ביוקנסל טסה 26%: הצליחה בניסוי שלב 2b לחולי סרטן שלפוחית השתן
חברת ביוקנסל שבשליטת כלל ביוטכנו מדווחת היום (א') על תוצאות חיוביות בניסוי קליני שלב 2b בחולי סרטן שלפוחית השתן אשר כשלו בטיפולים סטנדרטיים. מתוצאות הניסוי הסופיות עולה כי אצל 25 משתתפים מתוך 39 (כ-64%) שטופלו בתרופה BC-819 שפיתחה החברה, נמנעה במהלך שלושה חודשים הופעה מחודשת של גידולים סרטניים.
ביוקנסל מפתחת תרופות להשמדה ממוקדת של תאי הסרטן ללא פגיעה בתאים בריאים על בסיס זיהוי גנים שמבוטאים רק בתאים סרטניים. נציין כי התאמתם של החולים נקבעת על ידי בדיקה של רמת הביטוי של גן המטרה בגידול. מניות החברה זכו לעדנה כפועל יוצא מהתעוררות בסקטור הביומד וזינקו מתחילת השנה 186% לשווי שוק של 92 מיליון שקל.
תרופת הBC-819 בהתוויה לטיפול בסרטן שלפוחית השתן הוא הפיתוח המתקדם ביותר של ביוקנסל. במסגרת תוצאות הביניים שפורסמו במאי 2012, ציינה החברה כי היא מתכננת לקדם את פיתוח תהליכי הייצור של המולקולה, כך שיעמדו בדרישות השלב הקליני השלישי והאחרון.
נציין כי הניסוי התבצע בחולים שנכשלו בטיפולים הסטנדרטיים הקיימים (BCG או כימותרפיה) ושורה של טיפולים נוספים, ואשר נמצא שהם עשויים להזדקק לניתוח להסרת שלפוחית השתן. במהלך הניסוי, קיבלו החולים שישה טיפולים שבועיים במנות של 20 מ"ג מהתרופה BC-819, וחלקם קיבלו גם עד 9 טיפולי אחזקה נוספים במשך 9 חודשים כל עוד לא נצפתה הישנות המחלה.
ביוקנסל מדווחת כי 31 מהחולים השלימו 12 חודשים מתחילת הטיפול, מתוכם אצל 14 חולים לא הופיעו גידולים חדשים. בנוסף, 25 חולים השלימו 24 חודשים מתחילת הטיפול, כאשר אצל 10 חולים לא הופיעו גידולים חדשים. נציין כי אצל הרוב הגדול של החולים (מעל ל-80%) נשמרה איכות החיים לפי מדד קרנופסקי לאורך כל הניסוי ולא נצפתה הדרדרות בתפקוד היומיומי האופיינית לחולי סרטן שלפוחית השתן בטיפולים הקיימים.
נזכיר כי בחודש אוקטובר האחרון דיווחה חברת הביומד לראשונה כי היא במגעים לגיוס שותף בינ"ל לפיתוח התרופה לסרטן שלפוחית השתן, כאשר הבוקר היא מעדכנת כי נמשכים המגעים ראשוניים עם מספר חברות פארמה בינ"ל בקשר לפיתוח ומסחור התרופה.
יונתן בורגין, מנכ"ל ביוקנסל, ציין היום בתגובה כי "התוצאות של הניסוי מעודדות מאוד ואנו מקבלים היום חיזוק נוסף וחשוב לכך שהתרופה שלנו לטיפול בסרטן שלפוחית השתן הצליחה לעמוד בקריטריונים העיקריים של הניסוי, שהינם יעילות ובטיחות בקבוצת חולים אשר נכשלו בטיפולים הקיימים. תוצאות אלו מהוות נדבך חשוב בדרך למימוש התוכנית העסקית שלנו ומאפשרות לנו לנהל מגעים מול חברות פארמה בינלאומיות לבחינת מסחור אפשרי של התרופה להתוויה בטיפול בסרטן שלפוחית השתן".