נתון מביך: 61% מהישראלים אינם יודעים מהי הריבית על המינוס בבנק

סקר שנערך על ידי מימון ישיר מעלה ש-42% מלוקחי ההשוואה עושים זאת לסגירת המינוס. שני נתונים נוספים: חוסר המודעות אצל הנשים לשיעור הריבית גבוה מהגברים אך הגברים נוטלים הלוואות נמוכות יותר לעומת נשים
 | 
telegram
(5)

גם אחרי המחאה החברתית נראה שהאזרחים הישראליים עדיין לא מודעים לנושאים הפיננסיים שקשורים למשק הבית. סקר מיוחד שנערך על ידי מימון ישיר מעלה נתונים מדאיגים אודות ההתנהלות הפיננסית של משקי הבית ביחס להלוואות שהם לוקחים מהבנקים והריביות שהבנק גובה מהם על המינוס.

מנתוני הסקר שנערך בקרב 437 נשאלים שממצאיו הגיעו לידי מערכת Bizportal עולה כי 61% מהישראלים כלל אינם יודעים מהי הריבית אותה הם משלמים. פילוח של הנתונים מעלה כי 72% מהנשים לא ידעו מהי הריבית לעומת 49% מהגברים.

ביחס להלוואות שלוקחים משקי הבית התמונה מעט טובה יותר, אך לא בהרבה. בקרב לוקחי ההלוואות 34% כלל אינם יודעים מהי הריבית שנגבית מהם על ההלוואה. גם כאן, נראה שמרבית הנשאלים שאינם זוכרים הינם נשים (44% לעומת 25% לגברים).

מנתוני הסקר עולה כי המטרה המרכזית של לקיחת הלוואות בישראל היא לסגירת המינוס בבנק. כ-42% מלוקחי ההלוואות ציינו כי לקחו הלוואה בשלוש השנים האחרונות לסגירת המינוס. כרבע מהנשאלים בסקר לקחו את ההלוואה בכדי לרכוש רכב חדש.

שרון בן עזרא, סמנכ"ל השיווק והאשראי במימון ישיר, מסביר כי, "המודעות של הישראלים לנושאים הפיננסיים שקשורים למשק הבית נמצאת בתחתית סדר העדיפויות. במיוחד מצערת העובדה שמגמה זו בולטת בקרב נשים, המעידות כי הן אינן מודעות לנושא כמו הריבית על האוברדראפט, שהוא חלק יומיומי בלתי נפרד מניהול משק הבית".

נתונים מעניינים נוספים שעולים מן הסקר מצביעים על כך שסכום ההלוואה הממוצע לסגירת המינוס בבנק עומד על 25,000 שקלים. הלוואה ממוצעת לרכישת רכב עומדת על 45,000 שקלים. כמו כן, גברים נוטים לקחת הלוואה ממוצעת נמוכה יותר מנשים (30,000 שקל לעומת 36,000 שקל). כמו כן, בעלי השכלה תיכונית ומטה לוקחים הלוואה נמוכה ביחס לאקדמאים (30,000 שקל לעומת 35,000 שקל).

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    לא חשוב איך מחשבים ריבית-
    חני 28/01/2013 13:43
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כן חשוב לחנך לא "להיות במינוס". "להיות במינוס" פירושו ללוות מהבנק. למה להיות לווה כלהחיים? האם זה כדאי-אם כן למי? למשק בית לא תמיד כדאי להיות חייב לבנק. זה העניין העיקרי ולא חישובי הריבית. לחישובי ריבית יש דף ובו הנוסחאות השונות. אז מה? זה לא חשוב. אני כמורה לכלכלה 19 שנה לימדתי איך לנהל תקציב משפחה מאוזן. זה לדעתי היה כן חשוב. טעיתי???
    סגור
  • 3.
    כשאתם עושים פרסומת תרשמו שזו פרסומת (ל"ת)
    אלון 28/01/2013 13:38
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    בארהב אסור מינוס
    בנקים = רמאים 28/01/2013 13:28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    רק פה כולם חיים בפנטזיות שמינוס זה לא הלוואה יקרה. מי אמר שהיהודים הם העם הכי חכם ? אבל איפה המפקח על הבנקים שנותן לבנקים לחגוג עם ריבית כמו בשוק האפור
    סגור
  • אוברדראפט
    ליאור 28/01/2013 14:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בארה"ב לא נהוג הרעיון של משיכת יתר או "אוברדראפט". עם זאת, כאשר הצרכנים נאלצים לגשר על פערי תזרים כאלה ואחרים, הם נדרשים לקחת הלוואות אם מחברות כרטיסי האשראי או מהבנקים עצמם. אם כך אני שואל, מה זה בעצם משנה אם לקוח נמצא במשיכת יתר (שנמצאת בתוך מסגרת האשראי) או לוקח הלוואה מחברת כרטיסי האשראי או מהבנק? הקריטריון היחיד במקרה כזה שצריך להיות גובה הריבית.
    סגור
  • 1.
    חינוך פיננסי
    ליאור 28/01/2013 13:27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    חייבים ללמד בבתי הספר איך לנהל כלכלת בית ולהנחיל לאנשים חינוך פיננסי בסיסי.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות