המוסדיים מתנפלים: ביקושי עתק בהנפקות האג"ח של חברות הנדל"ן

אתמול היתה זו הנפקת האג"ח של חברת רבוע כחול נדל"ן שזכתה לביקושים של 625 מיליון שקל מהמוסדיים, פי 4 מההסכום אותו תכננה לגייס
יעל גרונטמן | (3)

שוק הנדל"ן התוסס בישראל, המחסור באלטרנטיבות השקעה בסביבת הריבית היורדת, היציבות בשוקי המניות בארץ ורמות השיא בעולם וגם היקפי הכספים הגדולים שנצברים בידי הגופי המוסדיים בישראל - כל אלה מובילים את הגופים המוסדיים להזרים ביקושי ענק לכל הנפקת חוב של חברות הנדל"ן הישראליות. בכך נחשף ציבור החוסכים הישראלי, גם אלה שעוד לא לקחו משכנתא וקנו דירה או קניון, לענף רגיש זה - באופן מוגבר.

רק אתמול (ד') היתה זו הנפקת האג"ח של חברת רבוע נדלן (סדרה ד') שזכתה לביקושים של 625 מיליון שקל, פי 4 מההסכום אותו תכננה לגייס. בשלב המוסדי נענתה החברה לביקושים לאג"ח מסדרה זו בסך של 191 מיליון שקל. הריבית שנקבעה בשלב המוסדי הינה 2.6%. בימים הקרובים תשלים החברה את השלב הציבורי של הגיוס של האג"ח המדורגות על ידי מידרוג A1 באופק יציב.

זאב שטיין, מנכ"ל רבוע כחול נדל"ן אמר לאחר סיום השלב המוסדי: "אנו שמחים על הבעת האמון של שוק ההון בחברה ופעילותה. ההצלחה בשלב המוסדי של ההנפקה מצביעה על מגמה חיובית שאנו צופים שתימשך גם בשלב הציבורי".

יום לפני כן הצליחה גם חברת הנדל"ן המניב ביג לגייס כ-180 מיליון שקל לאחר שזכתה לביקושים של כ-600 מיליון שקל מהמוסדיים שקיבלו בתמורה ריבית של 2.85%. לפני כן היו אלה גזית גלוב שגייסה אג"ח בתמורה ל-162 מיליון שקל בתחילת יוני, קרן הריט סלע נדלן גייסה 160 מיליון שקל, אמות שמכרה למוסדיים ולציבור חוב בסך 500 מיליון שקל, אזורים שלקופתה נכנסו בהנפקת אג"ח 210 מיליון שקל וחברת בראק אן וי שגייסה אג"ח בתמורה ל-175 מיליון שקל.

בסה"כ הצליחו חברות הנדל"ן הישראליות להנפיק ברבעון הראשון של השנה חוב בסך של כ-4.4 מיליארד שקל וברבעון השני הן גייסו עוד 3.6 מיליארד שקל, כך שבסה"כ הן גייסו במחצית הראשונה של 2013 כ-8 מיליארד שקל. 10 ימים לאחר תחילת הרבעון השלישי של השנה נראה כי גל הגיוסים עדיין בעיצומו, כאשר בהנפקות משתתפים כל השחקנים המוסדיים ובראשם קופות הגמל וקרנות הפנסיה.

כתוצאה מהתנפלות המוסדיים על הנפקות האג"ח מצליחו חברות הנדל"ן לגייס חוב זול מאוד, כאשר במרבית ההנפקות נקבעות הריביות סביב רמות של 2.8% לשנה באג"ח צמודות מדד עם מח"מים של 5-6 שנים.

נציין כי רוב גיוסי החוב שמבצעות חברות הנדל"ן מתבצעים לצורך מיחזור חובות בתנאי מינוף נוחים יותר. על פניו, דבר זה היה צריך להעלות את מחירן של המניות של אותן החברות.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    טל 15/07/2013 16:03
    הגב לתגובה זו
    גם מכירת קניון עיר ימים גם הנפקת אג"ח מעבר למצופה... איפה הימים שהחברה הייתה על סף סגירה ואיפה היא עכשיו. הקופה מלאה, המכירות בשיא, הבעלים מקצוען עכשיו רק נשאר להתחיל בטיפוס.....
  • 2.
    עוז 11/07/2013 16:20
    הגב לתגובה זו
    הם יגידו "זה היה מוצדק... הושק היה בעלייה "
  • 1.
    חזי 11/07/2013 14:52
    הגב לתגובה זו
    בחסות ממשלת ישראל המאפשרת להם לשדוד את הפנסיה של הציבור בעמלות גבוהות וניהול עלוב