באימפקט לא מתרגשים מקפריסין: ה-S&P500 יעלה עוד 10% בשנה הקרובה

צחי ליבוביץ, מנהל ההשקעות הראשי באימפקט: "אני לא חושב שהאיחוד יכול להרשות לעצמו לדרוש ממדינות גדולות יותר כמו ספרד ואיטליה לשלם 10% על הפיקדונות כמו שדרש מתושבי קפריסין"
יעל גרונטמן | (2)

ירידות השערים בבורסות העולם מושפעות היום מ"אפקט קפריסין", אשר שוב מגביר את חששות המשקיעים ברחבי העולם מהתפרצות של משבר חובות ביבשת. אולם נראה כי לא כל המשקיעים מתרגשים מהארוע ואף חושבים כי המימושים בשוק יכולים להוות הזדמנות קנייה. בשיחה עם Bizportal אמר היום (ב') צחי ליבוביץ, מנהל ההשקעות הראשי באימפקט ניהול תיקי השקעות מקבוצת בנק איגוד "קשה לי לראות את הסיפור של קפריסין מתגלגל הלאה גם למדינות נוספות".

"התנאי שדרש האיחוד האירופי מתושבי קפריסין, לשלם 10% על הפיקדונות בבנקים על מנת שהמדינה תקבל את חבילת החילוץ בסך 10 מיליארד אירו זה דבר שאני לא חושב שהאיחוד יכול להרשות לעצמו לדרוש ממדינות גדולות יותר כמו ספרד ואיטליה". לדבריו, "דבר כזה עלול להוביל לקריסה של המערכת הבנקאית במדינות שהאיחוד לא יכול להרשות לעצמו להפיל. לכן אנחנו אמנם רואים היום ירידות בשווקים, אבל התגובה היא בהחלט לא היסטרית".

ליבוביץ מוסיף, "אנחנו ממשיכים להחזיק בגישה שסביבת הריבית המאוד מאוד נמוכה בעולם מאלצת את המשקיעים לחפש את התשואה באפיקים הלא סולידים. מאחר ובאפיקים הסולידים התשואה הריאלית כבר נושקת לתשואה שלילית".

ביחס לכיוון של השווקים בארה"ב מעריך ליבוביץ כי "למרות שמדד ה-S&P 500 רשם כבר תשואה של 10% מתחילת השנה, הוא צפוי לדעתנו לעשות מהלך של עוד כ-10% ולהגיע לרמות של 1,700 נקודות, זאת בהינתן מה שאנו יודעים כיום".

ליבוביץ מסמן מספר סקטורים שלדעתו כדאי לבחון את הכניסה להשקעה בהם למרות גל העליות האחרון ששלח את המדדים בוול סטריט לרמות שיא היסטוריות. "בהחלט אפשר לחשוב לנצל את הירידות האחרונות לכניסה להשקעה במניות בסקטורים הסולידיים יותר בשוק האמריקני, כדוגמת מגזר הצריכה הפרטית בארה"ב, מגזר שנתמך מאוד על ידי הממשלה שרואה בצריכה הפרטית את המפתח להאצת הצמיחה".

עוד מציין ליבוביץ כי "מגזר סולידי נוסף שתמיד מעניין הוא מגזר שירותי הבריאות בארה"ב. מגזר נוסף שמתאושש כעת מרמות שפל היסטוריות הוא מגזר הנדל"ן, ובו מעניינות במיוחד חברות הריט. במגזרים האלו אני ממליץ להשקיע דרך תעודות סל, ומי שמחפש להשקיע במניות ספציפיות - הייתי מפנה אותו לחפש את המניות שתשואת הדיבידנד שלהן היא הגבוהה במגזר".

במגזר שירותי הבריאות בוחר ליבוביץ' לציין את מניות ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ) ופייזר (סימול: PFE), במגזר הצריכה הפרטית הוא מציין את מניות פרוקטור אנד גמבל (סימול: PG) ואת וול מארט (סימול: WMT). במגזר הנדל"ן הוא מציין כי יש פחות חברות שמחלקות דיבידנדים אך יש שתי חברות שמובילות את תחום הריט והן סיימון פרופרטי (סימול: SPG), קרן הריט הגדולה ביותר בארה"ב ו-HCT שתשואת הדיבידנד שלה היא הגבוהה ביותר מבין חברות הריט.

*** המרואיין הוא מנהל השקעות ראשי באימפקט ניהול תיקי השקעות מקבוצת בנק איגוד.אין ‏לראות ‏בראיון ‏זה ‏משום ‏המלצה ‏לביצוע ‏פעולות ‏ו/‏או ‏ייעוץ ‏השקעות ‏מכל ‏סוג ‏שהוא. המידע ‏המוצג ‏הוא ‏לידיעה ‏בלבד ‏ואינו ‏מהווה ‏תחליף ‏לייעוץ ‏המתחשב ‏בנתונים ‏ובצרכים ‏המיוחדים ‏של ‏כל ‏אדם. כל ‏העושה ‏במידע ‏הנ"‏ל ‏שימוש ‏כלשהו ‏עושה ‏זאת ‏על ‏דעתו ‏בלבד ‏ואחריותו ‏הבלעדית. בנוסף, אימפקט עשויה להחזיק עבור מי מלקוחותיה ני"ע ו/או נכסים פיננסיים של מי מהחברות אשר נסקרו בכתבה זו.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    זאוס 19/03/2013 10:41
    הגב לתגובה זו
    אסור לגעת בפיקדונות של החוסכים בקפריסין....
  • 1.
    הרמת את השוק צחי (ל"ת)
    פרנסיסקוס 18/03/2013 16:08
    הגב לתגובה זו