ברננקי במוקד: כיצד השווקים צפויים להגיב לנאומו של נגיד ה'פדרל ריזרב'?

נגיד הפדרל ריזרב, בן ברננקי, צפוי לפנות לקונגרס בשלישי ורביעי ולהשיב לשאלות בנוגע להמשך המדיניות אותה ינהיג, אנליסטים מוול סטריט בדעה כי השווקים יגיבו בעליות שערים
 | 
telegram
(1)

על פי נתונים שנאספו על ידי FactSet, בשש השנים האחרונות, מדד ה-S&P500 הגיב בעליות ב-9 מתוך 12 הפעמים בהם נגיד הבנק עלה על הפודיום להשיב לשאלות הקונגרס. בממוצע, ה-S&P500 רשם עלייה של 0.5% בסיום שני ימי הנאומים של הנגיד ביחס ליום שלפני הנאום.

מאז שנת 2007, העלייה המשמעותית ביותר שרשם מדד ה-S&P500 לאחר הנאומים הייתה בחודש פברואר של שנת 2009 ובו נרשם זינוק של 3%. אולם, ובשונה מהתקופה הנוכחית המדד עמד אז על 700 נקודות, כאשר כיום עומד על 1,515. בתקופה המדוברת, נגיד הבנק חתך את שיעור הריבית לרמה בה היא נמצאת היום כאשר בחודש נובמבר של אותה השנה הנגיד התחיל בתכנית להקלה כמותית.

גם ירידות משמעותיות נרשמו לאורך ההיסטוריה כאשר בחודש מרץ של שנת 2011 ולאחר הנאומים של ברננקי המדד ירד בשיעור של 1.4%. במרכז הנאומים בתקופה המדוברת הייתה האזהרה של הנגיד כי חציית תקרת החוב של אותו המועד תגרור אחריה סיכויים גבוהים למשבר פיננסי.

במהלך הדיונים השבוע, הנגיד צפוי להרגיע את הקונגרס בנוגע למחלוקות אשר מצויים בהם חברי הפדרל ריזרב. חברי הקונגרס מבחינתם מעוניינים להכיר את הנתונים אשר היוו בסיס לכתוב בפרוטוקול של וועידת הפד אשר פורסם ביום רביעי. כזכור בפרוטוקול המדובר פורסם כי בכירים ב'פד' חוששים מתכנית הרכישה החודשית של האג"חים אשר נאמדת ב-85 מיליארד דולר. הבכירים הציגו דעות שונות וחלוקות לגבי הדרכים בהם יש לפעול בדרך לעידוד הצמיחה בארה"ב. לאחר פרסום הפרוטוקול, מדד ה-S&P500 השיל מערכו כמעט 2% בשני ימי המסחר העוקבים.

הירידות המדוברות הביאה את המדד לירידה של 0.3% בסיכום שבועי לאחר רצף עליות של 7 שבועות, רצף העליות הארוך ביותר מאז תחילת שנת 2011. בהקשר זה בריאן ג'ייקובסון, אסטרטג ראשי ב'ווילס פרגו' ( Wells Fargo Advantage) ציין כי "כאשר נראה כי הדברים הולכים בכיוון מסויים, זה גורם לי לתהות כמה זמן המגמה תימשך...ה'פד' לא אמר לנו שום דבר שלא ידענו אבל לפעמים גם האיתות הקל ביותר גורם לפניית פרסה".

אולם, ישנם אסטרטגים בוול סטריט אשר אינם מוצאים קשר ישיר בין הפרוטוקול שפורסם לבין החלטתו הצפויה של נגיד הבנק, דן גרינהאוס מ-BTIG ציין כי "בשנים האחרונות הדיונים בפדרל ריזרב אשר היו שמורים בעבר בחשאי זלגו לעיני המשקיעים והדבר גורם לעתים להנחות מוטעות".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הניתן להשתחרר מהרעיון של גאונות נגיד הפדרל רזרב
    מבקר פנים 24/02/2013 21:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בעלי תפקיד זה בארה"ב (למה ברובם יהודים) לא מנעו את התמוטטות הכלכלה העולמית :- ראה משבר המשכנתאות שהכלכלות העולמיות טרם התאוששה ממנו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות