הדולר הגיב להפחתת הריבית: עלה ב-0.3%, שערו היציג 3.526 שקלים

בנק ישראל הוריד אתמול במפתיע את הריבית במשק ב-0.25% לרמה של 1%; המהלך נעשה בעיקר כדי להחליש את השקל ולהגן על הייצוא
 | 
telegram

אתמול הודיע במפתיע על הפחתת הריבית ב-0.25% לרמה של 1% בלבד. מהלך זה אמור להחליש את השקל ואכן היום המסחר במט"ח מתנהל בהיחלשות של המטבע המקומי: הדולר עלה היום ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.526 שקלים. האירו התחזק ב-0.3% לרמה של 4.76 שקלים.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל זינק מעלה עם פתיחת שבוע המסחר ונגע אתמול בשיאו ברמת 3.54 שקלים. הזינוק של הצמד נבע הן מהתחזקות הדולר בעולם והן בעקבות החלטתו של בנק ישראל להוריד את הריבית, בניגוד למרבית ההערכות המוקדמות. הבנק אמנם ציין את התיסוף בשקל כאחד הגורמים מאחורי ההחלטה להוריד את הריבית.

נראה כי השיקול המרכזי של הבנק נבע מההרעה בתחזית הצמיחה של המשק הישראלי , הן על רקע האטה בהתאוששות הגלובלית והן על רקע הצעדים הכלכליים של הממשלה שאמנם תורמים ליציבות הפיסקאלית, אך מקשים על הצרכן הפרטי והמגזר העסקי. אין ספק שגם החלטתו המפתיעה של הבנק הפדרלי בשבוע שעבר שלא להתחיל בצמצום ההרחבה הכמותית נתנה גושפנקא נוספת למהלך".

השקל מתחת ל-3.5 שקלים ימשיך למצוא ביקושים ערים לדולר

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות: "הפחתת הריבית שביצע בנק ישראל אמש הנה צעד ראשון בכיוון הנכון, מהלך שעשוי לאושש את הפעילות הכלכלית במשק ולתרום להפחתת הכדאיות בהימור על שער החליפין. להבטחת רווחיות הייצוא חשיבות לאומית, כמו גם הבטחת עתיד התעשייה והתעסוקה. האוצר ובנק ישראל יידרשו להוביל מהלכים במטרה לתמוך ביציבות המחירים ובצמיחה.

ייסוף השקל אל מתחת לרמת 3.5 שקלים ימשיך למצוא ביקושים ערים לדולר, בעוד בשלב הנוכחי הדולר נדרש להתחזק אל מעל לרמת 3.58 שקלים במטרה לשוב לעבר רמות הקיצון של החודש האחרון. פעילות סוף החודש הקלנדרי בתקופה של ירידה בהיקפי המסחר ומיעוט פעילים מורידה את רף הרגישות ועשויה להביא לפיחות השקל אל עבר רמת 3.56 שקלים לדולר ואף יותר. אולם, המסחר צפוי להמשיך ולהתנהל בתחום שערים 3.48-3.67 שקלים לדולר".

"עסקאות הגידור של משרד האוצר לא יכולות לעצור את התחזקות השקל"

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ופיננסים: "השפעתן של עסקאות הגידור של משרד האוצר על שוק המט"ח זהה לרכישת דולרים על ידי בנק ישראל. בחודש הקרוב נראה עוד מספר עסקאות גידור מסוג זה, כאשר משרד האוצר מסייע לבנק ישראל להחליש את השקל. כמו רכישות המט"ח של בנק ישראל גם עסקאות אלו יכולות אומנם לסייע לשקל בטווח הקצר, אך אינן יכולות לשנות את המגמה ארוכת הטווח של התחזקות השקל. מגמה הנובעת מצפי לעודף בחשבון השוטף, פערי הריביות הריאליים לטובת ישראל והיציבות הנובעת מיתרות המט"ח הגבוהות של בנק ישראל".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות