פועלים: "תשואות האג"ח הקונצרניות בארה"ב לא אטרקטיביות לישראלים"

אסטרטגיית ההשקעה של בנק הפועלים בתחום המניות נותנת עדיפות לשוק המניות בארה"ב על פני אירופה ויפן, כאשר משקל יתר ניתן לשווקים המתפתחים
 | 
telegram

לאחר שמדד ה-S&P 500 רשם את העלייה החדה ביותר מאז חודש יוני, שוקי המניות באירופה רשמו את העלייה השבועית החדה ביותר בשנת 2012 ועונת החגים בארה"ב נפתחה בהיסטריית קניות בארה"ב, כותבים היום (א') כלכלני בנק הפועלים בסקירתם הגלובלית השבועית כי אסטרטגיית ההשקעה שלהם נותנת עדיפות לשוק המניות בארה"ב על פני אירופה ויפן, כאשר משקל יתר ניתן לשווקים המתפתחים. כמו כן הם נותנים עדיפות למניות ערך או למניות בעלות גבוהה בתמהיל ההשקעתו.

בפועלים שמים דגש בהשקעות בארה"ב על רכיבים דפנסיביים בטווח הקצר (ענפי הצריכה הבסיסית והבריאות) וכן ממליצים על בניית פוזיציה מחזורית בהסתכלות ארוכה יותר (ענפי הטכנולוגיה והאנרגיה). באירופה נותנים כלכלני בנק הפועלים עדיפות לחברות בעלות חשיפה גבוהה לשווקים מחוץ לאירופה. כמו כן מציינים הכלכלנים כי הם רואים עדיפות למדדי המניות הגדולות באירופה על פני מדדי המניות הבינוניות והקטנות.

בהתייחסם לשוק האג"ח הקונצרניות בארה"ב אומרים בפועלים כי האווירה החיובית בשוק ההון האמריקני העניקה רוח גבית לאג"ח בדירוג ספקולטיבי (+BB ומטה), שרשמו עלייה שבועית של 0.8% וקיזזו את מרבית הירידות מתחילת החודש. מנגד, רמת התשואות והמרווחים הנמוכה בשילוב עם עליית עקום התשואות הממשלתיות הובילו לירידה של 0.4% במדד אגרות החוב בדירוגי השקעה (-BBB ומעלה).

"התשואות הנוכחיות באג"ח הקונצרניות בדירוג השקעה נמצאות ברמות שאינן אטרקטיביות למשקיע הישראלי הפרטי, ביחס לרמות הסיכון ואלטרנטיבות ההשקעה (פיקדונות). עם זאת, קיימות ספציפיות (טווח מומלץ סביב 3-5 שנים) בסקטורים שונים, כדוגמת הפיננסים והטכנולוגיה, בהן רמת התשואות והמרווחים הינה סבירה"

כמ ו כן, מעדיפים בפועלים השקעה באגרות חוב של מדינות מתעוררות במטבע דולר או מקומי (טווח קצר-בינוני) על פני השקעה באגרות חוב של מדינות מפותחות. כלכלני הבנק מדגישים כי רמת הסיכון באג"ח אלו גבוהה ואינה מתאימה לכלל הלקוחות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות