אסטרטג המניות הראשי בגולדמן זאקס: "קצב ההאצה במחירי המניות יואט"
"רמות הערכות השווי הנוכחיות של המניות אינן כה אטרקטיביות וזולות בהשוואה לאשתקד, לאחר שתשואות האג"ח עלו לדרגות ריאליות יותר והמגמה של הערכות היתר - התהפכה", כך כתב פיטר אופנהיימר, אסטרטג המניות הראשי בגולדמן זאקס בטור דעה שפורסם ב"סאנדיי טלגרף" ועוסק בהשקעות בשווקי המניות בשנת 2014.
"התחזיות מכאן ואילך עבור שוקי המניות יעוצבו בעיקר על ידי הצמיחה בפועל ברווחים ובדיבידנדים שיחולקו בפועל. אנו רואים זאת כמהלך אופייני של מעבר משלב "תקווה" קצר ועוצמתי, בו המניות עולות בחדות, לשלב של "צמיחה" עמומה ומתמשכת יותר עם תשואות המונעות על ידי רווחים וחלוקת דיבידנדים".
אופנהיימר הוסיף, "אנחנו נשארים בדעה כי גם השנה הרווחים יגדלו, בשל עלייה בשולי רווח כמו גם צמיחה בתמ"ג הגלובאלי. בשווקים באירופה, לדוגמה, אנו מצפים כי הרווחים יגדלו ב- 14% בשנת 2014. קצב זה של צמיחה אולי נשמע גבוה, אולם יהיה יחסית מתון בסרגל של התאוששות טיפוסית שבתום מיתון".
קצב ההאצה במחירי המניות יואט
"בהתאם לכך, אנו צופים שקצב ההאצה במחירי המניות יואט. אך אל לנו לשכוח כי האינפלציה הינה נמוכה ועשויה להישאר כך גם בהמשך.
התשואה האמיתית (בניכוי האינפלציה) שאנו צופים לשנת 2014 עבור שוקי המניות באירופה היא בסביבות 13%, והיא נותרת טובה יותר מהממוצע לטווח הארוך".
"כמו כן, מאחר והתשואות של האג"ח הממשלתיות נותרו נמוכות מאד, התשואה העודפת למניות (התשואה שהיינו מצפים לקבל במחירי המניות בהשוואה לתשואות באג"ח ממשלתיות), צפויה להיות בשליש העליון של התשואות היחסיות, בהשוואה היסטורית מאז שנות ה-80".
"בשנים האחרונות, כשחוסר הוודאות גבר, חברות כמו גם משקיעים אגרו מזומנים. ככל שהביטחון שב המגמה מתהפכת. חברות צפויות להעניק יותר לבעלי המניות ב-Buybacks ובדיבידנדים, כמו גם להשקיע יותר לשם צמיחה עתידית. אנחנו בגולדמן סאקס מתמקדים במציאת הזדמנויות טובות לקבלת '', בעיקר חברות שלהן יפה ורציונאלית וכן תחזית לחלוקת מוגדלת. נשלים זאת באמצעות המלצה לנטייה לחשיפה לשווקים מתפתחים.
מסתכל על השנה שחלפה ועוד קודם
"השנה, האינדיקאטורים המאקרו כלכליים החלו סוף-סוף להראות סימנים שהתנאים הכלכליים עשויים להשתפר בבריטניה, ארה"ב ואפילו במדינות גוש האירו – מוכות המשברים. בהתאמה, הייתה זו שנה טובה לנכסי סיכון"
אסטרטג המניות הראשי של גולדמן זאקס התייחס בכך לתשואות שנרשמו בשנה החולפת במדד MSCI, המדד העולמי, שעלה ב-20%, מדד ה- S&P 500בארה"ב עלה ב-25%, ואפילו למדד ה-Eurostoxx 50 שהצליח "לקחת ריבאונד" של 16%. אולם לדבריו "להתייחס לחודש ינואר כאל נקודת המוצא זה די שרירותי. טרנדים בשווקים יכולים להתחיל בכל זמן נתון, וההתאוששות במה שמכונה נכסים בסיכון (דוגמת מניות) קדמה לתחילת השנה".
"ואכן, למרות רצף המכשולים הכלכליים, שוק המניות האמריקני הצליח לנסוק ב-160% מאז השפל שנבע מנפילת ליהמן ברדרס בשנת 2008. שווקי המניות של מדינות גוש האירו התמודדו עם ימים קשים אף יותר, אך אפילו הם הצליחו לעלות בכ-40% מאז שנשיא הבנק המרכזי האירופי (ECB), מריו דראגי הביע את חששותיו מהתרסקות האירו הקרובה, עוד באמצע 2012.
רק עכשיו המניות מתחילות להתאושש מהעשור הגרוע ביותר מזה 100 שנה
"לשיטתנו, "חוסר הקורלציה" המוקדמת בין שווקי המניות ובין הכלכלות בהן הם ממוקמים קשורה לאופן שבו השווקים הפיננסים תפקדו בשנים שקדמו למשבר הכלכלי. על מנת לשים את הדברים בקונטקסט ארוך טווח, רק עכשיו המניות מתחילות להתאושש מהעשור הגרוע ביותר והדל בתשואה בהשוואה לאג"ח ממשלתיות (נכסים "נטולי סיכון") מזה למעלה ממאה שנה".
"התקופה הארוכה הזאת של תשואות עגומות עבור בעלי המניות ביחס למחזיקי (משקיעים אשר הלוו כסף לממשלות על ידי קניית חובותיהן) משקפת את הערכת היתר של המניות בשנות ה-90. בעשור הזה, הייתה תקופה ממושכת של צמיחה רציפה, בשילוב עם ושיעורי נמוכים, דבר שחיזק למשקיעים במניות את הביטחון וכפועל יוצא הערכות השווי גדלו. זה הגיע לשיא בסוף העשור הקודם עם המהפכה הטכנולוגית, אשר יצקה במשקיעים אופטימיות נוספת. כאשר בועת הטק התנפצה בשנת 2000, גם הערכות השווי קרסו. ואף תקופה קצרה של צמיחה בראשיתה של המאה רוסנה על ידי המשבר הכלכלי, שהחל בשוק הדיור האמריקני והמשיך בחובותיהן העצומים של מספר מדינות סוברניות באירופה".
"ההשפעה המצטברת הייתה הורדת הריבית ותשואות האג"ח הממשלתיות, דבר שהביא לפרץ עליה במחירי איגרות החוב הממשלתיות, בדיוק כשמחירי המניות צללו מחשש למיתון וסיכונים מערכתיים נוספים. מהלך יחסי זה במחירים משתקף באחת התקופות הגרועות במאה האחרונה עבור בעלי מניות, אבל גם סיפק בסיס שווי אטרקטיבי כדי להתחיל ממנו בתהליך של "ריבאונד" חד במחירים - לאחר שחלק מהחששות הכבדים התפוגגו".
"לנקודת פיתול זו הייתה השפעה משמעותית על אי הוודאות, שכן נרשמה עליה בשווי מחירי המניות זמן רב לפני שהחלה צמיחה אמיתית בכלכלה וברווח. התוצאה הייתה עלייה בהערכות השווי ובמכפילי הרווח".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה