קרייזמן על כיל: "הנפילה במניה כעת בבורסה בת"א - תגובת יתר"

מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז' מתייחס לדיווח לפיו אורלקלי צפויה להוריד את מחירי האשלג ליצרניות הדשנים ברוסיה
 | 
telegram
(2)

מניית איי.סי.אל +2.8% איי.סי.אל 1,689 +2.8% איי.סי.אל בסיס:1,643 פתיחה:1,621 גבוה:1,689 נמוך:1,616 תמורה:62,917,511 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מגיבה בירידות שערים שמתמתנות על רקע הדיווח ביום שישי האחרון ב-Wall Street Journal, לפיו יצרנית האשלג הרוסית אורלקלי צפויה לחתוך את מחיר האשלג ב-12.5% ברבעון הרביעי לרמה של 7,049 רובל (221 דולר) לטון. זאת, למרות עליות שערים נאות שנרשמות במדד המוביל בבורסה.Bizportal שוחח עם מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז' יונתן קרייזמן, כדי לבחון עמו את השלכות הודעת אורקלי על תמחורה של מניית כיל.

נציין כי כיל פתחה את יום המסחר בירידות שערים של 2.5%, והמניה סגרה את יום המסחר בעליות שערים קלות של 0.2%. קרייזמן לא רואה בדיווח משום עניין מהותי למשקיעי כיל. לדבריו, "מניות פוטאש ומוזאיק הגיבו ביום שישי האחרון באופן נקודתי לאחר פירסום הדיווח אבל לא מעבר לכך. מניית כיל באופן כללי מגיבה בתנודתיות יתר בין אם לחיוב או לשלילה. היום המנייה יורדת ב-1.7% בניגוד למגמה הכללית בשוק המקומי, זאת לעומת מניות סקטור הדשנים בארה"ב שסיימו את סוף השבוע האחרון בירידות קלות".

קרייזמן מתמקד בהתפתחויות הנוגעות להחלפת הבעלות באורלקלי ככאלה שצפויות להשפיע לטוב ולרע על תמחור מניות סקטור הדשנים. לדבריו, "המשקיעים מחפשים רמזים הנוגעים לנכונות אורלקלי ובלארוסקלי לחזור ולשתף פעולה, מהלך אשר הינו מייצג יותר מאשר הורדת מחירים נקודתית ע"י אורלקלי. אם הבעלות באורלקלי אכן תוחלף הרי שכל מהלך מצידה של ההנהלה הנוכחית אין בה כדי להעיד על המדיניות העתידית".

האם במקרה של חזרה לשת"פ בין אורקלי לבלאורסקלי רמות המחירים צפויות לחזור לרמות טרם ההודעה על פירוק קרטל BPC?

"לא, לדעתנו נוצר נזק לסקטור הדשנים כתוצאה מההודעות ומההכרזה על שבירת הקרטל, וההשפעה השלילית יכולה להמשיך להדהד גם בטווח הקצר והבינוני. אולם, אני חושב שחזרה לשיתוף פעולה בין אורלקלי לבלארוסקלי מסירה מהשולחן את התסריט הפסימי יותר של היעלמות מוחלטת של משמעת המחירים שהייתה, שהיה צפוי להביא את מחירי האשלג לרמה של 300 דולר לטון".

מדוע מחיר האשלג ברוסיה שונה בתכלית ממחירי האשלג ביתר מדינות העולם?

"מחירי האשלג ברוסיה ובישראל נמוכים ביחס לבנצ'מרק העולמי, שהינו סביב 370 דולר לטון, לאור הסכמות בין הממשלות ליצרניות האשלג המקומיות. בהודו וסין מחירי האשלג נמוכים יחסית לבנצ'מרק על רקע היותם שווקים גדולים מאוד ומרכזיים (מקבלים הנחה בזכות גודלן היחסי - ח' ד'). כולם מחכים לחוזים הבאים שייחתמו בין יצרניות האשלג ללקוחות, שיקבעו האם אכן התרחשה אותה ירידת מחירים צפויה".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אמרתי זאת בעבר-קיים גורם שמוריד כדי לקנות בזול !!!
    אבי קול 22/09/2013 13:59
    הגב לתגובה זו
    15 0
    בנוסף לכך, מפרסמים שמועות מוטעות שגורמות נזק לפחדנים שמוכרים ומפסדים את כספם לנוכלים...כיל היא חברה מבוססת, ים המלח לא הולך לשום מקום...דשנים תמיד נדרשים בעולם...לכן, כל הירידה במניה היא נוכלות של גורם או גורמים בשוק של רודפי הבצע...גם משרד האוצר עם כל הוועדה של ששינסקי המיותרת...גרמה לנזק...ורוסים ידועים בנוכלות בכדי להגיע לעושר...והם מפוזרים בעולם...המנכל הרוסי בכלא והוא יישאר שם...מדוע? הוא גם גרם נזק ברווחיות של בלארוס...ועוד...תחזיקו בכיל והיא בסוף תגיע עשרות % מעל 4000 מי שרוצה למכור שימכור זו הבעיה שלו כנ"ל לגבי קניה.
    סגור
  • 1.
    כיל צריכה לקבל רק כיוון 1 בלבד למעלה חזק ירידה בשער
    המבין 22/09/2013 13:34
    הגב לתגובה זו
    18 0
    שהיא ניסחרת למטה כרגע לא מוצדק בכלל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות