כלל פיננסים עברה להפסד של 21.3 מ' ש' והכנסותיה נפלו ב-20%

הכנסות החברה שבשליטת קונצרן IDB נפלו ל-70.3 מיליון שקל. ברבעון המקביל אשתקד עוד הרוויחו בעלי המניות של החברה 10.9 מיליון שקל
יעל גרונטמן | (4)

החולשה בשוק ההון וירידת המחזורים בבורסה הובילו את חברת כלל פיננסים שבשליטת קונצרן IDB של דנקנר להציג דוחות חלשים שכללו ירידה בהכנסות ומעבר להפסד.

כלל פיננסים דיווחה הבוקר (ה') על ירידה של 20% או 18 מיליון שקל בהכנסותיה ברבעון השני של השנה ואלה הסתכמו ב-70.3 מיליון שקל. רווחי ה- EBITDA נפלו לכ- 1.2 מיליון שקל לעומת 4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה דיווחה החברה הנותנת מגוון שירותים פיננסים בישראל ובחו"ל על מעבר להפסד לבעלי המניות בחברה בסך של 21.3 מיליון שקל לעומת רווח של 10.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

הירידה של 18 מיליון שקל בהכנסות החברה מוסברת בירידה של כ-9.8 מיליון שקל במגזר כלל פיננסים נגזרים (אשר בתקופה המקבילה אשתקד כללו הכנסות המגזר הכנסה חד פעמית של כ-9 מיליון שקל בגין מכירת פעילות תעודות הסל), כ-7.4 מיליון שקל בשל קיטון בהכנסות מגזר ניהול תיקים וקרנות הנאמנות וכ- 2.4 מיליון שקל בשל קיטון בהכנסות מגזר השירותים הפיננסיים. מנגד, חל גידול בהכנסות מגזר ניהול תיקים בחו"ל (טיטניום) בסך של 2.5 מילון שקל.

בפעילות הנוסטרו של כלל פיננסים נרשם צימצום בהפסדים ביחס לרבעון המרקביל אשתקד. החברה הציגה ברבעון השני של 2012 הכנסות שליליות (שנכללו במסגרת הוצאות המימון) של כ- 1 מיליון שקל, לעומת הכנסות שליליות של כ- 5.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. כך שהוצאות המימון ברבעון השני הסתכמו בכ-15.5 מיליון שקל, לעומת כ-20.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ-24%.

יורם נוה, מנכ"ל כלל פיננסים: "במהלך המחצית הראשונה של 2012 השקענו מאמצים רבים בהתאמת רמת הוצאות התפעול של החברה לירידה בהיקפי ובהכנסות הפעילות לצד פעילות לשיפור איכות המוצרים ואיכות השירות של כלל פיננסים.

נוה הוסף כי "מצב שוק ההון בארץ ובעולם מחייב היערכות והתאמה של כלל פיננסים לאתגרים העומדים בפניה במהלך השנים הקרובות. לדבריו, כלל פיננסים, כחלק מקבוצת כלל ביטוח, תמשיך להתמקד בליבת הפעילות העסקית תוך ניצול יעיל של המשאבים הארגוניים של הקבוצה".

בין הגורמים אשר הובילו לתוצאות החלשות מציינת החברה את הירידות החדות בשוק ההון המקומי על רקע ההחמרה במשבר באירופה החל מהמחצית השנייה של שנת 2011, הובילו לירידה בשווי הנכסים המנוהלים בחברה בישראל, וכן להמשך אווירת אי-ודאות בשוק שהובילה להסטת כספי ציבור המשקיעים לנכסים סולידיים, אשר דמי הניהול המשולמים בגינם נמוכים באופן יחסי.

כמו כן הושפעה החברה מהמשך הירידות במחזורי המסחר, בעיקר בתחום המנייתי, והתגברות התחרות בשוק שחקה את הכנסות החברה במגזר השירותים הפיננסים.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    זה מלמעלה 09/08/2012 12:16
    הגב לתגובה זו
    סוף, ומתסכלת את המשקיעים שנים על גבי שנים ועושקת אותם. מצידי גם שיפשטו רגל, זה טיפה ימרק את השוק כאן בארץ.
  • 3.
    gg 09/08/2012 11:46
    הגב לתגובה זו
    ואפילו ניסיתי את מזלי אצל סולטן אבל הגאווה הכריעה ובדיעבר כל הידע כביכול שלהם טוב לגדר האוניברסיטה בלבד ושוק לא לומדים באוניברסיטה לא מספיק להיות חכמים בכסף ללא הגבלב של אחרים צריך עוד משהו מעבר לזה שאותו לא לומדים באוניברסיטה אני מייחל להם שיעלמו מהחיים שלנו לתמיד הם אלו שהמציאו את הגימיק שהרס משפחות רבות חבילות אופציות לפיתיון בהנפקות חסרות כל תןחלת כלכלית כמובן שהציבור שילם במיטב כספו על השיטה אבל הציבור כמו כל לקוח בסופרמרקט לא יחזור שנית לאיפה שגנבו אותו הוא לא חייב להיות מתוחכם כמוהם אבל התחכום שלו עולה בזה שהוא לא יחזור שנית ולכן המשך גוויעה מתוקה לאפסים.אמן.
  • 2.
    שינוי כולל משונה לרעה במערכת המסחר. (ל"ת)
    rubi 09/08/2012 11:25
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    שוקי 09/08/2012 11:05
    הגב לתגובה זו
    לא מבין כיצד החברה הזו מנוהלת. איך מנהל מסביר לבעל הבית תוצאות כאלה? איך מנהל מסביר לבעל הבית מדוע הוא מקבל משכורת בתוצאות כאלה? פשוט אבסורד.