"רשויות התכנון צריכות להפעיל מסלול מהיר לטיפול בנכסים נטושים"
ועדת הכספים אישרה השבוע (ב') לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק להשמיש ולהוציא למכירה או להשכרה נכסים הרוסים על ידי הגבלת משך הפטור מתשלום ארנונה בגין נכסים אלו.
לפי הצעת החוק, נכסים שעמדו ללא שימוש 12 שנה ויותר, ייהנו מפטור עוד שנתיים בלבד. לאחר תום שלוש שנות הפטור או שנתיים, לנכס שעמד ללא שימוש זמן רב, יחויב בעל הנכס בתשלום ארנונה בשיעור הנמוך ביותר הקבוע בפקודת העיריות למשך חמש שנים.
במידה שלאחר חמש שנים הנכס נותר הרוס על הבעלים להודיע על-כך לעירייה ובכך להימנע מתשלום שיעורי ארנונה נוספים. כאמור בתחילה, התכוונו באוצר ללכת על מתווה קיצוני ולקבוע שהפטור מארנונה יינתן לשישה חודשים עם אפשרות הארכה של עוד 3 חודשים ובסה"כ תשעה חודשי פטור בלבד.
עו"ד שרון מונטיפיורי גילן ממשרד אפשטיין רוזנבלום מעוז אומרת כי לבעלי נכסים לא היה עד כה תמריץ לממש את הנכס והיו כאלה שרכשו נכסים וגרמו לכך שלא יוכלו להשתמש בהם. "לא פעם מדובר בפרויקטים שצריכים להבשיל, באותם מקרים למה שישלמו ארנונה? במקומות נטושים אלו יש תופעות לוואי של פלישות, הומלסים וסכנות לעוברי אורח כמקומות לא מתוחזקים. מעבר לכך יש כאן פוטנציאל לבניית מגדלי מגורים רבים במקום המתחמים העזובים."
"בתל אביב יש מתחמים גדולים דוגמת בניין שלם ליד מפעלי טרה ובית אלקטרה ברחוב יגאל אלון, מדובר בחורבה נוראית", מוסיפה מונטיפיורי גילן. "הנושא עלה במחאה החברתית כאשר ציבור המפגינים השתלט על בניין נטוש בלב תל אביב. אין ספק שיש להטיל את האחריות גם על רשויות התכנון אשר צריכות להפעיל מסלול מהיר לטיפול בנכסים נטושים, אולם עיקר האחריות מוטלת על היזמים מאחר וכל יזם שרוצה לזרז עניינים מפעיל מכבש לחצים על רשויות התכנון."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.קפה עטרה זל - אלנבי תאצבריקו 26/07/2012 15:12הגב לתגובה זו0 0הבנין הרוס כבר שנים, אין יוצא ואין בא לטיפול מיידיסגור