הדסית: אנלייבקס השלימה בהצלחה ניסוי קליני בקרב מושתלי מח עצם

הטיפול של אנלייבקס מאפשר לשתל להיקלט בגוף החולה תוך הפחתה משמעותית של תוצאותיה הקשות של מחלת 'השתל נגד מאחסן', שכיום אין לה טיפול יעיל. התוצאות הראו יעילות ובטיחות
 | 
telegram
(5)

הדסית-ביו החזקות, חברת אחזקות בתחום מדעי החיים, מודיעה כי חברת הפורטפוליו, אנלייבקס, המוחזקת בכ-92% על ידה, השלימה ניסוי קליני ומפרסמת תוצאות המראות יעילות ובטיחות הטיפול בקרב מושתלי מח עצם מתורם זר.

מחלת 'השתל נגד מאחסן' (GVHD) הינה אחת הבעיות המרכזיות במושתלי מח עצם מתורם, והיא נובעת מהתפתחות מחלה אוטואימונית שבה מערכת החיסון הכוללת את השתל החדש תוקפת איברים של החולה עצמו, כשהפגיעה מתבטאת בעיקר בכבד, במעיים ובעור. המחלה יכולה לגרום תחלואה ניכרת, ואם המחלה בדרגה גבוה היא יכולה להביא למותו של החולה. עד היום, לא נמצאה תרופה יעילה למחלה.

אפוסל הינו תכשיר המבוסס על טיפול תאי שפותח על ידי פרופ' דרור מבורך מהדסה עין כרם, מומחה למחלות מערכת החיסון. במסגרת הניסוי טופלו 13 חולים ב-3 מרכזים קליניים בישראל ב-4 מינונים עולים של אפוסל כנגד מחלת השתל נגד מאחסן (GVHD - Graft versus Host Disease), בסמיכות להשתלת מח עצם מתורם זר. ועדה חיצונית המורכבת ממוחים חיצוניים מהדרגה הראשונה אשר בחנה את התוצאות הניסוי קבעה כי לא נתגלו בעיות בטיחות בכל אחד מהמינונים שנוסו ולכן התירה כי ניתן להמשיך במחקר וטיפול בחולים במינונים של עד המינון המקסימלי שנבדק בניסוי.

המחלה מחולקת ל-1 עד 4 דרגות המהווות את מדד היעילות הקליני והרגולטורי המקובל בתחום. מהשוואה של קבוצת החולים שהשתתפו בניסוי לקבוצת ביקורת היסטורית בחולים עם נתונים דומים, עולה כי אירעות GVHD בדרגות 2-4, אשר הן הדרגות המסכנות את החולה פחתה בחצי. יתרה מכך, בקרב קבוצת החולים שטופלה באפוסל במינונים הגבוהים יותר, אף אחד מבין 6 החולים לא פיתח GVHD מדרגות 2-4, בעוד שבחולים דומים אשר לא טופלו באפוסל אירעות המחלה התרחשה ב-50% מהחולים. תוצאה נוספת אשר נצפתה הינה אפקט הגנה מפני פגיעה בכבד שהוא מרכיב מרכזי של מחלת ה-GVHD.

אופיר שחף, מנכ"ל הדסית-ביו: "הצלחת הניסוי של אנלייבקס מהווה הישג קליני נוסף של חברת פורטפוליו שלנו. מדובר באחת מספינות הדגל של הדסית ביו-החזקות, חברה בה אנו מחזיקים מעל 90% ומלווים באופן ניהולי ומימוני צמוד".

"המשך מסלול הפיתוח של החברה הינו קצר יחסית והיא צופה קבלת הקלות רגולטוריות. השלמה של ניסוי קליני מניחה את התשתית להמשך קידום פיתוח התרופה לשוק המוערך במאות מיליוני דולרים בשנה ואנו פועלים לאיתור שותפים פיננסיים ואסטרטגיים אשר יסייעו לנו בהמשך הפיתוח והמסחור של התרופה".

אלון מורן, מנכ"ל אנלייבקס, אמר: "ההישג הראשוני בניסוי נובע מכך שועדה חיצונית קבעה כי בכל המינונים שנבדקו לא נתגלו בעיות בטיחות. ההישג המרכזי בניסוי הינו קבלת סימנים המעידים על יעילות הטיפול אשר באים לידי ביטוי ברמת התחלואה ואירעות מחלת 'השתל נגד מאחסן'. כמובן שיש לנקוט זהירות בניתוח הנתונים מאחר ומדובר בקבוצת חולים קטנה יחסית".

"בכל זאת, אנו מאמינים כי תוצאות הניסוי מהוות פוטנציאל של ממש להתמודדות עם מחלה קשה זו, אשר עד כ-70% מהמושתלים סובלים ממנה ונכון להיום אין לה טיפול יעיל. אם תוצאות כאלה יחזרו על עצמן במחקר גדול יותר ומבוקר ניתן יהיה לתת טיפול שמצד אחד יאפשר להשתלה להלחם בסרטן בגוף החולה ומצד שני תתאפשר הפחתת תוצאותיה הקשות של מחלת ה-GVHD שהיא מחלה קטלנית כך שטיפול זה עשוי להיות מרכיב חשוב בהצלחת השתלות מח עצם".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    הגיע הזמן לתוצאות ההשקעה שלי.... (ל"ת)
    רוני 25/10/2012 14:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    עבודה יעילה תאפשר סיום הניסויים תוך 2.5 שנים
    רמי 25/10/2012 08:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מהניסיון שנצבר בעולם, כ- 40% מהחולים סובלים ממחלת השתל נגד המאכסן. לכן ניסוי על 100-150 חולים יספיק להוכיח מובהקות בתוצאות. בארץ כבר 3 מרכזים מיומנים בשיטה והוספת 10 מרכזים בחו"ל תאפשר תוך 2.5 שנים מהיום לסיים הניסוי כולל תקופת מעכב של חצי שנה. הכל תלוי בהתנהלות נכונה. למוצר סיכוי טוב לשפר גם השתלת איברים ואולי גם לטפל במחלות אוטואימוניות.
    סגור
  • 3.
    העליתי הודעה כאן היום על אנלייבקס עוד לפני הכתבה שלכם..
    אני 24/10/2012 20:49
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שמעו זו הצלחה ללא ספק אך הדרך לתרופה של אנלייבקס עד לשיווק או אפילו לPHASE3 מאמת ייקח משהו בסביבות 5-7 שנים וזה במקרה הטוב ובמסלול רגולטורי קצר כפי שנכתב בכתבה. אל תשכחו שמדובר על הצלחה היום בניסוי PHASE II\I בלבד שניסוי זה באופן קבוע מדבר על עניין הבטיחות ולא מבחינת יעליות התרופה על הגוף החולה ולכן הניסוי של היום לא אומר כלום על טיב התרופה ועל איכותה, קחו דוגמא אנדרומדה של כלל ביו זו תרופה שבדרך לקבל אישור מאמת ניסוי 3 כי עברה את ניסוי בשלב 2\1 כבר לפני 7.5 שנים. רק ניסויי פאזה 3 כלל ביו מתחילת 2009 מתמקדת בהם ולכן אין שום השפעה על תמחור הדסית לצערינו כרגע.
    סגור
  • 2.
    יקח כמה שנים טובות עד שנראה את האור שם (ל"ת)
    המתנה 24/10/2012 16:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    בהדסית תמיד יש חדשות מקצועיות טובות וירידה קבועה במחיר
    ehudhl 24/10/2012 16:27
    הגב לתגובה זו
    4 0
    המניה. עד מתי נשחק?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות