שנה חזקה לתעשיית הקרנות: התוצאות הטובות ביותר מאז 2000 - צפו במספרים

אולי בגלל מחסור באלטרנטיבות להשקעה, ואולי בזכות הפד', אבל בוול סטריט מסכמים שנה מצוינת - צמיחה של 3.7 טריליון לשווי החברות
 | 
telegram

חמש שנים עברו מאז שיא המשבר, ומאז שהשוק השורי התחיל בעזרתו של הפד', והשנה סוף סוף חזרו המשקיעים לשוק המניות, בדיוק בזמן בו ההפרש בין תשואת המניות לתשואות האג"ח הגיע לשיא כל הזמנים. לפי נתונים של בלומברג והמכון להשקעות, קרנות הנאמנות והקרנות הנסחרות (ETF) גייסו ב-213 כ-162 מיליארד דולר, היקף הגיוסים הגבוה ביותר מאז שנת 2000.

רבים מהגיוסים באו כתוצאה מאופטימיות רבה בשוק המניות, כשמדד ה-S&P 500 עלה השנה ב-29%, וגם מחוסר אופציות אחרות להשקעה. שוק אגרות החוב, שריכז עניין בשנים האחרונות בשל הסיכון הנמוך ותחושת הביטחון שבאה איתו, דשדש השנה ואיבד 3.4% מתחילת השנה. המרווח בין תשואת ה-S&P 500 לאג"ח הממשלתי עמד השנה על 32%, המרווח הכי גדול מאז 1978, לפי נתוני בנק אוף אמריקה.

בעוד שעלייה של 30% במדדים המובילים נשמעת טוב, העלייה מרשימה הרבה יותר אם מדברים על עליית הערך הנומינלית של חברות המדד. שווי השוק של 500 החברות הגדולות הנסחרות בארה"ב עלה השנה ב-3.7 טריליון דולר - זה אומר 37 ועוד 11 אפסים - כמעט בלתי נתפס. עליית השווי הזו נזקפת בעיקר לריבית האפסית שהבנק המרכזי בארה"ב מנהיג מאז שיא המשבר ב-2009, ולתכניות רכישות האג"ח השונות.

אבל העלייה המטאורית של השנים האחרונות באה לאחר שהשוק איבד 11 טריליון דולר במהלך המשבר הגדול ביותר שראתה ארה"ב מאז 1929. מאז פתח השוק בראלי שמזכיר את שנות ה-90 הזכורות לטוב. "תרבות המניות לא מתה", אמר לבלומברג ג'וזף קווינלן, האסטרטג הראשי בבנק אוף אמריקה. "כמעט שכחנו שהשקעה במניות נותנת תשואות יפות לטווח ארוך".

"בזכות רואי השחורות, יש עוד מקום לאפסייד בשוק המניות"

"יש כל כך הרבה רואי שחורות שטעו בענק בשנים האחרונות", הוסיף מייקל שטראוס, האסטרטג וכלכלן הבכיר ב-Commonfund. "העובדה שיש עוד הרבה פסימיסטים שדופקים על השולחן דווקא אומרת שיש עוד מקום לאפסייד בתקופה הקרובה".

אותם רואי שחורות, שבחרו לגדר את השקעותיהם באמצעות מדד ה-VIX, ראו את "מדד הפחד" מאבד 31% השנה - הירידה הגדולה ביותר מאז 2009. הממוצע השנתי של המדד, המחושב לפי מחיר החוזים על מדד ה-S&P 500, עמד על 14.3 נקודות, הרמה הממוצעת הנמוכה ביותר מאז 2006.

מתוך 162 מיליארד דולר שנכנסו לקרנות המנייתיות, 21 מיליארד דולר גויסו על ידי קרנות נאמנות, וקרנות נסחרות (ETF) גייסו 141 מיליארד דולרים ב-2013. לעומת זאת, הקרנות האג"חיות ראו 67 מיליארד דולר שנזלו החוצה השנה.

בהשפעת השינוי האדיר הזה במומנטום, השנה עברה הקרן המנייתית של ואנגארד, ה-Total Stock Market את הקרן האג"חית של פימקו במרוץ לתואר הקרן הגדולה בעולם מבחינת נכסים מנוהלים. ואנגארד מנהלת נכון לחודש נובמבר כ-2.4 טריליון דולר, הרוב בקרנות מחקות מדדים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות