האסטרטג של IBI: "בסין זה משבר יזום, אבל הבנק המרכזי שם הולך על חבל דק"

אייל קליין מתייחס בשיחה עם Bizportal לטלטלה במדד המניות הסיני. "הבנק המרכזי יכול לפתור את המשבר הזה, אבל לא מעוניין בכך כרגע"
 | 
telegram

הבורסה בשנחאי רשמה הבוקר יום מסחר משוגע, יום אחרי שנפל המדד ב-5.3%, הבוקר הוא הצליח לתקן מהלך ירידות תוך יומי של 5.7% ולסגור בירידה מינורית של 0.2%. אסטרטג השווקים מ-IBI איל קליין, טוען כי האינדיקטורים החלשים בשוק הסיני הם לא החדשות "אנחנו רואים ירידה בייצור התעשייתי וביצוא ורואים את הצמיחה המואטת (יחסית) שלא נראית מלהיבה בלשון המעטה. 7.5% נשמעים אולי הרבה, אבל בהקשר הסיני זה לא המצב. זו בעיה מוכרת שמדברים עליה שנה וחצי וידברו עליה שנה וחצי נוספות."

קליין מונה שתי סיבות עיקריות שהן הרקע לצעדים אותם נוקט הבנק המרכזי שגורם במכוון למחנק אשראי, "ישנה בועת אשראי ובועת נדל"ן שקשורות האחת בשנייה. הבנקים והחברות בסין התרגלו למתן אשראי לא מפוכח ולא מנוהל במשך תקופה ארוכה ובבנק המרכזי החליטו לא לחכות להתפוצצות הבועה הזו, אלא לפעול".

"האשראי הוא רע ונתח ניכר ממנו ניתן לשוק הנדל"ן שם התפתחה בועה נוספת שהממשל לא ממש הצליח לעצור. הדברים מסכנים ומזינים זה את זה. אנשים מתפתים ליטול הלוואות, הבנקים לוקחים פחות בטחונות ובקצב כזה ברור שמתישהו תבוא הקריסה".

הבנק המרכזי רוצה להעביר מסר, המשבר הנוכחי נמצא בשליטה

"אז מה חדש בסין? פשוט מאוד, הממשל החליט לטפל בבעיה הזו.
איך הוא עושה את זה? הוא מעניש את הבנקים. הממשל והבנק המרכזי אחראיים במידה רבה למחנק האשראי הנוכחי, הוא מבטל מכרזי נזילות ודואג שהבנקים והחברות שהתנהלו בצורה חסרת אחריות ירגישו את זה היטב".

"בתיאורה כשזה מתחיל אין ממש בעיה לפתור את זה. הנקודה היא שהבנק בסין לא רוצה לפתור את הבעיה ורוצה להראות נחישות. לכן אנחנו נמצאים במקום רגיש שיכול להפוך גם למדרון חלקלק. הבנק המרכזי מרוצה ממחנק האשראי ומהעובדה שהריבית הבין בנקאית עומדת על כ-9% ואף הגיעה ביום שישי האחרון ל-12%. הוא יוצר בכוונה בעיית חוסר נזילות וראינו גם מכרז שנכשל לאחרונה. אין כסף במערכת".

בשורה התחתונה אומר קליין, "אם הבנק המרכזי רוצה הוא יכול להזרים כסף לשוק ולפתור בקלות את מחנק האשראי ובכך יוריד את הריבית הבין בנקאית גם ל-4% אם ירצה בכך, אבל כרגע זה לא המצב. הממשל למעשה הולך על חבל דק, כי משברים מסוג כזה יכולים גם לצאת משליטה. הנקודה היא שמקבלי ההחלטות רוצים לעשות צעדי ריסון כדי לייצב את הצמיחה על 7.5-8% בשנה למרות שבעיית היצוא נגרמת ממשבר עולמי ולא מבעיות פנימיות בסין. המשבר הנוכחי נמצא לטעמי בשליטה ולא הגענו לנקודת האל-חזור".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות