ניתוח: איך מנצלים את עקום התשואות התלול בארה"ב? ביל גרוס מנסה לעזור
עקום התשואות בארה"ב נהיה תלול יותר בשנה האחרונה, מה שתומך ברכישות אג"ח קצרות טווח, מסביר מנכ"ל קרן פימקו בטוויטר
ידידיה אפק span > a > | 
בזמן שהשוק מתכונן לשינוי שיבוא בזמן הקרוב בתכנית רכישות האג"ח של הפד', תשואות האג"ח הממשלתי בארה"ב יוצרות תלילות בעקום התשואות. תופעה זו מתרחשת מדי פעם והיא סימן חיובי בעיקר למלווים (אם אתם קונים אגרות חוב) ופחות ללווים (אם לקחתם עכשיו משכנתא למשל). כפועל יוצא מכך, החברות שנהנות מכך הן אלו שמלוות יותר מכולנו – בנקים וגופים פיננסיים.
תלילות העקום, שהחלה כבר בחודשים האחרונים, התעצמה השבוע לאחר שהפרוטוקולים של הפגישה האחרונה של בכירי הפדרל רזרב התפרסמו בארה"ב ביום ד'. בפרוטוקולים נכתב כי הבנקאים מנסים למצוא דרך לצאת מתכנית הרכישות, מה שהביא לעלייה בתשואות לטווח ארוך (10 שנים ו-30 שנה) ולנפילה בתשואות לטווח קצר (עד 5 שנים).
עקום התשואות בארה"ב, היום ולפני שנה
כאשר המרווח בין התשואות למח"מ קצר יותר לתשואות למח"מ ארוך הטווח גדל, זה מביא לעקום תלול יותר. דרך מקובלת למדוד את התלילות היא להשוות בין תשואת האג"ח לשנתיים לתשואת האג"ח ל-10 שנים, או בין התשואה ל-5 שנים לעומת התשואה ל-30 שנה.
כך לדוגמא, המרווח בין התשואה ל-5 שנים לתשואת האג"ח ל-10 שנים עלה בהדרגה מאז חודש אפריל השנה, אז עמד על אחוז אחד. כעת עומד המרווח על 1.4%, המרווח הגדול ביותר מאז 2011.
לפי אסטרטגים, תלילות בעקום מסמנת בדרך כלל שיפור בכלכלה. "עקום תשואות תלול הוא מדד לפעילות כלכלית חזקה ועלייה בציפיות האינפלציוניות", אומר מייקל קולינס, מנהל השקעות בכיר ב-Prudential Fixed Income. " באירופה הנתונים די חזקים, ובארה"ב רואים חוזקה בעקרונות הפונדמנטליים".
אבל קולינס מוסיף שתלילות העקום כעת היא לא רק תוצאה של שיפור בכלכלה, אלא גם תגובה של השוק להחלטות הפד'. כשהבנק המרכזי הודיע על כוונתו לצאת מתכנית רכישות האג"ח בהיקף של 85 מיליארד דולר לחודש במהלך הקיץ האחרון, תשואות האג"ח ארוך הטווח זינקו אבל גם התשואות לטווח קצר גילו עצבנות יתר.
לעומת זאת, כעת המסר מהפד' ששיעור הריבית ישאר נמוך לאורך זמן רב נטמע בשוק, כך שהתשואות לטווח קצר נשארות נמוכות בעוד שהצד ארוך הטווח מטפס. "אני חושבת שהמשקיעים סוף סוף הבינו את המסר שהריבית תשאר נמוכה לאורך זמן, בלי קשר אם הצמצום בתכנית הרכישות יקרה או לא", אמרה ג'מה רייט-קספריוס, מנהלת תיקים בכירה בוואנגארד.
בעוד שבטווח הארוך כלכלנים מעריכים כי לפדרל רזרב יהיה קשה לשלוט בעקום ללא רכישות אג"ח, לפחות כרגע הפד' יכול לסמן לעצמו ניצחון. תלילות העקום מראה שהמשקיעים מאמינים שהבנק ימשיך במדיניות המרחיבה גם כשהיקף הרכישות החודשיות ירד. ולסיכום, ביל גרוס מקרן פימקו מסביר בציוץ בטוויטר מה אפשר לעשות אם אתם משקיעים בשוק האג"ח:
ציוץ של ביל גרוס בחשבון הטוויטר של קרן פימקו, השבוע
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.אבא של השוק רותח (ל"ת)אבי 22/11/2013 17:17הגב לתגובה זו0 1סגור
-
3.אני 20 שנה בבורסהדוד 22/11/2013 14:44הגב לתגובה זו1 1אבל הרצה ב2חודשים לא איה מזה הרבה זמן לאבור את הסי בגלל שזה סוף שנה בזביל מאזנים זה לא מתעים לבורסה להריץ מניות שהציבור יצא מהבורסה בגלל שהי בסי 1344 זה פחד גבעיםסגור
-
2.כולם מבינים בכלכלהדוד 22/11/2013 14:40הגב לתגובה זו0 1למה כול אחד רוצה לגרוף כסף מהציבור כול אחד מנתח אחרת לכיון שלו כי זה משתלם לא לגרוף כסף קל אבל גם בסי כול אחד מספר סיפור להציל את עצמו מהבורסה לאחר שהבורסה הגיעה לסי של 1344 פתאום יצאים סיפורים שיכולים לכתוב ספר הבורסה חייבת תיקון שהקונים יבואוסגור
-
1.שטויות במיץ.. התשואה במח"מ הקצר היא ריאלית שלילית.. כבראלעד 22/11/2013 14:21הגב לתגובה זו0 0עדיף לעשות שורט על המח"מ הארוך- TMV למי שלא מכירסגור