טבע עלולה להתמודד עם תחרות למוצר הגנרי המוביל שלה כבר בסוף מארס

הגרסה הגנרית של תרופת הפולמיקורט מייצרת לטבע הכנסות של כחצי מיליארד דולר לשנה ואחראית לכ-19 סנט מהרווח הנקי השנתי למניה של טבע
יעל גרונטמן |

במריל לינץ' חוששים כי כבר ברבעון השני של 2013 עלולה חברת התרופות הישאלית טבע להתמודד מול תחרות למוצר הגנרי המוביל שלה, ה-PULMICORT המיועד לטיפול בחולי אסתמה. זאת, אם בית המשפט יכריע לטובתן של הגרסאות הגנריות המאושרות לתרופה זו, האקטביס והאפוטקס ולגרסה הגנרית של סאנדוז שלה עדיין אין אישור. הכרעה שצפויה להתקבל עד סוף חודש מארס.

על פי עדכון שפירסם ביום ו' האנליסט גרג גילברט ממריל לינץ', בעוד שהמתחרות כללו בתחזיות שלהן לשנת 2013 את ההשקה של התרופות הגנריות ברבעון השני, טבע לא לקחה אותן בחשבון בתחזיות השנתיות שפירסמה.

על פי ההערכות של האנליסט הגרסה הגנרית של תרופת הפולמיקורט מייצרת לטבע הכנסות של כחצי מיליארד דולר לשנה עם רווח שולי גבוה מהממוצע גם לאחר תשלומי התמלוגים לאסטרה זנקה, חברת המקור של התרופה וכי היא אחראית לכ-19 סנט מהרווח הנקי השנתי למניה של טבע.

למרות זאת במריל לינץ' עדיין לא משנים את מודל התימחור שלהם ביחס לטבע וחוזרים על המלצת "קנייה", אך מדגישים כי אם התחרות תגיע בשלבים המוקדמים של הרבעון השני ב-2013, היא יכולה להקשות על טבע להגיע לרף העליון של התחזית שפירסמה לשנת 2013 לפיה הרווח למניה יסתכם ב-4.85-5.15 דולר למניה.

לעומת זאת, את המתחרות הגנריות יפסידו בבית המשפט, טבע יכולה להנות מהסטטוס קוו לעודתקופת זמן, מאחר והפטנט של אסטרה זנקה פוקע רק בשנת 2019.

במריל לינץ' אומרים "אנו רואים בעניין זה גורם שיכול להזיז את המניה במספר אחוזים לכל כיוון, יותר על רקע פסיכולוגי מאשר על רקע של השפעה כלכלית ממשית, ולכן אנו ממשיכים להמליץ על טבע "קנייה".

טבע החלה למכור את התרופה הגנרית פולמיקורט בנובמבר 2009 לאחר שהגיעה להסכם עם אסטרה זנקה, וכיום היא מחזיקה בנתח של יותר מ-80% מהשוק הגנרי. למרות שהיקף התמלוגים שמשלמת טבע לחברת המקור אינו ידוע, במריל לינץ' מעריכים כי נתח גדול מסך של 500 מיליון הדולרים שטבע כללה בתחזיותיה לשנת 2013 תחת הסעיפים הוצאות מכירות ושיווק עשויים להיות קשורים למכירות הפולמיקורט.

המשפט בהרכאה הנמוכה בין אסטרה זנקה לבין היצרניות הגנריות החל ב-12 בנובמבר, ופסיקת בית המשפט בעניין זה צפויה להתקבל בסוף מארס 2013. בעוד שלאקטביס ולאפוטקס ישנו אישור סופי והן יוכלו להשיק באופן מיידי את גרסותיהן הגנריות לתרופה, אם בית המשפט יכריע כנגד אסטרה זנקה. לעומתן לסאנדוז עדיין אין אישור טנטטיבי, אך תקופת ההמתנה בת 30 החודשים צפויה להסתיים כבר ב-23 במארס השנה. התרופה האתית של אסטרה זנקה מוגנת על ידי 3 פטנטים עד יוני 2019.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה