קלינגמן: "הבנקים זולים וכבר מתמחרים חלקית זעזוע אקסוגני גדול"
לקראת פירסומי הדוחות של הבנקים המובילים בישראל אומר היום (ב') מנהל מחלקת המחקר בפסגות, טרנס קלינגמן כי "המערכת הבנקאית צפויה לדווח על רמת רווחיות ב-2Q דומה לזו של הרבעון הראשון".
על רמות המחירים הנמוכות שבהם נסחרות מניות הבנקים אומר קלינגמן "מניות הבנקים זולות וכנראה כבר מתמחרות באופן חלקי זעזוע אקסוגני גדול (התפרקות גוש האירו, אירן, מצרים) כאשר נגיד בנק ישראל כבר נוטה לתת לאירועים אלו הסתברויות של ממש".
קלינגמן מצפה שהמשקיעים יתמקדו בארבע נקודות עיקריות:
הכנסות : בהיעדר מימוש רווחים בתיק האג"ח הממשלתי הבנקים יתקשו להגדיל את רמת ההכנסות. - הכנסות מריבית ,נטו: לבנקים קשה לשפר את מרווח הפיקדונות בשל הורדת הריבית ע"י בנק ישראל וריבית אפסית במט"ח. בפסגות צופים פיצוי חלקי על מגמות אלו תוך שיפור הדרגתי במרווח האשראי לסקטור העסקי וגידול מתון בהיקף האשראי. - הכנסות שאינן מריבית: "אנו צופים שחיקה ברמת העמלות בשל המשך הירידה בעמלות משוק ההון וחוסר יכולת לעלות באופן גורף את תעריפי העמלות למשקי הבית. ייתכן שחלק מהבנקים יחליטו על מימוש חלקי של הרווח הנאה בתיקי האג"ח הממשלתי (בעיקר ממשלת ישראל) כדי לאזן את השחיקה בעמלות ובהכנסות ריבית".
הפסדי אשראי : להערכת פסגות הפסדים מסוג זה צפויים להישאר ברמה נמוכה מאד במגזר הקמעונאי. "הבנקים צפויים להמשיך להפריש בקצב מואץ יחסית בסקטור העסקי. אולם, בשונה משנת 2002-2003 , תיקי האשראי של הבנקים מתקרבים היום לכמעט 50% אשראי צרכני ולכן הבנקים יכולים להרשות לעצמם להפריש קרוב ל-1% בסקטור העסקי מבלי לחרוג מהפרשה כוללת העולה על 0.50% מסך תיק האשראי. עד כה רוב הבנקים הפתיעו את השוק ביכולת לנהל היטב את סיכוני האשראי ולכן בפועל אנו צופים שההפרשות להפסדי האשראי לא יעלו על 0.50%, גם בהיעדר גבייה (ריקוברי) בגין חובות אבודים".
יעילות תפעולית : "בעידן של צמיחה מתונה בתיקי האשראי בבנקים (הן בשל הדרישה להגדיל את הלימות ההון והן בשל ההאטה במשק), המשקיעים ירצו לראות ריסון ברמת ההוצאות ויענישו בנקים שלא מגלים משמעת". הלימות הון : לדברי קלינגמן "המשקיעים כבר מחכים בחוסר סבלנות לחידוש תזרים הדיבידנדים. הבנקים הקטנים נהנים מיתרון מול הבנקים הגדולים בשל רמת רווחיות גבוהה (מזרחי) ורמת הלימות הון גבוהה (בינלאומי) שיעזרו להגיע ליעד יחסית מהר. הבנקים הגדולים, לאומי פועלים ודיסקונט, מתמודדים עם שחיקה בהלימות ההון בשל העלייה בשער הדולר וכן לאומי ופועלים ידרשו להגדיל את הלימות ההון ב-1% נוסף לעומת יתר הבנקים".
"בשורה התחתונה: עם תשואה על ההון בטווח של 8% (דיסקונט,בינ"ל) עד 13% (מזרחי) לעומת מכפילי הון של 0.36x (דיסקונט) עד 0.86x (מזרחי), מניות הבנקים זולות וכנראה כבר מתמחרות באופן חלקי זעזוע אקסוגני גדול (התפרקות גוש האירו, איראן, מצרים) כאשר נגיד בנק ישראל כבר נוטה לתת לאירועים אלו הסתברויות של ממש" אומר קלינגמן.
תחזית פסגות לתוצאות הבנקים ברבעון השני
- 7.אז תרכוש לכל משפחתך וקרוביך, למה לנו? (ל"ת)שוב מנסים לעשוק! 13/08/2012 16:27הגב לתגובה זו
- 6.qqq 13/08/2012 13:55הגב לתגובה זואנליסטים כדוגמתך המליצו על סקטור הבנקים במחירים של 50 אחוז יותר ממחירם היום וני שואל אותך אם מחירם יחתך בחצי ממחירם היום תוך שנתיים מה תאמר?
- 5.מופסד תחתונים 13/08/2012 12:22הגב לתגובה זודיבידנד איך זה הולך ?והאם יש מס על זה?והאם הכסף נכנס לחשבון ?איך זה הולך? תודה לעונים
- 4.נפילות נדלן יפילו בנקים (ל"ת)יוסי 13/08/2012 12:00הגב לתגובה זו
- 3.מר טרנס היקר קנה ...קנה (ל"ת)ירז 13/08/2012 11:52הגב לתגובה זו
- 2.אז תיקנה קליגולה - אל תפיל אחרים - הבנקים יתרסקו (ל"ת)אבי 13/08/2012 11:39הגב לתגובה זו
- הבנקים יקברו את כולם לפני שימותו (ל"ת)מושון 13/08/2012 12:24הגב לתגובה זו
- 1.ימשיכו לבלף עלינו-דוחות מצויינים (ל"ת)בטוח דוחות טובים 13/08/2012 11:38הגב לתגובה זו