ברננקי יפסיק להזרים חמצן לשווקים? הדולר היציג התחזק ב-0.3% ל-3.572 ש'
שבוע המסחר בשוק המט"ח המקומי נפתח בהתחזקות של הדולר והאירו כנגד השקל. ניתן היה להניח כי נתוני הצמיחה החזקים שפירסמה אתמול הלמ"ס והצביעו על זינוק מפתיע של 5.1% ברבעון השני, יובילו דווקא להתחזקותו של השקל כנגד המטבעות המובילים, אולם בשוק המט"ח כמו בשוק המט"ח פעמים רבות השוק פועל הפוך על הפוך.
יתכן שהסוחרים בשוק מעריכים שלעת עתה לפחות שנמצאה תחתית, לאחר שהדולר התאושש משפל של שנתיים כשנסחר ברמה הנמוכה מ-3.53 שקלים. גם צעדי ההתערבות שבוצעו בשבוע שעבר על ידי שרכש עשרות מיליוני דולרים וגם על ידי האוצר שבחר לגדר כ-325 מיליון דולר, משפיעים על התנהגות הסוחרים ועל התחזקותם של הדולר והאירו כנגד השקל.
הדולר היציג התחזק ב-0.28% ל-3.572 שקלים והאירו היציג התחזק ב-0.39% ל-4.769 שקלים, לאחר שביום שישי האחרון נחלש הדולר היציג ב-0.28% ל-3.562 שקלים והאירו היציג התחזק ב-0.12% ל-4.751 שקלים. בעולם נרשמת כעת יציבות בשוק המט"ח, כששערו של האירו נסחר ביציבות ברמה של 1.332 דולר.
נתוני הצמיחה שפורסמו אתמול על ידי הלמ"ס הושפעו בעיקר מהזינוק החד בשיעור של 6.7% בצריכה הפרטית, בעקבות הקדמת הפעילות הצרכנית של הציבור לפני העלאת שיעור המע"מ ב-1% ביוני. ניתן היה להעריך כי הצריכה הפרטית עלתה במוצרים בני הקיימא כגון כלי רכב מוצרי חשמל וגם בתים, אולם בפועל דווח כי עיקר העלייה היתה דווקא בצריכה השוטפת של מוצרים כמו ביגוד ומזון.
בסקירה שפורסמה הבוקר על ידי FXCM ישראל העריכו אנשי מחלקת המחקר כי "נתוני הצמיחה הגבוהים צפויים לתת רוח גבית לשקל עם פתיחת שבוע המסחר ולבלום את התחזקות הדולר", מה שלא קרה בינתיים.
הם מסייגים אמירה זו ואומרים, "ואולם, המסחר השבוע יוכתב בעיקר על פי הרוחות בעולם. אם השבוע נראה האצה בהתחזקותו של הדולר בעולם, הדבר צפוי להעניק דחיפה נוספת גם לדולר-שקל", גם זה לא קרה עד כה.
בכל מקרה חושבים הכלכלנים שהרמה החשובה להמשך הדרך הינה 3.6 שקלים, ואומרים "רק עלייה מעל רמה זו עשויה לשנות את התחזית של הצמד בטווח הקרוב".
ב-FXCM ישראל מסבירים כי "למרות הנסיגה בשוקי המניות בארצות הברית והעלייה ברמת הסיכון, אנחנו עדיין לא רואים זינוק מקביל בדולר, כפי שהיה ניתן לצפות. בסיכום שבועי, מדד הדולר (הדולר-אינדקס) עלה בשיעור זניח בלבד".
"השינוי בסנטימנט בשוק, והחשש מפני צמצום בהיקף רכישות האג"ח של הפד, מתבטא היטב בשוק האג"ח האמריקני. התשואות על ל-10 שנים זינקו לשיא של שנתיים והן מתקרבות לרמת הפסיכולוגית של 3%, שאינה בריאה עבור המשק האמריקני. שתי המגמות הללו, בשוק המניות ובשוק האג"ח האמריקני, אם תימשכנה, אמורות לבוא לידי ביטוי גם בהתחזקות הדולר, וייתכן בהחלט שנראה זאת בשבוע הקרוב".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה