מריל לינץ': "שנת 2013 תתאפיין בחזרתה של הצמיחה למרכז הבמה"

ביל או'ניל, אסטרטג ההשקעות הראשי בקבוצת הבנקאות הפרטית במריל לינץ': "מי שיוביל את הצמיחה בשנה הקרובה הם השווקים המתעוררים. הצמיחה בישראל צפויה להישאר ברמה של 2.9%"
 | 
telegram

ביל או'ניל, אסטרטג ההשקעות הראשי של קבוצת הבנקאות הפרטית של מריל לינץ' הציג הבוקר (ב') את תחזית בנק ההשקעות לשנת 2013, ואמר כי "לאחר שבשנת 2012 הצמיחה האטה בצורה חדה למדי בעיקר בעקבות החרפת משבר החובות באירופה, כשבארה"ב נאלץ הפדרל ריזרב להזרים עוד נזילות לשוק באמצעות QE שלישי במספר, אנו צופים שהסיפור המרכזי של השנה הבאה יהיה חזרתה של הצמיחה למרכז הבמה".

"אנו מצפים לריבאונד בצמיחה וסביר להניח שמי שיוביל את הצמיחה העולמית יהיו השווקים המתעוררים ומהמחצית השניה של השנה צפויה גם התאוששות באירופה. אנחנו מצפים לחדשות טובות השנה בעיקר בזכות ההתאוששות בשווקים המתעוררים. עם זאת בשווקים המפותחים ימשיך החוב הציבורי והפרטי להעיב על ההתאוששות הכלכלית".

"אנו מצפים לשנה טובה יותר לכלכלה הסינית כאשר ההנהגה החדשה צפויה להציע תמריצים באופן סלקטיבי. עיקר התמיכה בצמיחה בסין תגיע מהגידול בצריכה הפרטית על רקע הגידול במעמד הביניים בסין בפרט ובשווקים המתעוררים בכלל. הצמיחה בסין צפויה לעלות בשנה הבאה ל-8.1% לאחר צמיחה בשיעור של 7.7% ב-2012".



"בארה"ב ההתאוששות בשוק הנדל"ן צפויה להוביל את ההתאוששות. אנחנו חושבים שה'פד' ימשיך לתמוך בשוק על ידי סופר מקלה. המצוק הפיסקאלי יהיה הסיפור המרכזי בתחילת השנה בארה"ב אבל אנחנו מעריכים שלמרות שזה יהיה קשה לבסוף יגיעו שם להסכם בין שתי המפלגות המרכיבות את הקונגרס. להערכתנו הריבית בארה"ב צפויה להישאר ברמתה האפסית גם בשנת 2013. זה חשוב מאוד על מנת למנוע את הכאב הטמון בהורדת רמות המינוף הפיננסי. בתרחיש הטוב ביותר של מריל לינץ' הצמיחה בארה"ב צפויה להסתכם בשנת 2013 ב-1.3%".

"באירופה צפויה התאוששות מסויימת רק במועד מאוחר יותר השנה. החולשה במדינות הפרפריאליות באירופה גוררות את האיזור מטה וגרמניה עדיין לא מצליחה להוביל את הגוש לצמיחה, כך שהצפי ליציאה מהמיתון באירופה הוא שזה יקח זמן. הפער בין התשואות על האג"ח הממשלתיות של גרמניה ואיטליה שגדל ב-2012 בצורה משמעותית אינו בר קיימא והפער הזה חייב יהיה להצטמצם. הארוע הפוליטי המרכזי של השנה באירופה יהיו הבחירות בגרמניה. אנו מאמינים שהאיחוד האירופי ישרוד את המשבר ולכן קיימות הזדמנויות השקעה גם במניות וגם בשוק האג"ח הריבוניות של חלק מהמדינות הפריפריאליות, כגון אירלנד, שמציעות תשואות גבוהות על האג"ח הממשלתיות."

"הקונצנזוס ביחס לצמיחה במדינות ה-G10 נותר מאכזב מאוד גם ב-2013, אך הצפי הוא שהצמיחה תהיה דומה לקצב הצמיחה שנרשם בשנת 2012"

בהתייחסו לתחזית הכלכלית לכלכלה הישראלית צופה או'ניל לצמיחה דומה לזו שנרשמה ב-2012, כ-2.9%. "אמנם מדובר בתחזית נמוכה יותר מתחזית ומהקוצנזוס אך עדיין מדובר בצמיחה גבוהה בהרבה מזו שאנו רואים במדינות המפותחות, אירופה וארה"ב רק יכולות להתקנא בצמיחה שכזו". או'ניל גם מצפה שהצריכה הפרטית בישראל תעלה ותתרום לצמיחה. "בסה"כ הכלכלה הישראלית נמצאת במצב טוב מאוד ביחס לכלכלה העולמית. האירועים הגיאו-פוליטיים האחרונים לא צפויים לגרום להשפעה ארוכת-טווח".

בהתייחסו לפרמטרים מאקרו כלכליים מובילים אמר אסטרטג ההשקעות כי "האינפלציה בישראל צפויה להישאר תחת שליטה. אנחנו לא רואים סיבה טובה לכך שבנק ישראל יוריד את הריבית עוד יותר. אני צופה שבסביבה של וריבית יציבה ובהנחה שתושג גם יציבות פיסקאלית לאחר הבחירות – גם בישראל עדיפה ההשקעה במניות על פני ההשקעה באג"ח".

"אנחנו לא מצפים שבישראל תיהיה ירידה חדה במחירי הנדל"ן. אנו צופים שהדולר יתחזק כנגד האירו והין בשנה הבאה ובהנחה שהשקל ישאר יציב כנגד הדולר גם השנה אנו צופים להתחזקות של השקל כנגד האירו, מה שעשוי להשפיע על היצואניות שסוחרות מול הגוש האירופי. הדבר הטוב ביותר לדעתי הוא להחזיק את הדולר".

תיק ההשקעות עליו ממליצים במריל לינץ' לשנה הבאה מתבסס על ההנחה שהמניות עדיין זולות מאוד בזמן שפרמיית הסיכון פוחתת. התשואות הנמוכות מאוד שניתן כיום להשיג על האג"ח הממשלתיות גורמות לכך שהן לא אטרקטיביות, לעומת זאת בתחום אגרות החוב המוגדרות כ-HIGH YIELD קיים פוטנציאל מאוד מעניין להשקעה, במיוחד אם ההתאוששות תתפוס תאוצה. הלקוחות רודפים כיום אחרי תשואות ולכן הם מוכנים לתת משקל יתר למניות במיוחד כאלה שמשלמות דיבידנדים שגם צומחים".

לסיכום, במריל לינץ' נותנים עדיפות להשקעה במניות על פני , שוק האקוויטי באירופה ובשווקים המתעוררים מועדפים להשקעה, ולאחר הצמיחה שנרשמה במניות הצמיחה מעדיפים כעת את מניות הערך. במריל לינץ' מדגישים את חשיבות הפיזור של ההשקעות. בהתייחס לאינפלציה מציין או'ניל כי "אנו עדיין נמצעים בעשור של אינפלציה גבוהה ולמרות שבשנים שלאחר המשבר היא ירדה, יש להיזהר מפני פריצה של האינפלציה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות