עליבאבא תקועה: מה מונע את הנפקת הענק בשווי של 70 מיליארד דולר?
האם אחת מחברות הקנייה המכוונת הגדולות בעולם רוצה לשוב ולהיות בורסאית לפי שווי עצום של 70 מיליארד דולר. עליבאבא, המוכרת לחלק מכם גם כעלי-אקספרס דוט קום היא למעשה האמאזון של אסיה ואף הייתה עד לפני שנה תחת השם Alibaba.com שנסחרה בבורסת הונג קונג.
מאז היא הפכה לחברה פרטית שבה מחזיקה יאהו האמריקנית כ-24% ולכן עדיין חלה עליה חובת הדיווח. ע"פ הוול-סטריט ג'ורנל החברה עשויה להצטרף לבורסת הונג-קונג או לוול סטריט ולהגיע לשווי המדהים שהוזכר לעיל, לשמחת הבורסה שתקלוט אותה. אלא שבינתיים העניינים תקועים כשמתברר שלפעמים גם כסף ענק לא קונה הכל.
המייסד ויו"ר של החברה הוא ג'ק מא, שמחזיק ב-7% משוויה של החברה. Japan’s SoftBank Corp מחזיק בנתח של 36.7% ויאהו העולמית מחזיקה ב-24%. נכון להיום, ענקית המסחר האלקטרונית מנהלת מגעים עם הרגולטור בהונג קונג כדי למצוא פשרה שתשאיר את מא כבעל השליטה למרות שהוא אינו מחזיק באחוזים משמעותיים בחברה. הבעיה היא שהחוק בהונג קונג אינו מתיר של דואלית כפי שנהוג בארה"ב, ובכך מאפשר לבעלי מניות מרכזיים לשמור על השליטה בחברה.
לצורך הדוגמא, לגוגל ופייסבוק יש בסיס מניות דואלי, המגן על בעלי השליטה שלהן מהשתלטות של קרנות או בעלי מניות אחרים. ע"פ העיתון האמריקני, הבורסה בהונג קונג ומנכ"ל רשות ניירות הערך צ'רלס לי, אינם מסתנוורים בינתיים מהכסף הגדול וכבר הבהירו כי אין בכוונתם לשנות את החוקים ולאפשר הנפקת מניות דואלית, כך שהפיתרון שיהפוך את עליבאבא לאחת מההנפקות הציבוריות הגדולות בכל הזמנים, לא יגיע ככל הנראה מהכיוון הזה.
עליבאבא שהייתה בעבר יהאו סין, הוקמה ע"י ג'ק מא שהיה בעברו חקלאי והפך לאחד מיזמני האינטרנט הגדולים בעולם. ברבעון הראשון של השנה רשמה עליבאבא הכנסות של 1.38 מיליארד דולר ורווח נקי של 680 מיליון דולר, כך שאפשר להתחיל להבין מדוע בשוק מדברים על תמחור בגובה עצום של 70 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שיפנו לביבי יקבלו הסבר (ל"ת)אבי 19/08/2013 14:01הגב לתגובה זו0 0סגור