גם הגדולים לא מצליחים: כמה קרנות גידור היכו את המדדים מתחילת השנה?
המטרה המרכזית של כל מנהל השקעות, חוץ מאשר לא להפסיד את הון המשקיעים, היא להכות את המדדים. המדד המוביל בעולם שמשמש כבנצ'מארק הוא מדד ה-S&P500 האמריקני שרשם עלייה של 12% מתחילת השנה.
בגולדמן זאקס סיכמו תשואות של מאות קרנות גידור והגיעו למסקנה שרק 11% מהן הצליחו להכות את הבנצ'מארק מתחילת השנה והתשואה הממוצעת בענף עומדת על 4.6% בלבד, הרבה פחות מתשואת השוק.
שיעור הקרנות המצליחות להכות את המדדים ירד דרסטית משנה שעברה, אז 26% מקרנות הגידור עמדו במשימה. נתון מדהים עוד יותר הוא שבעוד שמתחילת השנה המגמה בשוק היתה חיובית למדי, 20% מהקרנות רשמו הפסדים. החשיפה נטו של קרנות הגידור בחודש יוני עמדה על לונג בשיעור של 42%, ירידה קטנה לעומת לונג של 49% במהלך הרבעון הראשון.
עוד נתונים מצביעים על כך שהסקטורים החביבים על מנהלי הקרנות הם קמעונאות וענף ה-IT בטכנולוגיה. באופן לא מפתיע, המניה הפופולרית ביותר בקרנות היא אפל והחביבה הבאה היא גוגל. אקסון מובייל מנגד סובלת מחוסר אמון משווע וזוכה להימור שורט ענק בקרב מנהלי הקרנות. לעוד מניות שמועדפות על קרנות גידור
אך לא כולן רחוקות מהשוק. המוניטור של גודלמן זאקס, המדד שנועד לעקוב אחרי פעילות קרנות הגידור, מעלה שקרנות הגידור המוגדרות כ-VIP (רשימת מאה הקרנות המובחרות) התשואה הממוצעת מתחילת השנה עומדת על 9.2%, מתחת לתשואת ה-S&P500. קרנות ההון המנייתיות הצליחו להתקרב עוד יותר לתשואת השוק עם ממוצעת של 9.9%.
במחקר של חברת TrimTabs השקעות ו-BarclayHedge שפורסם בניו יורק טיימס, נמצא שברבעון הראשון של השנה ענף קרנות הגידור רשם של 3.2 מיליארד דולר. הקרנות הפופולריות ביותר שנהנו מכספי המשקיעים פעלו במזרח אסיה, בעיקר אלו שמהמרות על הין היפני.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה