הבעת אמון בכלכלת ישראל: המדינה גייסה בחו"ל שני מיליארד דולר לתקופה של עשר ו-30 שנים בריביות נמוכות

הריביות בהנפקה נקבעו בשיעור של 1.25% ו-1.45% מעל הריבית של ממשלת ארה"ב. שטייניץ: "ההישג בולט על רקע המשבר באירופה"
 | 
telegram
(5)

המשקיעים הזרים מאמינים בכלכלת ישראל. משרד האוצר השלים אתמול בניו יורק גיוס של 2 מיליארד דולר לממשלת ישראל לתקופה של 10 שנים ול-30 שנים. במשרד האוצר מציינים כי ההנפקה בוצעה בריביות הנמוכות ביותר אי פעם בהנפקה דולרית.

במסגרת ההנפקה מדינת ישראל גייסה מיליארד דולר לתקופה של 10.5 שנים. התשואה בהנפקה נקבעה על 3.213%. מדובר במרווח של 1.25% מעל הריבית של ממשלת ארה"ב לתקופה של 10 שנים. במסגרת ההנפקה השנייה גייס משרד האצר סכום נוסף של מיליארד דולר לתקופה של 30 שנים. הריבית בהנפקה נקבעה על 4.588%. מדובר במרווח של 1.45% מעל הריבית של ממשלת ארה"ב לטווח של 30 שנים.

ההנפקה נוהלה על ידי החשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, סגנה יהלי רוטנברג ומנהל החוב הממשלתי גיל כהן, בשיתוף עם נציגת משרד האוצר בניו-יורק, סיגלית סייג אשר הביאו לסגירת העסקה המוצלחת, שבוצעה באמצעות החתמים ברקליס, גולדמן זאקס וסיטי בנק

סך הביקושים שהזרימו המשקיעים הזרים להנפקה הסתכמו בלמעלה מ-9 מיליארד דולר, יותר מפי 4.5 מהסכום שהונפק. בעקבות הביקושים החליט משרד האוצר להגדיל את היקף הגיוס לתקופה של 30 שנה ל-1 מיליארד דולר. מהלך זה ייאפשר להאריך את המח"מ של החוב ואת סיכוני מיחזור החוב הממשלתי.

ההנפקה הנוכחית הינה ההנפקה הדולרית העשירית שביצעה מדינת ישראל. ההנפקה התאפיינה בעלות הגיוס הנמוכה ביותר ששילמה מדינת ישראל בהנפקה דולרית ובמרווחים נמוכים באופן היסטורי. ההנפקה האחרונה במטבע זר שביצעה מדינת ישראל התקיימה בינואר 2012.

בסה"כ כ-95% מהתמורה בהנפקה הגיעו ממשקיעים זרים והיתר הינם משקיעים ישראלים. הביקושים התקבלו מלמעלה מ-300 משקיעים שונים הפרוסים ב-34 מדינות ובהן ארה"ב, בריטניה, גרמניה, צרפת, שוויץ, סין ועוד.

שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, ציין כי "מדובר בהבעת אמון בכלכלה הישראלית. העובדה שהצלחנו להמשיך ולהפחית את יחס החוב לתוצר בכל השנים האחרונות, וככל הנראה גם בשנה האחרונה, יצרה אצל המשקיעים ביטחון בחוסנו של המשק הישראלי. ההישג בולט במיוחד על רקע משבר החובות המתמשך באירופה".

החשבת הכללית, "ח מיכל עבאדי בויאנג'ו , הוסיפה כי "הנפקת האג"ח הדולרית ל- 30 שנה, שבאה לאחר הנפקת האג"ח השקלית ל- 30 שנה שבוצעה לראשונה בשנה שעברה, מהווה הבעת אמון ביכולת החזר החוב של מדינת ישראל בטווח הבינוני והארוך".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הם חוגגים איתנו את החלפת שר האוצר... (ל"ת)
    ירושלמי 29/01/2013 10:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    שר אוצר הזמן ללכת הביתה
    חי 29/01/2013 09:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשל.. מערכת בריאות אנשים כנראה מתים.חוסר מיטות בתי חולים כשל דיור כל הכסף במקום לצריכה ושיפור למשק..הולך להכפלת צורוך משכנתא למי קונה דיורץץ הכסף יזרום לבנקים עשרות שנים. כשל מערכת החינוך דור העתיד וצפיפות גרעון הציבור ישלם השנה למשפחה כ 25 אלף שקל.. בקיצור קשל ..שר אוצר ושר כלכלי על.. אין סדרי עדיפןיות.. מזרימים רק לישיבות וכל מיני לצורך כסא.בושה..
    סגור
  • 2.
    מי יחזיר את החוב? אנחנו זה הבעת אמון?
    אנונימי 29/01/2013 09:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המדינה בגרעון עצום צריך לסגור חובות.
    סגור
  • 1.
    אם יש רזרבות של 70 מיליארד אז למה לגייס?
    נפיח 29/01/2013 09:14
    הגב לתגובה זו
    0 1
    נכון שהרזרבות נמצאות בשליטת הנגיד ולא האוצר אך בכ'ז אני מתקשה להבין.
    סגור
  • מגייסים כסף כשאפשר לגייס - לא כשצריך!!!
    ב.ק. 29/01/2013 09:52
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פשוט מאוד. כאשר המצב מצויין, ניתן לגייס כסף בעלות נמוכה שיכול לשמש אותנו כשהמצב יהיה רע. אם מדינה פושטת רגל תנסה לגייס כסף (למשך יוון) היא תצטרך לשלם ריבית של 7% אם בכלל תוכל לגייס. לסיכום: 1) טוב עשו שגייסו. 2) עוד יהיה רע.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות