טבע: תוצאות מחקר בלקווינימוד הראו נתונים טובים בטיפול בקרוהן

הנתונים מצביעים על הפוגה קלינית במחלת הקרוהן כבר מהשבוע הראשון של הטיפול. תגובה לטיפול בשיעור של 62.1% נרשמה בקרב החולים במצב בינוני וחמור
 | 
telegram

לא רק לטרשת נפוצה: חברת טבע +0.32% טבע 6,340 +0.32% טבע בסיס:6,320 פתיחה:6,335 גבוה:6,380 נמוך:6,297 תמורה:55,531,297 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יחד עם שותפתה, חברת אקטיב ביוטק השבדית דיווחו היום (ב') כי תוצאות מחקר בלקווינימוד שלב IIa הראו נתונים טובים בטיפול במחלת קרוהן פעילה ברמה קלה עד חמורה והדגימו נסיגה קלינית משמעותית בתסמיני המחלה ביחס למטופלים שנטלו פלאסבו.

תוצאות השלב הזה במחקר בו נבדקו 4 קבוצות מטופלים שקבלו לקווינימוד במינונים שונים של 0.5mg, 1mg, 1.5mg 2mg/day ליום או פלצבו במשך 8 שבועות עם ארבעה שבועות מעקב, פורסמו במסגרת כנס הגסטרואנטרולוגיה ה-20 של האיחוד האירופי.

ממצאי המחקר מדגימים כי טיפול בלקווינימוד במינון 0.5mg ליום הראה השפעה מוקדמת, עקבית ומובהקת על הפוגה קלינית (48.3% מהמטופלים בלקווינימוד לעומת 15.9% מהמטופלים בפלצבו) ועל אחוזי התגובה לטיפול (62.1% מהמטופלים בלקווינימוד לעומת 34.9% מהמטופלים בפלצבו), בקרב חולים במחלת קרוהן בדרגה בינונית עד חמורה.

עד כה דובר על הלקווינימוד כגרסה האורלית לטיפול במחלת הטרשת הנפוצה, לעומת תרופת הדגל של טבע, הקופקסון המיועדת לטיפול בהזרקה. לפני מספר חודשים התאכזבו המשקיעים כשטבע דיווחה על יעילות מוגבלת של הליקווינימוד ביחס ליעילות של התרופות המתחרות. המחקר הקליני השני בשלב III בלקווינימוד איכזב את המשקיעים והשיג תוצאות פחות טובות מה-BG-12 של ביוג'ן. עד כה הגילניה של נוברטיס היא התרופה האוראלית המאושרת היחידה לטיפול אוראלי בטרשת נפוצה. האכזבה הזו לא מנעה מטבע לפנות ולקבל מה-FDA אישור לביצוע מחקר הערכה מיוחד נוסף. באוגוסט הודיעה טבע כי תחל בניסוי השלישי בשלק הניסוי הקליני III.

"תכנית הפיתוח שלנו ללקווינימוד מדגימה את ההשפעות האימונו-מודולטוריות (מווסת מערכת החיסון) של תכשיר אוראלי זה אשר עשויות לבוא לידי ביטוי במגוון מחלות אוטואימוניות. הנתונים המוצגים השבוע בכנס האירופאי מצביעים על הפוגה קלינית במחלת הקרוהן כבר מהשבוע הראשון של הטיפול", אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא חטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית והמדען הראשי של טבע, "נתונים אלה מספקים רציונל אמיתי לאפשרות של מחקר עתידי נוסף עם לקווינימוד למחלת קרוהן."

לקווינימוד הוא תכשיר חדש, אימונומודולטור (משפיע על מערכת החיסון), הניתן אוראלית אחת ליום. התכשיר נמצא בפיתוח קליני לטיפול במחלת הטרשת הנפוצה בשלב ההתקפי (RRMS), למחלת הקרוהן Crohn's disease)) ולזאבת (SLE or lupus).


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות