שנחאי זינקה 10% ב-10 ימים: האם תתחמק משנה רביעית רצופה של ירידות?
נתונים אחרונים מצביעים על התחזקות המשק הסיני. כלכלנים במזרח הרחוק: תקופת ההידוק הכלכלי של הממשל הסתיימה ופיתוח התשתיות צפוי לגבור
ג'וש דוקרקר span > a > | 
סין נחשבה מזה שנים כקטר צמיחה גלובלי שחיזק את הכלכלה העולמית. עם זאת בשנים האחרונות החשש מפני 'נחיתה קשה' של כלכלת המעצמה העיב על ביצועי שוק המניות בבורסת שנחאי שעשוי לרשום שנה רביעית ברציפות של ירידות.
המדד הסיני המוביל היה השנה המדד השני הגרוע ביותר למשקיעים באסיה אחרי הבורסה של סרי לנקה. האטת הכלכלה, נחלשות ניכרת ברווחי התאגידים וחוסר ביטחון לפני תחילת כהונתה של ההנהגה החדשה העיבו זמן רב על אוירה בבורסה והמדד צנח בתחילת החודש לשפל של 4 שנים.
אולם משפל ברמת 1,950 נק', רשם מדד שנחאי זינוק מהיר לעבר בו טיפס 10.3% בתוך 10 ימי מסחר בלבד. ביום שישי האחרון זינק המדד ב-4% לאחר שמדד PMI מקדים הגיע לשיא של 14 חודשים - 50.9 נק'.
גרף מדד שנחאי בשנה וחצי האחרונות
בענקית הבנקאות היפנית, נומורה, אמרו שמעבר לנתון, דיווח כי הממשל החליט להשאיר את המדיניות הכלכלית המרחיבה על כנה ב-2013 הזניקה את השוק. על פי כלכלן הבנק, הממשל לא מתכוון להתערב בשוק כדי לקרר את מחירי הנדל"ן, הרפורמות המבניות יחלו ב-2014 ולא ב-2013 וההוצאות על פיתוח תשתיות יגברו. לסיכום, מדיניות אגרסיבית של הממשל יחד עם התעלמות מהחשש לאינפלציה הזין את השוורים בסין.
נשיא קרן גידור אמריקנית שמנהלת 200 מיליון דולר, הימנשו שאה, אמר לרשת CNBC כי יש 4 סיבות לכך שהשנה הבאה תהיה טובה יותר עבור סין. לאחר הנפילות הגדולות, שווי החברות ירד מאוד, ההידוק המוניטארי של השנתיים וחצי האחרונות הסתיים, רמת רווחי הפירמות צפויה לעלות ב-2013 ורפורמות הליברליזציה בשערי הריבית עשויות להרים את סנטימנט המשקיעים. "כל הדברים האלו עדיין לא מתומחרים בשוק", אמר מנהל הקרן.
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה