תחזית הצמיחה של מזרח אסיה ירדה ל-7.2%; "יצואניות הסחורות יפגעו"
הבנק העולמי חתך היום (ב') את תחזית הצמיחה שלו להתרחבות הכלכלית במדינות מזרח אסיה המתפתחות והזהיר מפני יציאה אפשרית של יותר ממדינה אחת מגוש האירו.
הבנק הוריד את תחזית הצמיחה של מזרח אסיה ל-7.2% בשנת 2012, לעומת 7.6% בתחזית מחודש מאי, וצופה התחזקות בצמיחה ב-2013 לרמה של 7.6%.
הגורם העיקרי מאחורי הירידה בתחזית הצמיחה הוא סין, כאשר בבנק העולמי רואים צמיחה של 7.7% בשנה הנוכחית ו-8.1% ב-2013, ברקע להשפעת המדיניות המרחיבה, תיקון בשוק הבתים והירידה בביקוש מחו"ל למוצרים המיוצרים בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
לפי סקירת הבנק, רוב מדינות מזרח אסיה יוכלו לעמוד בצורה טובה התחדשות המשבר באירופה או ירידה גלובאלית בביקוש, בזכות התערבות המדיניות המרחיבה ומקום להתערבות פיסקלית נוספת. עם זאת, האנליסט של הבנק העולמי , ברט הופמן, הדגיש את החשיבות ההכנה לצעדים נוספים לתמיכה בצמיחה, אשר צפויה להיחלש במקרה כזה.
"תמריצים פיסקלים לא נוחתים מהשמיים, אתה צריך שיהיו לך ממש תוכניות ופרויקטים מוכנים שיוכלו להשפיע באופן אפקטיבי אם וכאשר יהיה צורך בכך", אמר הופמן.
מדינות המסתמכות על יצוא סחורות עשויות להיות פגיעות יותר לכל האטה גלובאלית מוחדשת, לפי דברי הבנק העולמי. אינדונזיה ומלזיה צפויות להרוויח מירידה במחיר הנפט, אשר תוביל להקלה בנטל הסובסידיות במדינות. אבל הן עדיין יהיו חשופות לירידה במחירי סחורות אחרות שמיוצאות מהמדינות.
בסקירתם למזרח אסיה, בבנק העולמי מתייחסים לקמבודיה, סין, מזרח טימור, אינדונזיה, לאוס, מלזיה, מונגוליה, פאפואה ניו גיניאה, הפיליפינים, תיאלנד, ויאטנם וכלכלות האיים.