המדד בשנחאי נפל 1.75% לשפל של כ-4 שנים; סמסונג צללה 7.5%
יום המסחר הראשון של השבוע בבורסות אסיה התאפיין במגמה מעורבת תוך נטייה לירידות בהובלת השוק הסיני, לאחר ששבוע שעבר היה השלילי מזה 7 שבועות. הבורסה בסין חזרה כמעט 4 שנים אחרונה ושבה לרמה בה נסחרה בינואר 2009. בכך משלימה בורסה זו צלילה של כ-40% ביחס לשיא שקבעה בשנת 2010.
בסיום המסחר עלה מדד הניקיי ביפן ב-0.15%, המדד המוביל בשנחאי נפל ב-1.75%, מדד ההאנג סנג ירד ב-0.5%, והקוספי בדרום קוריאה רשם ירידה קלה בלבד של כ-0.1% למרות הצניחה של מניית סמסונג שהיתה החדה ביותר שרשמה זו ב-4 השנים האחרונות.
הבורסה בסין הושפעה לרעה מנתון שפירסמה הבוקר הלמ"ס בסין ולפיו הייצור התעשייתי בסין ממשיך להיחלש, מה שמצביע על ירידה ברווחיות החברות ומגביר את החשש מפני האטה משמעותית של הכלכלה הסינית. הירידה בפעילות התעשייתית שנרשמה בסין ביולי נמשכת כבר חודש רביעי ברציפות. הירידה בהכנסות החברות היצרניות בסין היתה בשיעור של 5.4% והצביעה על הכנסות בסך של 58 מיליארד דולר.
הממשל הסיני צפוי להשקיע 1.26 טריליון דולר במיזמי תשתיות על רקע החששות שצמיחה נמוכה מ-7% תוביל לפיטורים המוניים.
בין המניות בולטת לרעה מניית סמסונג שצנחה בכ-7.5% לאחר שהפסידה לאפל בארה"ב במשפט הפטנטים, מה שצפוי לעלות לה כ-1.05 מיליארד דולר. גם מניות של יצרניות סמארטפונים אסיאתיות אחרות רשמו היום ירידות, ביניהן נציין את HTC שאיבדה כ-2% ואת ZTE הסינית שנפלה בכ-6%.
העליות שנרשמות בחלק מהבורסות באסיה מושפעות מעליות שערים שנרשמו ביום ו' בוול סטריט ומהחוזים החיוביים שם בשעה מוקדמת זו של הבוקר. המשקיעים קיבלו בברכה את דבריו של יו"ר הפדרל ריזרב, ברננקי שאמר כי לפדרל ריזרב יש עוד כלים לתמרץ את הכלכלה. בסוף השבוע הקרוב יתרחש מפגש הנגידים השניתי בג'קסון הול ובשוק יקשיבו בדריכות לדברים משם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה