קלינגמן: "את דיסקונט ניו יורק עשוי לקנות בנק אמריקני, לא בנק פועלים"
מניית בנק [דיסקונט בולטת גם היום בעליות של כ-1.5% שמובילות אותה להיסחר ברמת שיא שנתית של 6.13 שקל. דיסקונט הצליחה לרשום מאז השפל אליו נפלה באוגוסט זינוק של כ-70%. רק בשבוע האחרון, מאז פירסום הדוחות ל-Q3, רשמה המניה זינוק של 11%. המניה מרכזת היום את המחזור השלישי בגודלו בבורסה בת"א ובימים האחרונים בלטה במסחר ער - כל זאת על רקע ההערכות כי שלוחת הבנק בניו יורק מועמדת למכירה.
לדברי קלניגמן, "הנכס הבולט של דיסקונט ניו יורק לא נמצא באשראי אלה בפיקדונות שמסתכמים ב-4 מיליארד דולר בניו יורק ועוד 2 מיליארד דולר באורוגואי. פיקדונות אלה נחשבים כיום לנכס אטרקטיבי בעבור בנקים רבים".
להערכת קלינגמן המחיר הסביר שעשוי לקבל דיסקונט ניו יורק מהרוכשים הפוטנציאליים צפוי לשקף מכפיל של 1.1-1.2 על ההון עומד כיום על כ-770 מיליון דולר, כלומר הוא מצפה להצעת רכש שתהיה גבוהה מ-850 מיליון דולר. קלינגמן מציין כי בנקים בסדר גודל בינוני קטן כדוגמת דיסקונט ניו יורק נמכרו בארה"ב בתקופה האחרונה לפי מכפיל על ההון בסדר גודל של 1.2-1.3.
אם וכאשר באמת יצליח הבנק שנשלט על ידי משפחת ברונפמן למכור את הפעילות הניו יורקית יעזור הדבר לשפר במידה רבה את הלימות ההון של הבנק. להערכת קלינגמן "אחרי המכירה דיסקונט יכול יהיה להציג שיפור בשיעור הלימות הון שיכול יהיה להגיע ל-9.75%. ברמה שכזו עולה ההסתברות כי הבנק יוכל לחלק דיבידנד חד פעמי בהיקף סביר וכן לחזור למדיניות של חלוקת דיבידנדים מהרווחים גם בעתיד".
היום פירסמה אנליסטית הבנקים של בנק מזרחי טפחות, אורית לוין עידכון למניות הבנקים לאחר הרבעון השלישי והצמידה לדיסקונת המלצת "תשואת שוק" לעומת המלצות "קנייה" שהעניקה לשלושת הבנקים הגדולים האחרים (לא כולל מזרחי טפחות).
לדבריה האנליסטית, "מהלכי ההתייעלות של הבנק, לצד מהלכים לשיפור יחס ההון ליבה, יהיו במוקד תשומת הלב של הנהלת הבנק. אנו חוששים מההאטה בהכנסות המימוניות של הבנק בתשעת החודשים הראשונים של השנה. להערכתנו, בנטרול התנודות בשוק ההון, השפעת שער חליפין וכו', יוכל הבנק יוכל להשיג תשואה להון של כ 7-7.5% לאורך זמן. אנו סבורים שמחיר המניה הנוכחי משקף את מחירה הכלכלי ולכן ממליצים עליה בתשואת שוק".