ועדת המלט: יש לשלול את הקשר בין מונופול המלט למונופול ההובלה

ועדת המלט: "מונופול המלט איננו מונופול טבעי אלא מונופול שנוצר עקב מספר חסמים בשוק". ממליצים להקים מפעל מלט נוסף שידרוש תיקונים בחקיקה
 | 
telegram
(2)

הועדה לעידוד התחרות בענף המלט פרסמה היום את המלצותיה. ברקע למונופול בייצור המלט בישראל ומונופול הובלתו, מאמינה הועדה שיש ליצור את התנאים להכנסת יצרן חדש לענף, שינוי מנגנון הפיקוח והכנסת הקלות ביבוא המלט לישראל.

הועדה שעמד בראשה הממונה על התקציבים באוצר, גל הרשקוביץ הגיעה למסקנה כי "שוק המלט עומד על כ-2 מיליארד שקל בשנה ומאופיין בריכוזיות גבוהה ביותר על ידי חברת נשר המחזיקה בכ-85% מהשוק בישראל. מונופול המלט איננו מונופול טבעי אלא מונופול שנוצר עקב מספר חסמים בשוק".

בשורה התחתונה, הועדה ממליצה ליצור תשתית לכניסת שחקנית חדשים ולהגביר את תנאי התחרותיות הענף. בטווח הקצר, ממליצה הועדה לשנות את מבנה הפיקוח על ענף המלט כך שיחזיר את השליטה מהמונופול לרגולטור. כמו כן, נדרש שיפסק השימוש בנוסחת פיקוח מיושנת ושימוש מיידי של פיקוח אפקטיבי שיתבסס על הוצאות היצרן.

להסיר את חסמי היבוא בנמלים על ידי הקמת רציף יעודי למלט והגדלת הכמות המיובאת. על המונופול הקיים יאסר לייבא מלט וקלינקר (חומר גלם מהותי במלט).

בתוכנית לשנים הקרובות ממליצה הועדה להקים מפעל מלט נוסף שיוכרז כ'תשתית לאומית' ויוסרו למענו חסמים סטטוטוריים כדי להאיץ את הקמתו. על פי תפיסת הועדה, ענף המלט יכלול בנוסף למפעל נשר והיבואן היחיד הקיים, יבואני צמנט נוספים, יבואני קלינקר וכאמור גם מפעל ייצור נוסף.

כמו כן, הודיע הבוקר מנכ"ל מפעל נשר, יואל פלדשו, כי יפרוש מתפקידו בתום השנה. "נשר סיפקה את כל צורכי המשק במוצרים איכותיים במחירים תחרותיים והוגנים ובעיקר ברמת שרות גבוהה. עם העברת השליטה בחברה, חשתי שזו העת לסיים את תפקידי".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    רק שיעשו עם זה משהו (ל"ת)
    טוב מאוד 26/11/2012 13:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    הורסים לנו את השוק (ל"ת)
    די למונופלים 26/11/2012 13:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות