שנה של הכרעות: Bizportal ריכז את האירועים החמים השנה בתחום הגז-נפט, מתי הקידוחים הדרמטיים? צפו בלו"ז
בשנים האחרונות סקטור הנפט והגז סיפק הרבה מאוד עניין למשקיעים באחד העם. עם זאת, בשנה שעברה נראה שהחגיגה באחד העם נרגעה. אי הצלחת קידוח הנפט ב''לוויתן'' לצד האכזבה מקידוח ''מירה'' הורידו את הציפיות ואת המניות לקרקע המציאות.
בניסיון להעריך כיצד תראה השנה הקרובה בסקטור הנפט והגז ריכז אתר Bizportal את האירועים המהותיים שעשויים להכתיב את הכיוון בענף בשנה הקרובה. על פניו נראה כי בעקבות כישלון קידוח ''מירה'', תחרות אמיתית לנובל אנרג''י ויצחק תשובה - אינה צפויה להגיע בשנה הקרובה. גם אם יימצאו מאגרים קטנים - ההשפעה על כך צפויה להיות מינורית בלבד.
את התהילה צפוי לקצור אם כך, לא מי שימצא גז טבעי אלא דווקא נפט. בשנים האחרונות הושקעו מאמצים וכספים להגיע אל המאגרים, עד כה ללא הצלחה. בשנה הקרובה צפויים להתבצע עד ארבעה ניסיונות לאתר מאגרים של נפט. אם אחד מהם יצליח, מדינת ישראל עשויה לעבור קפיצת מדרגה נוספת בתחום העצמאות האנרגטית והתלות שלה בנוזל השחור.
מדובר באתגר לא קל לנסות ולנחש את העתיד, אך בשנה הקרובה ניתן למקד את תשומת הלב לחמישה תחומים מרכזיים: מאגר תמר, מאגר לוויתן, חיפושי נפט בישראל, פעילות אקספלורציה בים וביבשה ותחום הביורוקרטיה, רגולציה ושיתופי פעולה אפשריים בענף הנפט והגז.
1. ''תמר'' - ממתינים להזרמת הגז
מעט יותר מארבע שנים לאחר שנתגלה מאגר ''תמר'' בשנה הקרובה צפוי הגז להתחיל ולזרום לישראל. פרוייקט התשתית במימון פרטי הגדול בישראל שבוצע מאז קום המדינה צפוי לפעול ולספק גז טבעי למשק לקראת סוף השנה. אספקת גז באופן מסחרי מתוכננת לאפריל 2013 - נובל הוכיחה בעבר כי היא יודעת לעמוד בלוחות הזמנים ואף להקדים אותם. לכן, לא ממש נהיה מופתעים אם הגז מ''תמר'' יגיע מוקדם מהצפי.
בפרוייקט הושקעו כ-3-3.5 מיליארד דולר, פלטפורמת ההפקה תעשה את דרכה לישראל ותתמקם מספר קילומטרים ממאגר ים תטיס. הגז צפוי לזרום לישראל באמצעות חמישה קידוחים מפיקים שנעשו בשנים האחרונות ויחוברו לפלטפורמת ההפקה. הפרוייקט כולו יכול לספק גז טבעי למשק במשך עשרות שנים וייתכן שבשנים הקרובות חלק מן הגז אף יופנה לייצוא.
לאורך השנים גודל מאגר ''תמר'' עודכן כלפי מעלה מספר פעמים וכיום סך הרזרבות המוכחות של גז הטבעי במאגר מסתכם ב-9.7 טריליון רגל מעוקב (9.7TCF). בחודש מארס 2013 תשומת לב המשקיעים תכוון כלפי הדוחות הכספיים של השותפים הישראליים בפרוייקט ולדו"ח הרזרבות שיפרסמו על פוטנציאל הגז במאגר.
2. ''לוויתן'' - מחכים לשותף אסטרטגי
בעוד השותפות הישראליות ''הזיעו'' כדי להשיג חבילת מימון לפיתוח מאגר ''תמר'' - מתברר שמאגר ''לוויתן'' גדול אפילו על חברת נפט כמו נובל אנרג''י. בחצי השנה האחרונה מחפשת חברת האנרגיה האמריקנית אחר שותף אסטרטגי שיסייע לפיתוח מאגר הגז שהיקפו מסתכם בכ-17 טריליון רגל מעוקב (17TCF).
במסגרת ההצעות שקיבלו השותפים בפרוייקט לוויתן - השותף האסטרטגי צפוי להחזיק כ-30% מהזכויות במאגר. קרוב לוודאי שהדבר יסייע לשותפות הישראליות ובהן רציו יהש, אבנר יהש ודלק קידוחים יהש לממן את ההון העצמי בפיתוח המאגר.
זהות השותף עדיין אינה ידועה אך בורסת השמות בנושא כוללת מספר חברות בינלאומיות מהשורה הראשונה כשהמרכזית מתוכן היא ענקית הגז הרוסית גזפרום אשר עשויה לספק לפרוייקט לקוחות אסטרטגיים באירופה ולייצר תזרים מזומנים יציב לייצוא הגז מן המאגר.
קרוב לוודאי שאותו שותף אסטרטגי ייכנס רק לאחר שיקבל את ''ברכת הדרך'' מצד משרד האנרגיה ואולי אף ראש הממשלה. כמו כן סוגייה נוספת שתהיה חייבת להיפתר טרם חתימה על הסכם מחייב הוא אישורן של מסקנות וועדת צמח לעניין ייצוא הגז, מסקנות אשר ייאפשרו להתחיל ולזרז את הקמת מתקן ההנזלה.
סביר להניח שדבר נוסף שיתרחש לאחר שיוכרז על השותף האסטרטגי הוא גיבוש תוכנית לפיתוח מאגר ''לוויתן'' לעבר החוף בישראל וייתכן שהשותפים יקבלו בשנה הקרובה ''חזקה'' על המאגר. ''לוויתן'' מרוחק יותר מהחוף מאשר מאגר ''תמר''. כמו כן המבנה הגיאולוגי של ''לוויתן'' שונה מאשר ''תמר'' בשני נושאים מרכזיים: שכבת הגז דקה יותר מאשר ''תמר'' ושטח הפנים של המאגר גדול יותר. המשמעות היא שיידרשו יותר קידוחים לטובת פיתוח המאגר.
בנובל אנרג''י עדיין מנסים לאמוד את המימדים של המאגר וביצעו עד כה שני קידוחים - קידוח אקספלורציה ''לוויתן 1'' וקידוח אימות מוצלח ''לוויתן 3'' אשר בעתיד יהיה גם קידוח מפיק (נזכיר כי קידוח ''לוויתן 2'' נכשל ובימים אלו מתבצעת נטישה). בנובל מתכננים לבצע בחודשים הקרובים קידוח אימות נוסף בשטח הרישיון שקרוב לוודאי ייקרא ''לוויתן 4''. לאחר הקידוח סביר להניח שסך הרזרבות ב''לוויתן'' יעודנו.
אחד מהאתגרים שיעמדו בפני השותפים הוא פיתוח המאגר גם לטובת ייצוא. סוגיות בוערות שיעמדו על הפרק יהיו המיקום של מתקן ההנזלה והאם יפותח המאגר יחד עם תגלית הגז בבלוק 12 - דבר אשר יחייב הסכם בינלאומי בין ישראל לקפריסין בסוגיה.
3. האם יימצא נפט?
אם מישהו תלה תקוות בקידוח 'מירה' אשר עשוי בצורה מסוימת לייצר קבוצה איתנה שעומדת מול נובל אנרג'י ויצחק תשובה - בשנה החולפת התקווה נגוזה. בלית ברירה, הדבר הסקסי הבא שעשוי לסקרן את המשקיעים הוא לא הגז הטבעי אלא חלום הנפט.
ככל הנראה רק הימצאותו של מאגר נפט, יצליח להחזיר לשוק הנפט והגז את הקונים שנעלמו ממנו בשנתיים האחרונות. בשנה הקרובה צפויים להתבצע לפחות 3 קידוחים שבהן ייבחנו מטרות של נפט. נובל אנרג'י שומרת הקלפים קרוב לחזה וייתכן ולקראת סוף השנה הקרובה יתבצע קידוח רביעי.
איתור של מאגר נפט אינו דבר של מה בכך. בניגוד למאגר של גז טבעי אשר מצריך פיתוח ארוך, מורכב ויקר - את הנפט קל יותר להוציא מבטן האדמה, תהליך המכירה פשוט יותר והמחיר הסופי נקבע בהתאם לשווקים הבינלאומיים שבהם הוא נמכר.
את הקידוחים המסקרנים ביותר צפויים להתחיל בתוך פחות מחודשיים ברישיון 'שמן' (לשעבר מד-אשדוד). במאגר זה הופק בעבר נפט בקצב של 800 חביות ליום אך בשל הלחצים הגבוהים הוחלט לנטוש את הקידוח. בחברת {שמן נפט וגז} מתכננים לבצע את הקידוח בניסיון לאתר את הנוזל השחור, אסדת הקידוח כבר ממתינה בקפריסין לטובת הקידוח ובשמן ממתינים בקוצר רוח לאישור הסופי אשר צפוי להתקבל בתחילת נובמבר.
שני קידוחים נוספים צפויים להתבצע על ידי
מודיעין יהש
-3.41%
מודיעין יהש
147.3
-3.41%
בסיס:152.5
פתיחה:146.4
גבוה:150
נמוך:140
תמורה:172,016
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
. הראשון שבהם הוא 'ים חדרה' שבו זוהו מספר מבנים שעשויים להכיל נפט, השני יתבצע ברישיון 'גבריאלה' שבו ישנם רזרבות מוכחות של נפט גם כן. במודיעין עדיין מחפשים שותפים ל'ים חדרה' וייתכן ששותפים ייכנסו גם ל'גבריאלה. את שני הקידוחים צפויה לבצע אסדת ההומר פרינגטון בתחילת 2013 וברצף.
מבחינת המשקיעים, אין זה משנה מה יהיה גודלו של המאגרים אם יתגלו - אך תגלית קטנה כגדולה עשויה להזניק את המניות עשרות (ואולי אף מאות) אחוזים. מנגד, אי הצלחה להגיע למטרה עלולה להעיב עוד יותר על הסנטימנט השלילי בלאו הכי בענף. לחברת שמן ישנה הזדמנות אחת בלבד לרשום הצלחה - למודיעין ישנו כדור נוסף במחסנית. נראה שעד כה המשקיעים סקפטיים לגבי האפשרות שיימצא מאגר של נפט - אך נזכיר כי אלו היו גם סקפטיים עוד לפני תגלית 'תמר'.
הקידוח הרביעי שייתכן וייצא אל הדרך עשוי להתבצע על ידי נובל אשר לא זנחה את חלום הנפט. אי ההצלחה של קידוח 'לוויתן 1' עשוי לגרום לנובל לחזור אל אותן שכבות עמוקות במיקום טוב יותר, אשר יקל על החדירה לשכבות המטרה. ייתכן אף שנובל תחליט להפתיע תבחר לבדוק שכבות המכילות נפט במסגרת קידוח אקספלורציה ברישיון שלא נקדח עד כה.
4. פעילות אקספלורציה בים וביבשה
למרות שתשומת הלב של המשקיעים תופנה בעיקר לכיוון הנפט, בשנה הקרובה צפויים להתבצע לפחות שני קידוחים שבהן ינסו השותפים לאתר מאגרים של גז טבעי. המאגר הראשון שינסו לאתר הוא בקידוח'שרה' אשר מתבצע בימים אלו. המאגר השני שעשוי להיות מעניין יותר הוא ברישיון 'ישי' שייקדח לאחר מכן וסמוך למאגר 'בלוק 12' שבקפריסין.
מרבית הפעילות הגיאולוגית בים נמצאת עדיין בשלבים לא מתקדמים וצפויים להתקדם בעצלתיים. בימים אלו מתבצעים סקרים סייסמיים ברישיון 'גוליבר' כמו כן גם ברישיונות 'אריה' ו'עוז' (שני רישיונות בנימין לשעבר). ייתכן שהתקדמות תגיע גם מהכיוון היתר 'גל' ותחול התקדמות בקבלת רישיונות 'רועי' ו'נטע' במקומם לאחר שתיפתר הסוגייה של הממונה על ההגבלים העסקיים.
מי שטרם חשפה את תוכניות האקספלורציה שלה לשנה הקרובה היא נובל אנרג'י. לאחר שנובל תשלים את פיתוח 'תמר' היא עשויה לנצל חלק מהאסדות הפועלות בישראל גם לטובת קידוחי אקספלורציה. אחד הקידוחים המתוכננים על ידה (ונחשפו בעבר ב-Bizportal) הוא קידוח האקספלורציה 'כריש'. מיקום ועיתוי הקידוח עדיין אינו ידועים בשלב הזה.
נזכיר גם כי בשנה הקרובה נובל מתכננת לפחות שני קידוחי אימות. קידוח אחד יתבצע במאגר 'לוויתן' והקידוח השני צפוי להתבצע במאגר 'בלוק 12' כדי לאמת את גודלם של המבנים שנתגלו בשנה האחרונה בקפריסין ויספקו אינדיקציות נוספות למימדים של המאגר.
בתחום האקספלורציה היבשתית - נראה שבשנה הקרובה
גבעות יהש
-0.46%
גבעות יהש
21.5
-0.46%
בסיס:21.6
פתיחה:21.8
גבוה:22.2
נמוך:21.2
תמורה:94,945
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
תוכל סוף כל סוף להתקדם בפיתוח שדה מגד לאחר העיכובים הרגולטוריים שחוותה בשנה החולפת ועצרו כמעט לחלוטין את פעילות חיפושי הנפט. בגבעות מצפים להתחיל ולבצע את קידוח 'מגד 6' כבר בחודש פברואר 2013, אך האישורים הסופיים לקידוח עדיין לא התקבלו.
בקידוח מצפה גבעות לשכפל את ההצלחה שהייתה ב'מגד 5' ולנצל את המידע שהצטבר אצלה בניתוח השכבות הגיאולוגיות באדמה כדי שהקידוח הקרוב יהיה מוצלח יותר, שניתן יהיה להפיק נפט מאותן שכבות שבהן יש נפט והיום לא משתתפות בהפקה ב'מגד 5'.
5. רגולציה, ביורוקרטיה ושאר ירקות
אולי חוץ מענף הסלולר שחטף מאוד חזק בשנה שעברה, סקטור הנפט והגז זכה להרבה מאוד סטירות לחי מהרגולטורים השונים. זה החל עם חוק ששינסקי, המשיך עם וועדת צמח לבחינת הייצוא (שעדיין לא הושלם), התערבות הממונה על ההגבלים העסקיים, לחץ מצד רשות החשמל והנהלים והתקנות של משרד האנרגיה והמים.
נראה שבתחום זה, למעט הסדרת עניין וועדת צמח - הרוב המכריע של הביורוקרטיה כבר מאחורינו. למרות שהפתעות עלולות להגיע, נראה שהאתגר המדיני הכי חשוב לשנה הקרובה הוא לחתום על הסכם מדיני מול ממשלת קפריסין אשר תסדיר הן את ההפקה האפשרית ממאגרים אשר חלקם נמצאים אצלנו וחלקם בקפריסין.
דיווחים סביב הנושא בשנה האחרונה היו בלי סוף, אך הסכם מחייב - עדיין לא נחתם. סוגיה בוערת נוספת הינה המיקום של מתקן ההנזלה אשר ייאפשר לישראל וקפריסין לאחד כוחות בייצוא הגז הטבעי מן המאגרים באופן שמיטיב עם כל אחת מן המדינות.
סיכום
בשנים האחרונות מדינת ישראל עברה קפיצת מדרגה בתחום הנפט והגז. תגלית 'תמר' שינתה את פני האנרגיה בשני אופנים: הראשון שבהם הוא עלייה בתאבון לסיכון מצד המשקיעים אשר חולמים נפט וגז. השני, והוא היותר חשוב הוא היכולת לספק חמצן למשק האנרגיה לעשרות השנים הקרובות.
נראה שלמרות ההפחדות של בכירי סקטור הנפט מפני ההשלכות של חוק ששינסקי - הפעילים בשוק ההון ממשיכים להאמין בחלום ההתעשרות המהיר. לאחר שנתגלו 'תמר' ו'לוויתן' - החלום עבור המשקיעים והיזמים הוא למצוא מאגר גדול של נפט. השנה הקרובה היא שנת המפתח וההכרעות. ממצאים מאכזבים בכל אחד משלושת קידוחי הנפט בשנה הבאה, יכבידו מאוד על הסקטור. ובכל זאת נסכם עם מעט אופטימיות ונאחל ליזמים שימצאו מאגר של נפט. זה יעשה טוב לכולם: גם למדינה, גם ליזמים וגם למשקיעים.
גמר חתימה טובה
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
25.בניינו כל מי שהשקיע באחת המניות יצא טמבל אם כבר חלום אזריאלי 09/10/2012 01:39הגב לתגובה זו0 1בניינו כל מי שהשקיע באחת המניות יצא טמבל אם כבר חלום אז תשקיעו בביוטכנולוגיה, ככה הכסף עשוי להציל בני אדם.. ואתם משקיעים בקידוחי סרק במיםסגור
-
24.רבותיי רק מודיעיןהשועל 29/09/2012 20:24הגב לתגובה זו6 3אני מןפסד הרבה מאוד כסף במניית מודיעין יחד עם זאת אני לא מוכר מאמין ואןפטימי שהמניה תזנק בעשרות/מאות אחוזים. הסבלנות משתלמתסגור
-
23.בדיקה מראה שסולטן עשה מהלך מלוכלך לכאורה וחייב להיחקרל-20 29/09/2012 17:42הגב לתגובה זו5 0אבל זה לא יקרה כי משקיעי מודיעין פרווה פחדנים שמפחדים מהצל של עצמם ובמקום להתאגד וללכת כקבוצה להתלונן יחד על סולטן במשטרה או ברשות לניירות סרך הם שותקים....ברור שברגע שסולטן בע"ה ייעצר וזה יקרה אז מודיעין תצא לדרך חדשה..אבל כשאנשים ישנים ולא מתלוננים על רווח נקי של 2 מיליון ש"ח על חשבון משקיעים אומללים באותו יום ההוא ביוני בפרוקוגניה אז מה יש לאמר? אם יש קושי מידי פעם בהוכחת מקרי מרמה והרצה בבורסה...אז מה שסולטן עשה בפרוקוגניה באותו אירוע שהיה באספת מודיעין יה"ש זועק לשמיים ההוכחה נמצאת מול העיניים...אני בעצמי בדקתי וראיתי זאת..לרשות לניירות סרך יהיה קל בעזרת פעולה פשוטה מאוד להוכיח מרמה והרצה במקרה זה בניגוד למקרים קשים אחרים שקשה להוכיח...סגור
-
22.מודיעין זולה ויש פוטנציאל . (ל"ת)בא 29/09/2012 13:20הגב לתגובה זו1 2סגור
-
21.הנני רוצה לסייג את דבריי ולומר שכל מה שנכתב הוא לכאורהצ'ולום 29/09/2012 09:43הגב לתגובה זו2 0ואם הדבר לא נכון אז קבלו התנצלותי מראש, למרות שמה שנכתב הוא וודאי ב-99.9%. אף פעם אין 100 אחוז בעולם.סגור
- טען עוד
-
20.הלו? רשות לני"ע חמודה? היכן את? צחי סולטן באספת מודיעיןצ'ולום 29/09/2012 09:41הגב לתגובה זו7 0האחרונה בחודש יוני, נכח יחד איתנו המשקיעים ובאותו זמן החברה השנייה שבה הוא בעל עניין בבורסה בארץ-פרוקוגניה הורצה על ידי מקורביו 93 אחוז במחזור של 9.5 מיליון ש"ח-ולאחר מכן ועד היום ירדה אף יותר מכל העלייה של ה-93 אחוז הללו חזרה לשערים שלפני שאישתו ואנשי הקש של סולטן החלו להריץ אותה. זו האשמה חמורה האמנו לי, אך הדבר בדוק וחתום ומשום מה הרשות לני"ע לא עושה דבר. זו לא פעם ראשונה שסולטן מריץ את פרוקוגניה, חכו לשבועות וחודשים הקרובים, סולטן יחכה שיהיה לו אליבי מזוייף כמו שהיה לו את אסיפת מודיעין האחרונה ויריץ את פרוקוגניה שוב עשרות אחוזים-הייתה בזמנו איזו הודעה שמכון וייצמן תקעו איזה פוק והמנייה לא הגיבה-יום אחרי היא עלתה 93 אחוז בתוך יומי ו-50 אחוז בסופי-והפלא ופלא שצחי סולטן היה באסיפת מודיעין. אנשים מטומטמים? האם יש קושי בלהוכיח את זה? האיש חייב להיכנס לכלא, ואני כבר לא מדבר על כל סיבובי השורטים ולונגים שהוא וחבריו המוסדיים עושים על מודיעין מתחילת שנת 2010 משמע 3 שנים. האיש הזה זה המנוול והנוכל הכי גדול בארץ! מציע לכולם ללכת להתלונן עליו ברשות לני"ע.סגור
-
19.אחרי הכנסת שותף בלויתן יהיה לרציו מספיק כסף ל40% בגל.אנונימי 26/09/2012 19:23הגב לתגובה זו6 1אפקט הדומינו יעבוד 2 מיליארד שקלים שיכנסו לקופה יאפשרו לרציו להישאר עים 40% ו בגל +שותף משמעותי בגל מילבד ההיזדמנות בעל שם עולמי שויקח לפחות -40% .אולי גז פרום שלפי עיתון רוסי היתה במו"מ על שטח שנימצא 150 ק"מ צפ/מע לחיפה.סגור
-
18.תחשבו על זה....רק שמן!!! 26/09/2012 18:32הגב לתגובה זו7 1לפני 22 שנה שאבו משם נפט עם טכנולוגיה של נוקיה היום יש כבר טכנולוגיה של אפל חחחחח בהצלחה למחזיקים שמן וזרחסגור
-
17.רציו גלרציו גל 25/09/2012 15:37הגב לתגובה זו5 2אם אכן ימצא ברישיון גל גז אז ביחס טי סי אף כל אחד טי סי בגל שווה ערך לרציו כמו 5 טי סי אף בליויתןסגור
-
16.גל ליפ ד"ר מימרן הוא מכיל 2 מבנים לנפט ושייך רק לרציו (ל"ת)פרוספר אמיר 25/09/2012 15:22הגב לתגובה זו4 0סגור
-
15.קידוח נפט בליויתן הענקי הוא יהיה אירוע הכי הכי חשובגאולוג ז'ק 25/09/2012 15:21הגב לתגובה זו5 0בתחום הנפט מאז קום המדינה.סגור
-
צודק ב100% (ל"ת)היועץ 26/09/2012 21:54הגב לתגובה זו0 0סגור
-
14.קידוחחחח שמן נפט מוכח!! (ל"ת)משקיע נבון 25/09/2012 14:34הגב לתגובה זו3 4סגור
-
13.רציו ומודיעין יצליחו השנה בגדול (ל"ת)מביו 25/09/2012 14:20הגב לתגובה זו15 2סגור
-
12.חברים יקריםמשה 25/09/2012 14:20הגב לתגובה זו8 3השנה רציו טסה ולו רק בגלל גל שהוא גדול מליויתן ובו יש ברכה גדולה לעם ישראל שנה טובהסגור
-
11.היהפעם מדור סאטירי ושמו "סימני נפט". והמבין יבין.עורב 25/09/2012 14:19הגב לתגובה זו0 4אם תחכו לנפט לא תגיעו לכלום, וזה לא רציני מצד "ביזפורטל" בכלל לתלות תקוות בכך. צום קל לכולם!!סגור
-
10.זרח בדרל לטיסה קידוח שמןןןןןןןןןיודע דבר 25/09/2012 14:09הגב לתגובה זו4 3תסתכלו בפעולות של בעלי ענין...... צום קל לכול בית ישראלסגור
-
9.רק רציו היא צפויה לעלות כמה אחוזים טובים ! (ל"ת)רוני 25/09/2012 14:02הגב לתגובה זו10 1סגור
-
8.רשיון ישי - רק דרך הזדמנות ישראלית. החברה האחרונהראובן 25/09/2012 13:16הגב לתגובה זו8 5בסקטור הנפט שיש לה רשיונות ים עמוק מבטיחים ביותר ונסחרת מתחת למזומן שיש לה. הקידוח בישי מתחיל עוד חודשיים!!!סגור
-
בגל יש נ פ ט (ל"ת)65 25/09/2012 15:43הגב לתגובה זו2 2סגור
-
קידוח ישי כבר מכולם בנייר..מזומן לא נחשב (ל"ת)מאיר 13 25/09/2012 15:42הגב לתגובה זו0 2סגור
-
7.הבירוקרטיה המיפלצתית שקמה בארץ דופקת כל דבר ! גם את זה (ל"ת)אשכיהו פינקופץ 25/09/2012 13:00הגב לתגובה זו12 0סגור
-
6.לא מוכר רציו לפני 780 (ל"ת)נחייה ונראה 25/09/2012 12:44הגב לתגובה זו18 4סגור
-
5.שכחתם את החברה הזניחה גלוב אקספלורשן שתקדח בעוד חודשייםאנונימי 25/09/2012 12:41הגב לתגובה זו5 7ביבשה,ואם תגלה גז המניה שלה תזנק באלפי אחוזים.אמנם סיכון אדיר להפסיד את כל הכסף,אבל מצד שני אם מגלים גז או נפט - המניה עולה פי 20-40 לפחות (שווי שוק להיום 15 מליון ש"ח).סגור
-
4.למה לא מזכירים את זרח יש לה 5 אחוז משמן (ל"ת)נפטי 25/09/2012 12:40הגב לתגובה זו4 2סגור
-
3.גבעות עולםגלעד 25/09/2012 12:36הגב לתגובה זו13 0בשנה האחרונה נאספו ע"י 8 משקיעים פרטים 7.5% מכלל יחידות השתתפות,לקח להם הרבה זמן והם כנראה לא יצליחו להגיע ל10% אחזקה כפי שתכננו ואם כל זאת למרות שהם אנשים אמידים ביותר ,כנראה שיהיו עשירים מופלגים בעוד 5 שנים.לי יש יחסית להם פרורים במונחי אחזקה ומקוה לעשות מהם דירה.4 מליון יהשים בשער ממוצע 4.9סגור
-
2.תמר והחברות ששם מסודרים עתידחי 25/09/2012 12:18הגב לתגובה זו4 1כרגע רק תמר מוכח עם חוזי מיליארדים חתומים להמון שנים תתן עצמאות אנרגתית לישראל. כל היתר יקח המון שנים וגם עם ימצאו עד לחוזים והפקה יקח עוד הרבה זמן.ועד אז יובילו עדרים בהודעות חלקם ירוויחו המקורבים והרבה יפסידו עם עיניים גדולות בקיצור בהצלחה לתמר והמשקיעים בחברות האמורות כנראה יראו נחת המון שנים בלי עיניים גדולות. שנה טובה חתימה טובה..זמן לחשבוןסגור
-
איזה מניה שייכת לתמר (ל"ת)אורית 25/09/2012 13:24הגב לתגובה זו1 1סגור
-
דלק קידוחים דלק אנרגיה ואבנר (ל"ת)חזי 02/10/2012 12:54הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הנפט זניח אם......רציו הנפט זניח... 25/09/2012 12:15הגב לתגובה זו10 3שכחתם את גל שגודלו כגודל ליויתן וש90 אחוז ממנו שיך לרציו כאן תבוא העליה המשמעותית ביותר לרציו סבלנות סבלנותסגור
-
נא לדייקמשקיף 25/09/2012 12:47הגב לתגובה זו8 81. במקרה הטוב רציו תחזיק כ - 60% מגל. 2. גודל גל כגודל לויתן או אף גדול ממנו מבחינת שטח , אך המשאבים המוערכים הם בערך שליש מאלו של לויתן.סגור
-
למה לכתוב שטויות.אין לך מושג מה גודל הפוטנציאלי של גלאנונימי 25/09/2012 12:39הגב לתגובה זו3 4אז למה לכתוב 90% מלויתן?זה לא 90% ולא 80% ולא חרטה. עד שלא יפורסמו הסקרים -אין לאף אחד מושג ירוק לגבי הגודל בגל.סגור
-
תיקרא אותו שוב לא הבנתה החזקה 90% של רציו ו10% ההיזדמנו (ל"ת)אנונימי 25/09/2012 12:59הגב לתגובה זו2 2סגור
-
חלום הנפט! כשמו כן הוא חלום ולא יותר! אין נפט בארץ! (ל"ת)ט 25/09/2012 13:34הגב לתגובה זו2 10סגור