הפניקס ומגדל מאמינות באיתמר: השקיעו 33 מיליון שקל תמורת 15%

ההון המגויס ישמש את החברה להאצת מאמצי השיווק והמכירות בשווקים בהם היא פועלת: ארה"ב, יפן וישראל. מנכ"ל החברה הבהיר כי זהו סבב הגיוסים האחרון
 | 
telegram
(7)

העניין של המוסדיים בחברות הביומד גובר: חברת הביומד הישראלית {איתמר} מדיקל עולה ב-2.7% במחזור גדול מהממוצע בחודש האחרון לאחר שהצליחה להשלים גיוס של 33.5 מיליון שקל משתי חברות מובילות, מגדל והפניקס, שהשקיעו בחברה במסגרת של כ-15% מהון המניות של החברה. זאת, רק שבוע לאחר שהחברה הודיעה כי היא מקיימת מו"מ עם גורם בינ"ל מוביל לגבי הסכם הפצה ביפן.

מנכ"ל החברה הבהיר כי זהו סבב הגיוסים האחרון שמתעתדת החברה לעשות, ובכך הבטיח להפסיק את הדילול של מחזיקי המניות הקיימים, זאת לאחר שמתחילת החודש איבדה מניית החברה כ-9% ומתחילת השנה רשמה שלילית של כ-18%.

לפי הודעת החברה, השקיעה בה חברת הביטוח, הפניקס כ-18.5 מיליון שקל בתמורה לכ-8.3% ממניות החברה, מה שהופך אותה לבעלת עניין בחברה המפתחת מכשירים רפואיים לא חודרניים המבוססים על אות ה-PAT ( Peripheral Arterial Tone).

אל הפניקס הצטרפה בסבב הגיוס הנוכחי גם חברת הביטוח מגדל שהשקיעה בחברה כ-15 מיליון שקל ותקבל בתמורה כ-6.8% מהון המניות של איתמר מדיקל, מה שהופך גם את מגדל לבעלת עניין בחברה

ההון המגויס ישמש את החברה להאצת מאמצי השיווק והמכירות בשווקים בהם היא פועלת: ארה"ב, יפן וישראל. לאחרונה הודיעה החברה על מיקוד מחדש של האסטרטגיה בשוק הקליני הטיפולי בנוסף לשוק המחקרי אליו היא פנתה עד כה. חלק מההון יוקצה להאצת פעילות המו"פ של החברה ולהשקה מוקדמת של פתרונות חדשניים.

אות ה- PAT נמדד, באופן לא פולשני, מקצות האצבעות באמצעות חיישן אצבע יחיד במינו, המנותח בצורה אוטומטית על ידי אלגוריתמים ועיבוד אותות, שפיתחה החברה. שני קווי המוצר הראשונים של איתמר, המבוססים על אות ה- PAT, הם ה- WatchPAT מכשיר ביתי לאבחון הפרעות נשימתיות בשינה וה- EndoPAT מכשיר לבדיקת תפקוד אנדותלי, היחיד המאושר על ידי ה-FDA המיועד לבדיקת אי תפקוד אנדותלי בשלב מוקדם ואבחון מחלת העורקים הכליליים ומחלות קרדיו-וסקולריות אחרות.

גלעד גליק מנכ"ל איתמר "אני מודה לגופים על הבעת האמון ובכוונתנו לעבוד במרץ להרחבת פעילות השיווק והמכירות של מוצרי החברה. בשבוע שעבר פרסמנו על המו"מ עם גורם בינלאומי מוביל בעולם לגבי הסכם ההפצה המתגבש ביפן ואנחנו פועלים להשלימו ומתכננים הסכמים משמעותיים נוספים בהתאם לאסטרטגיה הרב שנתית".

שאול שרוני, סמנכ"ל הכספים איתמר "אנו רואים בכך ערך רב בכניסתם של גופים מוסדיים מובילים כבעלי עניין בחברה כמו מגדל והפניקס, שהביעו אמון באסטרטגיה החדשה של איתמר מדיקל".

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מוזמנים לחברה לדיון רציני
    גלעד גליק 25/12/2013 00:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמנכ"ל החברה אני מתכבד להזמין את משתתפי הדיון לחלוק עמנו את מחשבותיהם וגם להחשף כיצד קרדיולוגים מובילים בעולם משתמשים קלינית בבדיקה לשפר את חייהם של אלפי חולים מדי שנה.000 -04-6177
    סגור
  • 1.
    ומה יעשו עם אות ה PAT
    רופא 22/12/2013 16:03
    הגב לתגובה זו
    5 1
    זה שאיתמר יודעים למדוד PAT זה טוב ויפה אבל מה יעשו עם האות? האם קיים טיפול בחולה הנקרה HIGH RISK הרי באותה מדיה יכול לעשות צינתור וירטואלי ואז?...מה יגידו ? אין טיפול לשיפור ה PAT כלומר מצאת בעיה שאין לה טיפול כל הכבוד ולי בתור רופא אין מה לעשות עם הבדיקה... מוטב שיתרכזו בבדיקות דום נשימה בשינה שם לכאורה יש מה לעשות
    סגור
  • עם הPAT יתחילו סוף סוף למנוע התקפי לב...
    גם רופא 22/12/2013 22:18
    הגב לתגובה זו
    1 4
    צנתור וירטואלי וגם צנתור רגיל לא יכול לאבחן חוסר תפקוד אנדותל ולכן לא יכול לעזור לחולי לב לדוגמה עם הפרעה מיקרווסקולרית שאין להם ממצאים של חסימות בכלי דם, אבל עדיין סובלים מכאב חזה ואף חוטפים התקפי לב. כיום אין לחולים כאלו מענה בבדיקות המקובלות והם לא מטופלים בזמן. הטיפול לשיפור הPAT הוא אותו טיפול לחולי לב - סיגנל הPAT מעיד על קיומה של מחלת לב והוא בשימוש במרפאת MAYO ואצל קרדיולוגים מובילים בעולם.
    סגור
  • ומה יעשו עם PAT
    רופא 23/12/2013 14:33
    הגב לתגובה זו
    4 0
    נניח שהבדיקה פתולוגית מה יהיה הטיפול שיקבל החולה. יש לרפואה היום טיפול לשיפור תפקוד האנדותל? לא!!! להוריד לחולה כולסטרול ולהמליץ על אורח חיים בריא? זה אנחנו ממליצים לכולם אז מה התועלת בלקבל תשובת PAT פתולוגית?
    סגור
  • יש הרבה מה ללמוד ומה לעשות עם תוצאה של בדיקת EndoPAT.
    קרדיולוג 22/12/2013 21:19
    הגב לתגובה זו
    2 4
    300 ומשהו פרסומים מדעיים על האנדופט מסבירים בדיוק מה המשמעות ומה אפשר לעשות. לא סתם האנדופט משולב בכל המחקרים הגדולים בעולם העוסקים בהערכת סיכון ומניעה של מחלות לב וכלי דם (פרמינגהם ואחרים). הבדיקה נותנת תמונת מצב בזמן אמיתי על שכבת האנדותל - גורם הסיכון ב"ה" הידיעה למחלות לב וכלי דם. המכשיר יודע לחזות ארועים קרדיווסקולרים יותר טוב ממדדי הסיכון הקיימים כיום, ויודע לנטר את יעילות הטיפול התרופתי בחולים שכבר אובחנו עם מחלת לב. מה אפשר לעשות עם תוצאה לא טובה? הרשימה ארוכה. החל מירידה משקל ופעילות גופנית, דרך L-argininie, אומגה 3, ועד סטטינים, חסמי ACE ובדיקת שינה. היופי הוא שניתן לחזור על הבדיקה כעבור זמן ולראות תגובה, ובהתאם להתאים הטיפול ולדעת עד כמה להיות "אגרסיבי" בטיפול בחולה. לפעמים אנחנו כרופאים חושבים שאם הורדנו את לחץ הדם והכולסטרול של המטופל לפי הכללים המקובלים עשינו את שלנו. אח"כ מופתעים כל פעם מחדש שהחולה מגיע למיון עם התקף לב. האנדופט נועד בדיוק למנוע סיטואציה כזאת. וכדאי לזכור: צינתור וירטואלי = בדיקה עם קרינה רבה והזרקה של יוד. אנדופט = בדיקה פשוטה של 15 דקות..
    סגור
  • טען עוד
  • אתה נשמע כמו מי שמדבר מתוך אינטרס
    רופא 23/12/2013 14:48
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סליחה אבל לשמוע על ארגינין מקרדיולוג? זו תיאוריה שנזנחה לפני שנים. נכון ארגינין הוא פרוקורסור של NO אבל בליעת ארגינין אינה מעלה את רמת NO בדם. אתה מדבר כמו מי ששיך לחברה או לפחות מייעץ לה ולכן מתוך אינטרס.... בא אלי חולה עשיתי בדיקת PAT מצאתי הפרעה בתפקוד האנדותל אמליץ לו על שינוי אורח החיים (ירידה במשקל פעילות גופנית הפסקת עישון) אשלח אותו לבדיקות דם ואם הוא היפרכולסטרולמי אזי אציע לו טיפול תרופתי מקץ 3 חודשים אחזור על הבדיקה ואם היא עדין פתולוגית מה אעשה עכשיו? האם לרפואה יש תרופה לשיפור תפקוד האנדותל? הלוואי והייתה. ולפיכך הבדיקה היא כרגע ללא משמעות אופרטיבית אין לי מה לעשות עם התוצאה ולכן הבדיקה מ י ו ת ר ת!!! איתמר פיתחה בדיקה שאין לה כרגע שימוש. לימים כשתצוץ תרופה לשיפור תפקוד האנדותל אז יהיה מה לעשות עם הבדיקה.
    סגור
  • יסלח לי כבודו
    רופא 23/12/2013 14:38
    הגב לתגובה זו
    5 0
    הרושם שלי שאתה מדבר מתוך אינטרס ואולי שייך כרגע ליועצי החברה. ארגינין? הרי הוכח כבלתי יעיל. נכון ארגינין הוא פרוקורסור ל NO אבל בבליעה לא מגיע לבצע את תפקידו. ACE וסטאטינים נותנים בלאו הכי ואז נניח שלמרות הטיפול החולה עם PAT פתולוגי אז מה עכשיו? זו סיסמא לעקוב אחר הטיפול אבל בפועל אין לנו לפי שעה טיפול בהפרעה בתפקוד האנדותל אכן זהו גורם סיכון חשוב אבל אנחנו לא יכולים לשנות אותו לפי שעה . בבוא היום כשיהיה טיפול לשיפור תפקוד האנדותל רק אז יהיה לאיתמר מה להציע. לאיתמר יש בדיקה שמחפשת תרופה.....ירה מכך הקרדיולוג שיבצע את הבדיקה יהיה חשוף לתביעות הרי ביצעת בדיקה ידעת שהחולה בסיכון גבוה הצעת לו טיפול ביצעת בדיקת המשך החולה עדין בסיכון גבוה ומה עשית עם זה? כלום כי אין לך מה לעשות אבל יהיו שיגידו הרי ידעת שהחולה בסיכון גבוה אז מה עשית בקשר לכך? לכן לדעתי איתמר המציאה בדיקה שאין לה לפי שעה (רק לפי שעה ) שימוש
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות