אי סי פאואר תספק 20% מהחשמל בפרו; השלימה מתקן יצור ב-400 מ' ד'

מדובר באתר ייצור החשמל היחיד הגדול ביותר בפרו בהיקף של 870 מגוואט. בפרויקט הושקעו כ-400 מיליון דולר
לירן סהר | (1)

חברה לישראל מדווחת על סיום פרויקט הרחבת כושר הייצור באתר ייצור החשמל בפרו על ידי חברת אי סי פאואר. הסגירה הפיננסית לפרויקט בוצעה בנובמבר 2009. העלות המתוכננת של הפרויקט הייתה כ 400 מליון דולר ומשך ההקמה כ- 3 שנים.

בפועל הפרויקט הסתיים בעלות נמוכה מהמתוכנן ובלוח זמנים קצר יותר. תוספת תפוקת החשמל כתוצאה מהרחבת הייצור היא כ- 290 מגוואט. תוספת הייצור מתקבלת דרך ניצול החום הנוצר משלש תחנות הכוח, טורבינות הגז הנוכחיות באתר, לייצור קיטור, וממנו לייצור חשמל בטורבינת קיטור. ייצור החשמל מתקבל ללא שימוש בדלק נוסף.

לאחר ההרחבה, יגיע כושר הייצור באתר לכ- 870 מגוואט. אתר הייצור הינו כיום אתר הייצור הבודד הגדול ביותר בפרו. האתר מספק קרוב ל- 20% מכלל צריכת החשמל בפרו. בתוספת ייצור החשמל של חברת אדחל, יש לאי סי פאואר אחזקה בעקיפין), מעורבת אי סי פאואר בייצור של כ 40% מסך ייצור החשמל בפרו.

החשמל המיוצר בתחנה מסופק כולו לצרכנים פרטיים בהתאם למקובל בשוק החשמל בפרו. בין לקוחות החברה: תעשיית המכרות, מפעלי תעשיה וחברת החלוקה המספקת חשמל לצרכנים ביתיים.

מאז רכשה החברה את נכסי קלפה בפרו, בשנת 2007, סיימה החברה לבנות 4 תחנות כוח באתר במדינה. בתחילה נבנו 3 תחנות כוח טורבינות גז, במעגל פתוח, תוצרת סימנס. בפרויקט זה, של סגירת המעגלים, שכאמור הקמתו החלה לקראת סוף שנת 2009, הציוד העיקרי הוא תוצרת GE.

חברת פוסקו הקוריאנית, אשר הקימה את הפרויקט הנוכחי בקלפה בפרו, מקימה בימים אלה את תחנת הכח של OPC מקבוצת החברה לישראל במישור רותם בנגב, דרך חברה בת שלה, דייהו. פרויקט זה נמצא בשלבי הקמה אחרונים וברבעון הרביעי של השנה, תחל הרצת המתקנים.

במקביל ממשיכה החברה לישראל באמצעות אי סי פאואר בהקמת פרויקט ההידרו בפרו, פרויקט בעלות כוללת של כ- 900 מליון דולר בתפוקת חשמל של כ- 500 מגוואט. פרויקט זה אמור להיות מושלם בשנת 2016

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עלה זול כי דן כהן מחותנו שלאהרון ברק עשה פעולה הפוכה (ל"ת)
    מחברת החשמל. 09/08/2012 17:28
    הגב לתגובה זו