תשואה עודפת: הדרך הבטוחה "להכות את השוק" - לא להחזיק במניית אפל

ניתוח שערך האסטרטג הראשי של בנק ההשקעות ג'י פי מורגן העלה נתון מעניין - יות רמנהלי כספים מנצחים את המדד כשאינם מחזיקים במניית אפל
 | 
telegram
(1)

בשנים האחרונות, למנהלי הכספים האקטיביים היתה נוסחה אחת מנצחת שהבטיחה להם תשואות טובות מהממוצע בשוק, או לפחות כמו השוק – להחזיק במניית אפל (סימול: AAPL). אבל הכל השתנה בשנה האחרונה, כשהמניה החלה ללכת נגד הזרם וגרמה להפסדים למשקיעים רבים, מה שהביא לאסטרטגיה חדשה – לא להחזיק במניית אפל.

כן, לראשונה לאחר זמן רב, מניית חברת הטכנולגיה הגדולה בעולם כבר לא במקום הראשון ברשימת המניות הכי מבוקשות על ידי קרנות נאמנות, כשמניית גוגל (סימול: GOOG) מנשלת אותה. אבל לא לדאוג, אפל עדיין במקום השני ברשימה.

בעבר הלא רחוק, עד ספטמבר 2012, כל מנהל תיקים שכיבד עצמו שמר למניית אפל נתח לא קטן מתוך תיק הנכסים של לקוחותיו, כשהיה נדמה שהמניה תמשיך לעלות לנצח. אבל לאחר שאיבדה עשרות אחוזים מערכה במחצית השניה של 2012 ועד אפריל השנה ירד גם חינה של אפל בתיקי ההשקעות ובקרנות הגידור.

מניתוח שערך האסטרטג הבכיר של ג'י פי מורגן, תומאס לי, יתכן שהאסטרטגיה של לזרוק את מניית אפל השתלמה למנהלי כספים רבים השנה, שמצליחים להכות את המדדים. "יש היום יותר מנהלי תיקים שמצליחים לנצח את מדד הראסל 1000 בלפחות 2.5% מאשר כאלו שמפסידים לו בשיעור הזה", אמר לי. עד כה, לפי הנתונים שהוא מביא, 26% ממנהלי הכספים המתמקדים במניות צמיחה מכים את המדד בלפחות 2.5%, לעומת 25% מהם שמפגרים אחר ביצועי המדד ב-2.5% או יותר.

לי מסביר שבשנה האחרונה למנהלים האקטיביים, אלו שבוחרים מניות ספציפיות במטרה להשיג תשואה גבוהה מהשוק, היה קשה במיוחד מכיוון שכל השוק עלה. הזרמת הכסף של הפד' הביאה בעיקר לכך שהמתאם בין מניות רבות הגיע ל-80% עד 90%, כלומר שרוב המניות עלו או ירדו פחות או יותר כמקשה אחת, עם מעט מאוד הזדמנויות להשיג תשואה עודפת.

בחודשים האחרונים, אומר לי, המתאם ירד מעט ומלאכת בחירת המניות נעשתה קלה יותר. מסתבר שהשארת מניית אפל , שהשילה 2% מתחילת השנה, מחוץ לתיק עזרה לרבים מהמנהלים להצליח במשימתם.

מגמה נוספת שלי מזהה היא המעבר של קרנות הגידור למניות מחזוריות, מה שעזר למנהלים בקרנות אלו להשיג תשואה עודפת ובאופן כללי תרם לעליות בשוק המניות בכלל.

"הסיכון הגדול ביותר לתשואה העודפת של המניות המחזוריות הוא אירועים שיגרמו למשקיעים להיות יותר זהירים", אומר האסטרטג. "אנחנו מאמינים שאירועים כאלו יקרו פחות כתוצאה מסיבות פונדמנטליות, מאחר שכל עוד הכלכלה מראה חולשה זה צפוי להאריך את תכנית רכישות האג"ח של הפד' ובכך לתמוך עוד יותר במניות".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כלומר הגיע הזמן דווקא להיכנס לאפל (ל"ת)
    פבל 09/11/2013 12:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות