החוש השישי: רוצים להשקיע כמו באפט? מחקר חדש של -AQR מגלה את הדרך
מי לא רוצה להבין את קו החשיבה של האורקל מאוקלהומה בכל הקשור להחלטות השקעה. האיש שהונו ממשיך לטפס, ועומד כעת על 58 מיליארד דולר, השיג את רובו דרך ההשקעה הנכונה בעיתוי הנכון. אז איך הוא עושה את זה?
ובכן, מחקר אקדמי חדש של מחלקת המחקר באוניברסיטת קיימבריג' מתיימר לענות על השאלה. המחברים כולם בעלי רזומה אקדמאי מרשים, עובדים כעת בחברת AQR CAPITAL MANAGMENT אשר מנהלת נכסים בשווי 90 מיליארד דולר.
בפתיח של המאמר נכתב:
"אנו נראה כי את הביצועים של וורן באפט ניתן להסביר בחשיפה למניות בעלות סיכון נמוך ובעלות מרכיבים איכותיים. הממצאים הללו עיקביים עם העובדה שמשקיעים מ-Graham-and-Doddsville הצליחו לעקוב אחר האסטרטגיה ולהשיג דומה. ולכן, ההצלחה של וורן באפט איננה מזל כלל."
מחברי המאמר בחנו את הרזומה של וורן באפט מאז רכש ב-1964 את ברקשייר התוואי (סימול: BRK.A). הנוסחה שהחוקרים מצאו מבוססת של שני חלקים מרכזיים. מארק הולברג, עורך כתב העת הקרוי על שמו תמצת את המחקר ודלה את הנתונים המהותיים.
הנוסחה: זול = רווחי
מחברי המאמר מציינים כי העבר מלמד שבאפט בוחר את המניות הזולות לתיק. מניות אשר נחשבות בטוחות יותר, בעלות תנודתיות נמוכה מהממוצע ויחס נמוך של מחיר לערך בספרים (כמו גם בטא נמוכה). בנוסף לכך, החוקרים מצאו כי מרבית המניות הגדילו את הרווחים יותר מהממצוע בענף וחילקו נאה לבעלי המניות.
הדבר השני, והוא הדבר שגורם להרמת גבה, נקרא השקעה במניות "בשוליים". הכוונה להלוות כסף לרכישת מניות בכמות גדולה יותר מאשר היה ניתן לרכוש ללא ההלוואה. החוקרים מצאו כי על מנת להשיג את התשואות של באפט יש להחזיק בתיק שממונף ב-60%. וכך באפט מלווה מספיק על מנת להחזיק 160 דולר של מניות זולות על כל 100 דולר של פרוטפוליו.
הבין לפני 50 שנה מה שלמדנו היום
אנדראה פריזני, אחת ממחברות המאמר, פרופ' לכלכלה באוניברסיטת ניו יורק ועובדת ב-AQR מציינת כי ברקשייר התוואי הייתה בממוצע ממנופת בשיעור זהה לכל אורך תקופת שליטתו של באפט. פריזני ממשיכה וטוענת כי בקלות אפשר להתבלבל בנוגע לנקודה זו מכיוון שברקשייר בעלת ענין בחברות רבות במשק ויכולה להלוות סכומים רבים מהן. על פי מחקר נפרד של הפרופ', נכון להיום, שווי האחזקות של ברקשייר כפול מהשווי הנקי של החברה ולכן יחס המינוף עומד בערך על 1 או 2 - גבוה יותר ממצוע המינוף ארוך הטווח.
דבר מעניין נוסף שנעדר מהנוסחה במאמר הוא ההשקעה של באפט בחברות פרטיות. המאמר מציין כי אין הדבר הכרחי על מנת להדגים את היכולות של באפט מכיוון שהתשואה אשר השיג מהשקעות אלו נמוכה מהתשואה אשר השיג מהשקעותיו בחברות ציבוריות. "מצאנו כי הן התשואה מחברות פרטיות והן מחברות ציבוריות תרמה לרווחיות של בפאט אולם הפרוטפוליו של המניות הציבוריות תפקד טוב יותר".
לס פדרסון, אחד ממחברי המאמר ופרופ' באוניברסיטת ניו יורק מציין לבסוף כי באפט עדיין זכאי למלוא הקרדיט ואף יותר. "למרות הכל, לקח לחוקרים שנים של עבודה על מנת להבין את מה שבאפט הבין לפני 50 שנה. בנוסף היה לו האומץ להמשיך עם אותה האסטרטגיה גם בתקופות קשות יותר."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.משפט אחד קטן מרכז את כל הכתבהאייל 19/12/2013 11:44הגב לתגובה זו0 0שכחו כולם שקל להתייחס לבדיאבד אך המשקיעים האמיתיים נבחנים בתקופות משבר ושם כולם מקבלים רגליים קרות והוא הולך כנגד המגמה כמוני כפי שלמדתי מח' הייעוץ שמלווה אותי כבר שנתיים. המשפט הוא "בנוסף היה לו האומץ להמשיך עם אותה האסטרטגיה גם בתקופות קשות יותר." מנסיוני זה תמיד עובד. מי שמתעניין בחברה אני ממליץ בחום תקראו באתרם ותחליטו בעצמכם שמם "טלביט יועצים"סגור
-
3.לגבי הקורס למנהל עסקים שמפורסם בתחתית הכתבההרסט 15/12/2013 20:18הגב לתגובה זו0 0לא מומלץ בכלל רמה נמוכה מאודסגור
-
2.קצת ידע בעברית לא יזיקהצדיק מסדום 14/12/2013 19:22הגב לתגובה זו4 1כל הכתבה מלאה במילה "להלוות" וכד'. באפט לא "הילווה" אלא "לוה". כאשר אני זקוק לכסף ולפלוני יש סכום זה, הוא "מלווה" לי את הסכום. אני "לווה" ממנו את הכסף.סגור
-
1.he understood what his teacheralbatros 14/12/2013 14:50הגב לתגובה זו5 0told him 50 years ago,also his teacher did great. Quality companies, great managers,great advantage in the field of activity,great price in the market.long term investment. No speculation. The loan creat for him a great yield for cash on cash yield. And most importent, he has the he is doing only this type of investments, nothing elseסגור