה בציבור על רקע המחאה החברתית: "מאז פרוץ המחאה התקיימו באסם דיונים כיצד להיענות לרחשי לב הציבור ולהוביל מהלך שיסייע בהורדת מחיריהם של מוצרי המזון הבסיסיים בסל הצריכה הישראלי", נכתב בדוחות.
כבר בשלבים הראשוניים של המחאה, בחודש יולי, ביטלה אסם את עליית המחירים שהתכוונה לבצע בעקבות עליית מחירי חומרי הגלם והאנרגיה. בהמשך גם החליטה החברה להפחית את מחירי מוצריה לצרכן בשיעור של עד 10% לסל של קבוצת מוצרים הנמצאים ברוב בתי ישראל.
אסם דיווחה כי הכנסותיה השנתיות עלו ב-4.2% ל-3.96 מיליארד שקל, מרביתם ממכירות בשוק המקומי, 3.36 מיליארד שקל. עם זאת עלתה גם היא בכ-6.7%, מה ששחק את הרווח הגולמי והעלה אותו רק ב-0.5% ל-1.651 מיליארד שקל.
לאחר הפחתה קלה בהוצאות המכירה השיווק וההפצה כמו גם בהוצאות ההנהלה והכלליות, עלה הרווח התפעולי של אסם ב-2.8% והסתכם ב-499 מיליון שקל.
גם הוצאות המימון של החברה קטנו בכ-23% ל-41.5 מיליון שקל לעומת זאת הכנסות המימון גדלו פי 3, כך שבשורה התחתונה גדל ב-2011 הרווח המיוחס לבעלים של החברה עלה ב-7.9% והסתכם ב-341 מיליון שקל. בשנת 2011 חילקה החברה 300 מיליון שקל כדיבידנד, המהווים 88% מהרווח.
נציין כי בעקבות המלצת ועדת טרכטנברג להעלות את מס החברות ל-25% , רשמה החברה הוצאה חד-פעמית של 19 מיליון שקל, מה שהביא לירידה של 9% ברווח הנקי של החברה ברבעון הרביעי לרמה של 67.4 מיליון שקל.
אסם שמעסיקה כ-4,900 עובדים, רבים מהם עובדי ייצור המשתכרים פחות מהממוצע במשק, בחרה לשנות את מבנה השכר בקבוצה והחל בשנת 2012 צפוי להיות מוקפא שכר הבכירים, ובאמצעות החיסכון שיווצר כתוצאה מהקפאה זו מתכוונת החברה להעלות את שכרם של עובדי הקבוצה המשתכרים פחות מהשכר הממוצע במשק.
נציין כי השכר של מנהלי החברה לא נחשב לגבוה במיוחד ביחס לשכר הגבוה שמקבלים מנהלים בלא מעט חברות במשק הישראלי, בשנת 2011 השתכר גזי קפלן 3.6 מיליון שקל, עלות שכרו של היו"ר דן פרופר עמדה על 3 מיליון שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה