מימן מאשים: "מיעוט בשוק ההון פעל באופן בלתי אחראי שהשפיע לרעה"

פסגות ומיטב מגיבים לפניית אמפל להליך פשיטת רגל: "בשעה שהחברה מוליכה שולל את המוסדיים ואת ציבור המשקיעים, ממשיכים מנהלי אמפל למשוך שכר עתק של מיליוני שקלים בשנה"
 | 
telegram
(5)

על רקע קריסתה של חברת אמפל אמריקן בעקבות הפסת הספקת הגז המצרי ובאמצע המו"מ על הסדר החוב, החליטה החברה לפנות להליך של פשיטת רגל בארה"ב במטרה לקבל את הגנת ביהמ"ש מפני נושיה. על רקע זה תקפו היום המוסדיים המחזיקים באגרות החוב של החברה, בובראשם פסגות ומיטב את בעל השליטה בחברה - יוסי מימן לא נשאר חייב ופתח במתקפת נגד חריפה. המניה קרסה היום בבורסה ב-52.3% אמפל אמריקן הגיש בקשה לפשיטת רגל

לדברי מימן: "הפרויקט המצרי היה פרויקט בינלאומי אסטרטגי בתמיכת ממשלות ישראל וממשלות בינלאומיות ומשקיעים בינלאומיים. לצערנו בשל נסיבות בלתי צפויות במצרים החברה הגיעה למצב הנוכחי. כל המשק הישראלי השקיע מיליארדים על בסיס הגז המצרי, והסיכון היה ידוע ומוכר לכל מי שהשקיע באג"ח אמפל, וגם העובדה שEMG היא נכס מרכזי של אמפל לטובת החזר החוב.

מימן מבהיר ומאשים "פעלתי במרץ גם ב-8 החודשים האחרונים להפעלת מאמצים מדיניים גלויים ובלתי גלויים במעורבות של מספר ממשלות בעולם לצד המאמץ המשפטי, זאת למרות הקשייים המיותרים שנגרמו על ידי מיעוט בשוק ההון שפעל באופן בלתי אחראי שהשפיע לרעה על מאמצים אלה.

"נוצר מצב אבסורדי, בו אני יושב במשך 8 חודשים ועושה הכל על מנת להגיע להסדר הוגן שישרת את המחזיקים, ומול שתי נציגויות אנו מגיעים להסדר חתום, ואילו מיעוט בלתי אחראי בקרב המוסדיים שאמור לייצג את המחזיקים שוכח זאת ועסוק במה יכתבו בעיתון מחר או איך הדבר ישפיע על מעמדם מול מתחרה כזה או אחר, זאת , גם במחיר הורדת ערך למחזיקי האג"ח, זאת בזמן שאותם מיעוט של "מייצגי המחזיקים" יודעים היטב כי כל התחשיבים מוכיחים שמתווה ההסדר שהושג ונחתם עם הנציגויות שהם עצמם מינו, מהווה האלטרנטיבה הטובה ביותר למחזיקים, וכי כל אלטרנטיבה אחרת תשמיד ערך עבור מחזיקי האג"ח.

"התנהלות אותם הגורמים הביאה למצב שלא היה מנגנון בו ניתן היה להגיע להסכמה מחייבת, ולראיה העובדה שחתמנו על מתווה עם הנציגות הראשונה לפני מספר חודשים, שיפרנו אותו לבקשת הנציגות השניה, שיפרנו אותו עוד לבקשת אנטרופי, ובסוף הוא טורפד על ידי מיעוט המחזיקים למרות שהם אלו אשר מינו את הנציגויות.

"להערכתי אותו מיעוט קיבל החלטה שלא משנה מה נציע, הם מתכוונים לטרפד כל הסכם ללא קשר לתוכן שלו ולמידת הפגיעה שתהיה במחזיקים, כפי שהם גם עשו בשבוע האחרון בו הסכמנו לדרישות נוספות שלהם.
משיכת הזמן וחוסר היכולת להגיע להסכמות במסגרת המנגנון הקיים בשל התנהלות המיעוט, גרמה ב-8 החודשים האחרונים לפגיעה קשה ביכולת ההשבחה של נכסי החברה האחרים שבסופו של דבר אמורים לשרת את החזרת החוב למחזיקים שאותם גורמים מתיימרים לייצג.

"קבלנו החלטה לפנות ל Chapter 11, על מנת להפסיק את הפגיעה בנכסי החברה ולאפשר משא ומתן תכליתי וענייני שיאפשר למחזיקים למצות מקסימום ערך מאחזקות החברה. בניגוד לטענות שנשמעו היום, האופציה הזאת היתה ידועה ועל השולחן, בין היתר בשל היותנו חברה אמריקאית, כך שגם אם ההסדר היה מאושר על ידי המחזיקים, היינו צריכים לפנות במסגרת הליכי C11 לאישור בית המשפט בארצות הברית.

"תחת מטריית בית המשפט, אנחנו נמשיך לעשות הכל כדי להגיע להסדר הוגן עם המחזיקים, אני מקווה שכולם יפעלו מתוך האינטרס של הגנה על המחזיקים באגרות החוב של אמפל, וישימו בצד את שאר האינטרסים האחרים שלהם.

תגובת מיטב ופסגות לפניית אמפל לבית המשפט בארה"ב

"מדובר במהלך הגובל בחוסר תום לב קיצוני ואף יותר מכך. במשך ימים ארוכים ניהלו הגופים המוסדיים מו"מ עם נציגי חברת אמפל ובפרט עם יוסי מימן, בעל השליטה בחברה, ואירית אילוז, סמנכ"לית הכספים, וזאת, במטרה להגיע להבנות בדבר הסדר החוב של הקבוצה.

"יתרה מכך, לפני כשבוע ימים פנתה אמפל לפסגות ולמיטב בבקשה שיצטרפו לנציגות, וזאת על מנת להגיע, לכאורה, למתווה מוסכם. אולם כעת מתברר כי במקביל לניהול המשא ומתן עם המוסדיים, החברה כבר נערכה בפנייה חד צדדית לבית המשפט בארצות הברית בבקשה להקפאת הליכים.

"במהלך התקופה האחרונה, הציעה אמפל הצעות שונות בקשר עם גיבוש המתווה וחזרה בה מהן. כעת, מתברר שמטרתה של אמפל הייתה טקטיקה של משיכת זמן ולא רצון כן להגעה להבנות אמיתיות. כעת מתברר עוד, שגם הפנייה לבית המשפט בארה"ב היא המשך טקטיקת משיכת הזמן של אמפל, במיוחד לאור העובדה שהליכים כאלו בארה"ב יכולים להימשך חודשים ארוכים ולדלל באופן משמעותי את קופת המזומנים המתרוקנת של החברה.

"בשעה שהחברה מוליכה שולל את המוסדיים ואת ציבור המשקיעים, ממשיכים מנהלי אמפל למשוך שכר עתק של מיליוני שקלים בשנה, בעוד שהיקף חובותיה של אמפל לציבור החוסכים במדינת ישראל עומד על כמיליארד שקל .

"לא פעם דרשו פסגות ומיטב כי בכירי אמפל יפחיתו בהוצאות השכר בתקופה קשה זו של החברה, אך ללא כל מענה.

"צר לנו כי אנשים כמו יוסי מימן ואירית אילוז מעדיפים להגדיל את חשבון הבנק הפרטי שלהם על פני הפנסיה של מאות אלפי מבוטחים במדינת ישראל. צר לנו שאלו הערכים וכללי הממשל התאגידי אותם הם בוחרים לייצג.

"מיטב ופסגות מבקשות להדגיש, כי התנהגות שכזו אינה מתאימה ואינה יכולה להיות חלק משוק ההון הישראלי. אנו מאמינים ששוק ההון הישראלי יוקיע מתוכו התנהגות נפסדת שכזו ולא יאפשר את המשך קיומה.

"מיטב ופסגות ימשיכו לפעול בכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותן על מנת למקסם את זכויות העמיתים שלהן".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    מימן מאשים???? כנראה אין גבול לחוצפה..... (ל"ת)
    במבינו 31/08/2012 08:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    מי חסר אחריות ? (ל"ת)
    לול 30/08/2012 19:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    מימן אף אחד לא יתיחס למה שאתה אומר כל עוד אתם מושכים
    אמפל 30/08/2012 18:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    משכורות ענקיות בזמן שהחברה במשבר. תקפיא את המשכורות עד לאחר פרעון האג"ח ואז נדע שאתה פועל בהגינות. בנוסף ,ניראה אותך קונה 5 אחוזים מהאגחים בחשבון האישי שלך בהצעת רכש ב20 אחוז פחות ממה שמכרת לנו. אהה מפחד שלא יהיה פדיון ...טוב גם אנחנו....
    סגור
  • 2.
    המוסדיים חייבים לשלם מדמי הניהול הוצ משפט
    בנקאי בכיר 30/08/2012 17:30
    הגב לתגובה זו
    0 1
    המוסדיים תמכו עד עתה בהסדרי חוב כדי להמנע מהוצאות משפט . התוצאה הייתה שהתור להסדרי חוב התארך . התור להצטרפות למוסדיים התקצר . אם המוסדיים רוצים להמשיך ולהתקיים הם חייבים לנהוג כפי שהבנקים נוהגים הסדר לא בכל מחיר וכשצריך משלמים הוצאות משפטיות .
    סגור
  • 1.
    למה המוסדיים משקיעים אצל מי שלדבריהם נוכלים? למה
    ברנדון 30/08/2012 17:25
    הגב לתגובה זו
    4 0
    המוסדיים משקיעים בנייר ערך שאין להם אפשרות להשפיע על גובה המשכורות של מנהליה? הרי רק על משכורות אפשר להביא נייר לפשיטת רגל!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות