סערה בבריטניה: פליטת ריאליטי פרסמה "כסף מהיר לחיים מהירים"
קרי קטונה, פליטת ריאליטי בריטית שהכריזה על פשיטת רגל לפני 5 שנים, מעודדת אורח חיים בזבזני בלי חשבון, טענו ב-ASA, הגוף המפקח על הפרסום באי הבריטי.
קרי קטונה מככבת בפרסומת שאומרת: "לכולנו יש קשיים כספיים בנקודה כלשהי, אני יודעת שלי היו. ניתן למלא את חשבון הבנק בדרכים שונות, אבל איזו דרך קלה יותר מלקחת הלוואה? אז אם תרצה קצת אקסטרה מזומנים, בקר ב-CashLady.co.uk. כסף מהיר לחיים מהירים." הפרסומת משכה לא פחות מ-29 מתלוננים שטענו שהפרסומת תעודד בזבזנות לא אחראית, ושצרכנים במצב דומה למצבה של קטונה ילוו כסף בלי להתחשב בתוצאות.
הגוף המפקח על הפרסום בבריטניה, ה-ASA, מתח ביקורת על כך שהפרסומת מטעה וחסרת אחריות, ועל כך שהחברה המפרסמת מקדמת עצמה כתחליף לבנקים בעוד שהיא מציעה ריבית שנתית של 2,670%.
חברת Cash Lady מסרה כתגובה שקרי קטונה נבחרה לפרסומת מאחר שהייתה בעברה בקשיים כלכליים, והלקוחות הפוטנציאליים של החברה יוכלו "לחשוב כמוה". החברה מגבילה את הלואותיה ל-300 פאונד, והם מכוונים את מאמצי השיווק לעבר אותם צרכנים החווים קשיים כספיים לטווח קצר. עוד מסרה החברה "אנו ממליצים שהלוואות מהיום להיום ישמשו אך ורק במקרי חירום או להוצאות לא צפויות, ואנו נדגיש זאת יותר בפרסומות בעתיד".
שטף התלונות הגיע בעקבות פניית StepChange, אגודה הפועלת למען שינוי בתרבות הצריכה באי הבריטי. לפי נתוני האגודה, מספר האנשים באנגליה שהגישו בקשה למיקרו-הלוואה הכפיל עצמו בשנה האחרונה ל-36,413. הסכום הממוצע שהתקבל בהלוואות אלו עלה ל-1,657 פאונד, בהשוואה לסכום ממוצע של 1,267 פאונד בשנה שעברה. המשכורת הממוצעת של מבקשי הלוואות המיקרו הגיעה רק ל-1,320 פאונד לחודש.
הרשויות בבריטניה מנהלות כעת חקירה מקיפה נגד תעשיית הלוואות המיקרו. עד עתה, שלושה מלווים איבדו את רשיונם ועוד שניים וויתרו על הרישיון לעסוק בתחום.
- 2.אז גם בריטניה מלאה בחלאות שמנצלות טיפשות אנושית (ל"ת)לא רק בישראל 10/05/2013 00:11הגב לתגובה זו
- בריטניה ואירופה בכלל, המציאו זאת ולמדו להיות צבועים (ל"ת)מוישיק,- מיקרונזיה 15/05/2013 07:11הגב לתגובה זו
- 1.כמעט אחוז ריבית ביום!! (ל"ת)דודו 09/05/2013 21:30הגב לתגובה זו