סקירת הבנקים לשבוע: "מומלץ להחזיק במניות האנרגיה, הטכנ' והנדל"ן מעל למשקל השוק"
השבוע בתל אביב התאפיין שבוע המסחר בירידות שערים, בין היתר בגלל חששות המשקיעים בארץ ובעולם מהמצב המדאיג באירופה. אירועים מבית סיפקו למשקיעים סיבות נוספות למכור את אחזקותיהם, כאשר התחרות הגוברת בשוק התקשורת גרמה למניות בסקטור לצלול, כמו גם הורדות הדירוג לחברות בקבוצת אי.די.בי גרמה לאווירה שלילית בתל אביב.
כלכלני מחלקת המחקר של בנק הפועלים סבורים כי כעת גלומה בשוק הזדמנות: "אנו סבורים, כי בראיה ארוכת טווח שוק המניות המקומי מתומחר ברמות מחירים זולות יחסית להשקעה. אי הוודאות הגבוהה בנוגע להמשך ההתפתחויות המאקרו כלכליות בישראל ובעולם מעיבה אומנם על המסחר המקומי. עם זאת, למשקיעים בעלי אורך נשימה עדיין ישנן הזדמנויות השקעה לטיוב הרכיב המנייתי בראיה ארוכת טווח".
בשוק המניות הישראלי, בבנק לאומי מציינים כי "אנו צופים כי המהלכים הרגולטוריים והשלכותיהם על חברות רבות הנסחרות בשוק המקומי ימשיכו לעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים ויעיבו על ביצועי השוק המקומי".
עוד אומרים בבנק לאומי כי "גם ההתפתחויות באירופה עשויות להביא להקטנת סיכונים. בהסתכלות ארוכת טווח, רמת המחירים הנוכחית נראית מעניינת עבור משקיעים שאינם חוששים מתנודתיות. במבט ענפי, להערכתנו מומלץ להחזיק בסקטור האנרגיה, הטכנולוגיה והנדל"ן מעל למשקל השוק."
להלן המלצותיהם הסקטוריאליות של כלכלני מח' המחקר של בנק לאומי:
בבנק הפועלים מנתחים את השוק בצורה קצת אחרת, ואומרים כי "מבחינת הרכב התיק, אנו רואים עדיפות להשקעה במניות החברות הגדולות, בעלות מדיניות דיבידנדים אגרסיבית, הפונות ליצוא וכן לחברות הפועלות בענפים הבסיסיים (כגון פארמה, כימיה ונדל"ן מניב), ופחות לחברות המוטות לצריכה הפרטית בישראל. כמו כן, אנו ממשיכים להמליץ על הגדלת הרכיב הגלובלי בתיק המנייתי, לשם פיזור הסיכון בתיק".
בבנק לאומי מסתכלים קדימה אל שוק אגרות החוב ואומרים כי: "על אף העלייה בסביבה האינפלציונית לא מן הנמנע כי תהליך העלאת הריבית יידחה. זאת בשל העלייה ברמת אי הוודאות בשווקים ובשוק המקומי בפרט. בנוסף, העמקת הגירעון הממשלתי צפוייה להביא לעלייה בהיקף גיוסי הממשלה ולהשפיע לשלילה על האגרות הממשלתיות בייחוד במח"מ הארוך. בשל האמור, אנו סבורים כי יש להחזיק במח"מ בינוני בחלקו הממשלתי של תיק ההשקעה".
בבנק הפועלים מסכמים את שבוע המסחר במט"ח ומציינים כי "האירו נחלש השבוע בחדות אל מול השקל, במקביל למגמת המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר צנח שער האירו אל מתחת לרמה של 4.9 לאירו, והמשיך לרדת עד לרמתו הנמוכה ביותר זה כשלושה חודשים. להערכתנו, השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, ובהתאם להתפתחויות במשבר החוב באירלנד. עם זאת, נראה כי גברו ההשפעות על השקל מגורמים מקומיים".
לגבי אותו שוק, כלכלני המחקר של בנק לאומי טוענים כי: "בטווח הקרוב צפוי השקל להיסחר בעיקר בהשפעת ההתפתחויות באירופה וביוון בפרט. כמו כן, פרסום נתונים מאקרו כלכליים בארה"ב עשוי להשפיע באופן נקודתי. מבחינה מקומית, הגורם המשפיע המרכזי היה ונותר הזירה הגיאופוליטית. התפתחויות משמעותיות בגזרה זו, באם יחולו, עשויות להביא לירידה מהותית בשערו של השקל".
- 8.הצופה 19/05/2012 16:14הגב לתגובה זולא הוציא דוח משאבים עבורו, אמרו שבדקו רק את החלק הדרומי, מאז לא שמענו כלום....
- 7.גדי 19/05/2012 15:57הגב לתגובה זונוחי תגיד לצחי שיתחיל לזרז את קידוחי הנפט וכל המשתמע מזה כולל התייחסות יותר חיובית והוגנת למשקיעי מודיעין שנעשקים מידי יום על ידי תרגילים מלוכלכים של בעלי עניין סחרניים מקבוצת כלל, רק ממודיעין תתחיל לצאת הישועה כדאי ששתחיל להפנים עובדה זו!
- 6.אהרון 19/05/2012 11:59הגב לתגובה זומציע לכולם לא להאמין לכל הממליצים ולמכור את כל המניות יש משבר והוא רק בתחילתו
- 5.אורי 18/05/2012 15:50הגב לתגובה זובניגוד לשני הבנקים המהוללים אני תולה את הסיבות למצב השוק בארץ רק בגורמים מקומיים. המניות ירדו חדות אך ורק בגלל הרגולטורים בארץ כאשר הצעד הכי ערמומי ושטני היה ההוזלה בשוק התקשורת שגרמה למפולת במניות מתוך כוונת הממשלה לפגוע בחסכונות. ואילו הנפילות באגחים הן אך ורק בגלל ה" טייקונים" הנוכלים שלקחו כסף מהציבור ולא החזירו את חובותיהם כשיטה.מכיון שאני לא רואה שינוי בהתנהגות הנ" ל אני מציע לכולם להתרחק כמה שיותר ממה שקרוי אצלינו בטעות בורסה.
- 4.רון 18/05/2012 14:02הגב לתגובה זוסיימה את התיקון. במידה ויהיו עליות היום בניו יורק היא בדרך למהלך חזק למעלה, שבת שלום.
- 3.למכור חברים ...כי מחר לא יהיה מה למכור (ל"ת)שמואל הנביא 18/05/2012 11:03הגב לתגובה זו
- 2.הכשרה אנרגיה ,הרציו הבאה . (ל"ת)בא 18/05/2012 10:57הגב לתגובה זו
- 1.הבורסה נופלת (ל"ת)והשכירות דופקת 18/05/2012 10:16הגב לתגובה זו