ראיון מיוחד עם מנכ"ל טורקסל הענקית - "טורקיה שמה את מבטחה בדור הצעיר"

טורקסל היא החברה הטורקית היחידה שנסחרת בבורסות וול סטריט, אך שווי השוק שלה, ופוטנציאל הצמיחה שמציגה המדינה הטורקית - שמה את החברה ואת המדינה על המפה של השווקים המתפתחים
 | 
telegram
(2)

נעזוב רגע בצד את היחסים המדיניים בין ישראל לטורקיה, שבשנים האחרונות עלו על שרטון, אין ספק שעלינו להכיר את הכוח העולה של הכלכלה הטורקית שמתנפח כבר זמן מה מול חופינו.

באתר מרקט ווצ' פתחו בפרויקט מיוחד המסקר כלכלות בועטות ומתפתחות, וטורקיה ופולין נבחרו להיות הראשונות שיסוקרו.

המרואיין הראשון שנבחר, בצדק כנראה, הוא המנכ"ל, סוראייה סיליב ( Süreyya Ciliv) של חברת טורקסל (סימול: TKC), אחד המפעילים הסלולריים הגדולים ביותר בטורקיה, והחברה הטורקית המרכזית שנסחרת בוול סטריט,
עם בסיס לקוחות של כ-65 מיליון טורקים.

"זה היה נהוג בטורקיה שכולם רוצים לסוע לארה"ב ללמוד משהו" כך אמר המנכ"ל במהלך הראיון שנערך במפקדת טורקסל באיסטנבול. "אני, למשל, הייתי צריך לסוע לארה"ב על מנת לקבל גישה למידע, לידע ולספרים בשנות ה-70, כמו רבים מהטורקים הצעירים השאפתניים של התקופה ההיא".

"טורקיה השתנתה" אומר סיליב, "הנה, הבן שלי למשל, לא יוחזק וישאר מאחור אם הוא יירצה ללמוד משהו. כאשר בני הולך לבית הספר בטורקיה, הוא מקבל את החוויה הדינמית שטורקיה מציעה, מבלי להקריב את הידע או הספרים שהוא בוחר לקבל או שמשרד החינוך בוחר עבורו".

בזמן שהשכנות מכל הצדדים של טורקיה נאבקות במצב הכלכלי הקשה, כמעט כל אינדיקטור בטורקיה נהנה מ-9 חודשים(!) רצופים של צמיחה. מדדי הבטחון הצרכני של טורקיה עולים מעל הממוצע האירופי זה שנים, ושיעור האבטלה צונח בקצב שגורם לקנאה במדינות רבות.

בעיה שכלכלת טורקיה סובלת ממנה, אך היא נחלשת לאחרונה, היא בעיית עודף הייבוא. טורקיה מייבאת הרבה יותר ממה שהיא מייצאת, כולל מעל ל-90% מצורכי האנרגייה שלה. התוצאה היא גרעון במאזן התשלומים של כ-10% מהתוצר לנפש. הירידה במחירי הנפט והיחלשות הלירה הטורקית גורמת להחלשת המגמה.

סיליב אומר כי "אם אתה מסתכל על הבחירות שהיו בשנת 2011, זה היה נראה כמו הצעה של בנק להשקעות, הם אמרו: 'זה מה שעשינו ב-8 השנים האחרונות, וזה מה שאנחנו מתכוונים לעשות ב-4 השנים הבאות'".

"אם נבחן את מה שהממשלה עשתה ב-8 השנים האחרונות, נראה נתונים מדהימים: מספר האנשים שטסו בשנה עלה מסך של 8 מיליון אנשים בשנת 2002 לסך של 102 מיליון אנשים ב-2011. מספר הקילומטרים של הכבישים שנבנו בשנת 2002 היה 6,000 קילומטר, ובשנת 2011 הוא עלה ל-22,000 קילומטר. האינפלצייה עברה משיעור של 3 ספרות לשיעור חד ספרתי בלבד מוספר האוניברסיטאות עלה בשיעור חד".

המנכ"ל סיכם כי "האנשים בטורקיה מלאי מוטיבציה ורעב. הם לחוצים להצליח. כמו בכל סטארט-אפ, כדאי להסתכל קודם כל על האנשים, כיוון שהם הולכים לקבוע את ההצלחה או הכשלון של החברה", הוא מציין את שינוי המגמה במדינתו: "הרבה צעירים בטורקיה חושבים, בייחוד בעידן האינטרנט 'למה לי לעזוב את טורקיה וללכת לאירופה או לארה"ב'?".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פולין יותר מעינינת
    אפי 25/05/2012 13:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מתי תיהיה כתבה על פולין ?
    סגור
  • 1.
    מרמרה
    רואי 25/05/2012 10:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכל בזכות המרמרה. רוצחים היו בה ולא כולם נענשו. (כולל זועבי)
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות