מימושים אגרסיביים בשוקי האג"ח בעולם: "אחד מהפרדוקסים הגדולים"
שוקי האג"ח בעולם מתחילים להראות לאחרונה סימני מתח, ומציינים את החודש הרביעי הגרוע ביותר ברציפות מזה 20 השנים האחרונות. התשואות עלו כמעט בכל סוגי האגרות, תהליך שאנליסטים מתייחסים אליו כמסוכן באופן חמור לשוק המניות.
על פי נתונים של EPFR ובנק אוף אמריקה מריל לינץ' (BofA), נצפתה מכירה אגרסיבית בשוק האג"ח, כאשר מדד האג"ח העולמי של הבנק נפל 1.5% בחודש הקודם, הירידה הגדולה ביותר מאז אפריל 2004. הערך הדולרי של הפדיונות עלה לרמה הגבוהה ביותר ב-12 השנים האחרונות, בעוד "הספקות בשוק זה הולכים וגוברים", אמר מארק צולל, אנליסט מנומורה.
"המימושים האגרסיביים ביותר נרשמו בקרנות האג"ח המשקיעות בנכסי הון סיכון גבוהים, עם תשואה לטווח ארוך. במקביל, פדיונות גבוהים במיוחד נרשמים בקרנות האג"ח בשווקים המתעוררים", אמר האנליסט.
מנהלי קרן הפנסיה Ruffer בבריטניה, סטיב ראסל והיימיש ביילי, אף העלו את האפשרות של התרחשות חוזרת של מה שהיה ב-1994, אז הפסידו המשקיעים כסף בו זמנית גם בשוק המניות וגם בשוק האג"ח, שם נרשם זינוק חד בתשואות, בתגובה להעלאת ריבית מפתיעה מצידו של הבנק המרכזי. "הציבור כבר לא נוטה להעדיף השקעה באג"חים, אם לשפוט על פי אירועי החודש האחרון" אמרו ראסל וביילי, והוסיפו כי "זה אחד מהפרדוקסים הגדולים ביותר שכולנו צריכים להזכיר, ששיפור בכלכלה עלול להביא עימו עלייה בתנודתיות וירידות בשווקים".