האוצר: הרעה בפעילות הריאלית במשק - צניחה במדד הייצור התעשייתי
כבכול חודש, היום מפרסם משרד האוצר את סקירתו למצב המשק כשמצד אחד נרשמה התאוששות בפעילות בשוק ההון, אך מצד שני נרשמה הרעה בפעילות הריאלית. בחודש האחרון בלטו לחיוב ענפי הטכנולוגיה העילית שתרמו לשיפור בסחר החוץ, בעיקר ליצוא למדינות אירופה.
נתחיל בחדשות הטובות - בניגוד למגמה בחודשים האחרונים, בחודשים אוגוסט וספטמבר נרשמה עלייה קלה ביצוא הסחורות, כאשר בחודש ספטמבר נרשמה התאוששות מסוימת ביצוא ענפי הטכנולוגיה העילית. לאחר מגמת הירידה ביצוא שנרשמה מחודש מרץ, בחודשים אוגוסט וספטמבר נרשמה התאוששות מסוימת ביצוא הסחורות (ללא אניות, מטוסים ויהלומים). כך, בחודש ספטמבר נרשמה עלייה של 1.3% ביצוא הסחורות. עלייה זו באה לידי ביטוי בעלייה חדה ביצוא הסחורות לאיחוד האירופי ובעלייה מתונה יותר ביצוא לארה"ב, כך מדווחים במשרד האוצר.
גם ביבוא נרשמה התאוששות מהירידה החדה שנרשמה בחודש אוגוסט, כבספטמבר עלה יבוא הסחורות ב-5.4%. עלייה נרשמה כמעט בכל רכיבי היבוא, ובפרט, נרשמה בחודש ספטמבר עלייה חדה של 21.2% ביבוא חומרי השקעה. העלייה החדה ביבוא תרמה לגידול של 15.4% בגירעון בחשבון המסחרי בחודש ספטמבר. מתחילת 2013 עומד הגרעון המסחרי המצטבר על 11.2 מיליארד דולר, 20.7% פחות מבתקופה המקבילה בשנה שעברה.
ביצוא השירותים נרשמה בחודש אוגוסט ירידה נוספת בשיעור של 6.2%, לאחר הירידה החדה שנרשמה בחודש יולי. במשרד האוצר מסבירים את הירידות בכך שמוקדם יותר השנה ראינו תקופה של נתונים גבוהים לאור מכירת חברות הזנק לגופים זרים. כך, יצוא השירותים ללא חברות הזנק רשם בחודש אוגוסט גידול של 1.1%.
שוק ההון - ממשיכה מגמת העלייה במחזורי המסחר
באוצר מציינים שבחודש אוקטובר נרשמה מגמה חיובית בשוק ההון הישראלי, עם עלייה במדדים בדומה למדדים המובילים בעולם, ובמקביל גם ממשיכה מגמת העלייה במחזורי מסחר. ממוצע המחזורים בחודש אוקטובר היה גדול בכ-32% מהמחזור הממוצע מתחילת השנה, אבל באוצר מסייגים שיתכן להארכת שעות המסחר חלק בכך.
לעומת זאת, בשוק ההנפקות עדיין אין חדש והיקף ההנפקות והמירים היה נמוך בחודש האחרון יחסית לממוצע מתחילת השנה. כן, היקף הנפקת האג"ח הקונצרני בחודש אוקטובר היה גבוה ביחס לממוצע מתחילת השנה.
בגזרת המט"ח, רכש בחודש אוקטובר מט"ח בהיקף של 620 מיליון דולר, מתוכן 320 מיליון דולר במסגרת התוכנית לקיזוז ההשפעה של הפקת הגז על שוק המט"ח. סך יתרות המט"ח של הבנק המרכזי גדלו ל-80.6 מיליארד דולר בחודש האחרון.
החדשות הרעות - מדדי הפעילות מראים הרעה בפעילות הריאלית במשק
במשרד האוצר מציינים את הירידה של 0.1% במדד פריון ענפי המשק, הירידה החדה של 4.2% במדד הייצור התעשייתי וירידה של 4.2% במדד המכירות של רשתות השיווק (נכון לחודש ספטמבר) כאינדיקטורים שמצביעים בברור על הרעה בפעילות הריאלית במשק הישראלי.
לסקירת הנדל"ן של משרד האוצר - לחצו כאן .
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.המשך המגמה יגרום לסיחרור שלילימנהיג המהפכה 28/11/2013 17:22הגב לתגובה זו1 0יש עדיין מנועים שמונים סיחרור שלילי במשק . המנועים לא יכולים לסחוב את כל המשק היות שהמשק נשען על הייצור התעשייתי . בטווח הארוך הייצור התעשייתי קובע את רמת המחייה של האזרחים .סגור