ספרד ואיטליה מכריזות מלחמה על ה-ECB: "חייב לקנות אג"חים"
ראש ממשלת ספרד, ראחוי, וראש ממשלת איטליה, מונטי מכריזים מלחמה על הבנק המרכזי: קוראים לחייב אותם לרכוש אגרות חוב שלהן. השניים פנו למקבלי ההחלטות באיחוד האירופי וקראו להם לזרז את התגובה שלהם למשבר הפיננסי, זאת לאחר שגם אישור תוכנית החילוץ למערכת הבנקאית בספרד, בסך 100 מיליארד אירו לא הצליחה להרגיע את השווקים.
ראש ממשלת ספרד אמר היום כי הוא "ילחם" בבנקאים שבבנק המרכזי אשר מסרבים לרכוש אגרות חוב של מדינות הפריפריה. ראחוי פירסם מכתב ששלח למנהיגי האיחוד האירופי ובו קרא לחייב את הבנק האירופי המרכזי, ה-ECB לרכוש חוב של מדינות הפריפריה.
ראחוי גם אמר היום בפרלמנט במדריד: "זהו הקרב שאנו צריכים לנהל כרגע באירופה" ועמיתו האיטלקי אמר למחוקקים ברומא כי "אירופה נמצאת ברגע קריטי". מנהיגי שתי המדינות הגדולות ביותר בדרום אירופה בחרו בגישה התוקפנית, בזמן שתשואות האג"ח המשיכו לזנק גם לאחר ההצהרה על תוכנית חילוץ לבנקים הספרדיים.
התשואות על האג"ח של ספרד ל-10 שנים עלו לאחר אישור חבילת החילוץ ונסחרות כעת ברמה של 6.73%, לאחר שאתמול כבר נסחרו ברמה של 6.83. התשואה על האג"ח האיטלקיות יורדת ההיום ב-6.13% לאחר שהמדינה מכרה אג"ח לשנה בהיקף של 6.5 מיליארד אירו בריבית שיא של 3.97%. נציין כי רמה של 7% הינה רמה שנחשבת לרמה שקשה מאוד להתאושש ממנה והיא מחייבת הפעלת תוכנית חילוץ, כפי שקרה באירלנד.
- 3.חבל על העולם , פשוט חבל. (ל"ת)אמת 13/06/2012 21:36הגב לתגובה זו
- 2.הם מפחדים (ל"ת)הם מ-פ-ח-ד-י-ם 13/06/2012 15:11הגב לתגובה זו
- 1.ערן 13/06/2012 15:05הגב לתגובה זוואז מתפלאים שאירופה מדרדרת לטהום הנשייה? המהלך הזה בסופו של דבר טוב רק לגרמניה כיוון שמעבר להשתלטותה המוחלטת על אירופה (מהלך שקרה דה פקטו), היא היחידה שיש לה תעשיות רלוונטיות (ועוד כמה מדינות קטנות כמו הולנד ופינלנד) לייצוא ואיכות גבוהה ולכן היא היחידה שבאמת תהנה מאירו זול. תבינו, אירופה זה לא ארצות הברית (וגם היא כבר לא מה שהיית פעם עקב ההתפתחות האדירה במזרח), באירופה אי אפשר להדפיס ולקחת חובות עד אין סוף. נ.ב. מבחינתי דווקא קריסה כלכלית עכשיו זה דבר לא רע, תיקי ההשקעות שלי די ממוגנים כעת ויש לי גם לא מעט מזומנים לתפוס הזדמנויות כמו במחצית השניה של 2008 והראשונה של 2009, וכמו בספטמבר ונובמבר-דצמבר האחרונים. רק ככה מתעשרים באמת משוק ההון. כמו כן, בחברות טובות ואיכותיות יש לשמר החזקה ללא קשר למצב השוק (אף פעם לא יודעים מתי התחתית/שיא).