חברות הפארמה נוטשות את התחום הפסיכיאטרי בשל כשלון ניסויים

אסטראזנקה מחקה 146.5 מיליון דולר על רקע כישלון בניסוי בתרופה TC-5214 לטיפול נוגד דיכאון. הפטנטים פוקעים ובחברות לא מצליחים לפתח תרופות חדשות
 | 
telegram
(1)

בזמן שבישראל מתחוללת סערה על רקע השימוש שנעשה בכדורים נוגדי דיכאון בתוכנית "האח הגדול", מתחוללת סערה גדולה בהרבה בקרב יצרניות התרופות המדוברות, אשר כושלות אחת אחרי השניה בפיתוח תרופות חדשות לטיפול בהפרעות נפשיות ונוטשות את התחום תוך שהן נאלצות לספוג מחיקות כבדות.

על פי נתונים שנאספו ברויטרס, ההון שחוזר לחברות הפרמצבטיקה מהשקעותיהן בפיתוח תרופות לטיפול בדיכאון - קורס, למרות השימוש הנרחב בתרופות נוגדות דיכאון כגון פרוזאק, זאת בשל פקיעות הפטנטים על התרופות הקיימות וכישלון בהשקת תרופות אתיות חדשות. חלק מיצרניות התרופות עוזבות את התחום ואחרות מקצצות בהשקעות ובכוח העבודה.

מניית יצרנית התרופות Targacept (סימול: TRGT) צללה ביום שישי האחרון ב-6% לאחר שחברת אסטראזנקה (סימול: AZN) דיווחה על מחיקה של 146.5 מיליון דולר על רקע על רקע כישלון בניסוי של התרופה TC-5214 שנראתה עד כה מבטיחה, שפיתחו שתי החברות לטיפול בדיכאון. מדובר בחדשות רעות למשקיעים, לחולים וסיפור מדכא ומוכר גם ליצרניות התרופות שלא מצליחות להוכיח את היעילות של תרופות חדשות לטיפול במחלות הקשורות בתפקודי המוח.

החברות האלו הן לא היחידות שחטפו מכה. באוקטובר האחרון הודיעה יצרנית התרופות השוויצרית, נוברטיס כי היא מפסיקה את פיתוח התרופה agomelatine לטיפול נגד דיכאון, מהלך שאילץ את החברה לרשום מחיקה בסך 87 מיליון דולר, ובכך היא הצטרפה לכישלונות יקרים אחרים של חברות מובילות כגון מרק שהפסיקה את פיתוח ה-aprepitant.

בעולם המפותח משתמשים כיום יותר מאי פעם בתרופות פסיכיאטריות. אדם אחד מכל 5 בוגרים בארה"ב לוקח מדי יום לפחות תרופה פסיכיאטרית אחת ליום, כך עולה ממחקר שביצעה חברת Medco Health Solutions.

דיכאון קליני משפיע על כ-20% מהאוכלוסיה בשלב כלשהו במהלך החיים. ארגון הבריאות העולמי צופה כי עד שנת 2020 דיכאון יגבר על מחלות לב כהפרעה הבריאותית הנפוצה בעולם.

כשליש מהאמריקנים וכ-40% מתושבי אירופה יכולים להיות מסווגים כחולי נפש, כך עולה ממחקר אירופי שפורסם בשנה שעברה והצביע על כך ש-165 מיליון איש באירופה סובלים מדי שנה מהפרעה מוחית כלשהי. המחקר כלל התייחסות לכ-100 סוגי מחלות נפש ובהן אינסומניה, דיכאון קליני וסכיזופרניה.

נציין כי ב-15 במארס דיווחה חברת טבע על השקה מסחרית בבלעדיות ל-180 יום של טבליות אסציטאלופרם לטיפול בדיכאון והפרעות חרדה. מדובר בגרסה הגנרית של טבליות לקסאפרו של חברת התרופות מעבדות פורסט. מכירות התרופת במונחי מקור עומדות על 2.9 מיליארד דולר בשנה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ברינסווי
    דודי 26/03/2012 12:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפיתרון הוא רק הצלחה של ברינסווי .הטבע הבא רק יותר גדול.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות