השמאים יציגו לממשלה תכנית לתמ"א 38 בפריפריה - מה היא תציע?
רצף רעידות האדמה באזור טבריה בשבועיים האחרונים העלה שוב כישלון המדינה בחיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה, ואת התחזיות האפוקליפטיות של אלפי הרוגים ועשרות אלפי פצועים. משנת 2005, עת יצאה לדרך התוכנית לחיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה, תמ"א 38, הושלם חיזוקם של 67 בניינים בלבד, כמעט כולם באזור המרכז.
לשכת שמאי המקרקעין הודיעה כי תגיש בימים הקרובים תוכנית חירום לממשלה, בנושא התוכנית לחיזוק מבנים מפני רעידת אדמה. לפי אוהד דנוס, יו"ר לשכת השמאים, תוכניות תמ"א 38 שנועדו לחזק מבנים רעועים כנגד רעידות אדמה, כמעט ולא יוצאות לפועל בערי הפריפריה, זאת בשל חוסר כדאיות כלכלית לקבלנים וליזמים, במדינה שחיזוק מבנים בה אינו חובה ונתון להחלטת הדיירים והיזמים.
"להרחיב את רשימת האזורים המיועדים להיפגע באופן משמעותי"
"בשלב הראשון על הממשלה לרענן ולהרחיב את רשימת האזורים המיועדים להיפגע באופן המשמעותי ביותר, במקרה של רעידת אדמה", אומר דנוס, "ולהגדירם כאזורי עדיפות לחיזוק מבנים. בעניין זה כבר נערכה עבודת מטה מקיפה, וניתן לייצר באופן מהיר יחסית, את מפת ה'רעש' של ישראל".
בשלב השני, על פי התוכנית, במסגרת הוראת שעה או במסגרת הוראת השעה של הוד"לים, יוקמו ועדות או ועדות משנה, שיכללו אדריכל או מתכנן, שמאי מקרקעין, יועץ תנועה, נציג התאחדות הקבלנים, יועץ בטיחות, יועץ נוף ונציג לשכת המהנדסים. "מטרת הועדות תהיה לקדם תכניות מפורטות בתחום המחוז, להגדלת זכויות הבניה מכוח התמ"א, עד הכפלת מספר הקומות", מסביר דנוס. "התוכניות תאושרנה במסגרת הזמן המקוצרת של תכניות הוד"ל, ויקבע כי בכל פרויקט תיערך בדיקה פרטנית לכמות הקומות שיתווספו, בכפוף לדרישות החיזוק והשיפוץ באותו פרויקט".
הקמת קרן כספית
על פי התוכנית בשלב השלישי, לאחר אישור מהיר של התכניות, יפנו יזמים לוועדה המקומית כשברשותם 2 חוות דעת: הראשונה - חוות דעת הנדסית לעניין מרכיבי החיזוק הנדרשים בפרויקט שבידיהם, והשנייה - חוות דעת שמאית לעניין כמות הקומות, הנדרשת כתוצאה מהחיזוק ומרכיבי השיפוץ.
בשלב הרביעי, חוות הדעת ייבחנו על ידי יועצים מטעם הוועדה המקומית, ולאחר אישורן תוגש הבקשה להיתר בניה. כשלאחר מכן ובשלב החמישי של התוכנית, טופס 4 לבניה החדשה, ייצא רק לאחר שהיזם הציג אישור מהנדס, ועדה מקומית או אזורית באזורי העדיפות לחיזוק מבנים, על השלמה בפועל של חיזוק מבנה נוסף בתחום אזור העדיפות.
או לחילופין, הקמת קרן שבה היזם מפקיד כסף וזאת, תוך כדי הקטנת היקף תוספת הבניה לדירות הקיימות בפרויקט שבאזור הביקוש. "היזם יוכל לבצע את החיזוק באופן מיידי, לשמור את האישור או אפילו לסחור בו, כלומר למכור אותו ליזם אחר." מבהיר דנוס "זהו החלק המהפכני של ההצעה, שתביא מאות יזמים לבצע חיזוקים על חשבונם באזורי עדיפות - לקבל ולשמור את האישורים להמשך, כשאין משמעות לעלות החיזוק: 100 או 500 אלף שקלים יקבלו את אותו אישור. התניה זו תחול רק באזורים שלא הוגדרו כאזורי עדיפות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.זמים עחליךליבה 01/11/2013 10:30הגב לתגובה זו0 0יש יזמים ויש "יזמים" (נוכלים). כלום מעוניינים מתמא 38 ונותנים הבטחות מפליגות בע"פ. אם תצליח לקבל טיוטת חוזה שבין היזם לבין הדיירים תמצא תנאים שונים לגמריץ. ה ז ה ר ו! הכל מציעים תמא 38, אך לא תמצא יזם שמוכן לבצע רק חיזוק בניין כנגד רעידת אדמה.איפה משרד השיכון?סגור
-
3.צריך את עזרת משרד השיכוןאלי 30/10/2013 17:59הגב לתגובה זו0 0חשבתי על רעיון של שילוב היזמות לחיזוק בשותפות של משרד השיכון במסגרת שיקום שכונות שזה נועד בדיוק בשביל כך לשקם מבנים באזורים ישנים ופריפריתיים. השאלה כמה עניין יש למישהו להשקיע בכלל...סגור
-
2.הממשלה מזניחה את תושבי הפריפריה בכל התחומיםאורן כפר סבא 30/10/2013 11:14הגב לתגובה זו3 0עד שלא ימותו אלפי אנשים לא יקרה כלום. טוב שלפחות לגופים אחרים אכפת, השאלה היא מה מידת השפעתם על הממשלה האינפוטנטית הזאתסגור
-
1.אבל מהר מהר מהר (ל"ת)יופי יופי יופי 30/10/2013 10:50הגב לתגובה זו2 0סגור