וול סטריט במתח: מבול של נתוני מאקרו מעורבים קובעים את הטון
יום המסחר הנוכחי בוול סטריט (ה') עמוס בנתוני מאקרו והמשקיעים מגיבים בעצבנות לכל נתון שמתפרסם בניסיון להבין את התמונה הגדולה. אמש, שני נאומים שונים של שניים מבכירי הפד' הובילו את המדדים לפנות חזק למטה. עדיין לא ברור אם נתוני המאקרו החלשים מהתקופה האחרונה מצביעים על האטה משמעותית בהתאוששות הכלכלה האמריקנית או שמא מדובר בהשפעות מזג האוויר הקשה בארה"ב.
שעה לפני הפתיחה - נתון דורשי דמי האבטלה מאכזב
כשעה לפני הפתיחה בוול סטריט (15:30 שעון ישראל) התפרסמו שני נתוני מאקרו מרכזיים. הראשון, הוא נתון דורשי דמי האבטלה השבועי שנפל ב-3,000 דרישות לרמה של 336 אלף דרישות. מדובר בירידה נמוכה מצפי הכלכלנים שעמד על 335 אלף דרישות. לפני פרסום הנתונים נסחרו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בירידות של עד 0.4%. הנתון המאכזב העמיק מעט את הירידות ותרם לסנטימנט השלילי.
בשבוע שעבר עמד הנתון על 339 אלף דרישות והצפי של הכלכלנים לשבוע הנוכחי עמד, כאמור, על 335 אלף דרישות. הממוצע הארבע שבועי, המהווה נתון חזק יותר, עלה מרמה של 336.75 אלף דרישות לרמה של 338.5 אלף דרישות. מדובר ברמה הגבוהה ביותר שנרשמה בו מאז השבוע הראשון של ינואר. למרות זאת, צריך לזכור שבשבוע הקודם נרשמה עלייה של 8,000 דרישות והיום כאמור נרשמה ירידה, אמנם נמוכה מהצפי, אך עדיין מדובר בשיפור.
הנתון השני, הוא האמריקני לחודש ינואר, שעמד בצפי הכלכלנים ורשם תוספת של 0.1%. מדובר בהאטה בקצב עליית המחירים לאחר שבחודש הקודם (דצמבר) נרשמה עלייה של 0.2%. מדד הליבה, בניכוי סקטור המזון וסקטור האנרגיה, עלה גם כן ב-0.1% - עלייה נמוכה מתחזית האנליסטים שעמדה על 0.2%.
סקטור האנרגיה טיפס 0.6% בהמשך לזינוק של 1.6% שנרשם בדצמבר. לעומת זאת, מחירי הדלק ירדו ב-1% לאחר שזינקו בדצמבר 2.6%. מחירי המזון עלו 0.1% החודש לאחר שנותרו ללא שינוי בדצמבר. במדד הליבה, השינוי נזקף בעיקר לעלייה במחירי הבתים שעמדה החודש על 0.4%. מחירי הרכבים החדשים נפלו 0.3% ומחירי הרכבים יד שנייה נפלו 0.5%.
מדד מנהלי הרכש של סקטור הייצור מכה את התחזיות
בשעה 16:00 (שעון ישראל) התפרסם מדד מנהלי הרכש בסקטור היצרני שהגיע לרמתו הגבוהה ביותר מזה 4 שנים. המדד עלה בחודש פברואר לרמה של 56.7 נקודות, עלייה של 3 נקודות בהשוואה לקריאה של ינואר שעמדה על 53.7 נקודות - שפל של שלושה חודשים. צפי הכלכלנים לחודש הנוכחי עמד על 53.3 נק' כאשר גם טווח הסטייה עמד על קריאה של בין 52.6 נק' ל-55 נק'. בהתאם לכך, מדובר בנתון חיובי מאוד שהפך את המגמה ממש לפני הפתיחה והוביל את החוזים מאדום לירוק.
סקר הפד' של פילדלפיה הפיל את המדדים
המגמה החיובית שהגיעה בעקבות מדד מנהלי הרכש לא החזיקה מעמד הרבה זמן. בשעה 17:00 (שעון ישראל) התפרסם סקר הבנק הפדרלי של פילדלפיה לחודש פברואר והפך את המגמה שוב. בחודש הקודם (ינואר) עמד המדד שעוקב אחר התנאים העסקיים של הפירמות המובילות באזור, על קריאה של 9 נקודות והצפי לחודש הנוכחי עמד על קריאה של 8 נקודות. בפועל רשם המדד קריאה של מינוס 6.3 נקודות והדהים את כולם.
מדובר בקריאה השלילית הראשונה במדד מאז מאי האחרון. הירידה הדרמטית בחודש שעבר במדד ההזמנות החדשות (7.8 נק') רמזה לקריאה הנמוכה בדוח הנוכחי. ההזמנות החדשות המשיכו ליפול גם בפברואר ובסה"כ מדובר בירידה של 10.3 נקודות. המשלוחים, שסבלו מירידה בהזמנות וממזג האוויר הקשה, ירדו דרמטית ואיבדו 22 נק' לרמה של מינוס 9.9 נק'.
המדד המשוקלל דוחף את השוק
באותה שעה התפרסם גם נתון המדדים המובילים המשוקלל שמאגד 10 אינדיקטורים המצביעים על פעילות הכלכלה הכוללת. הקריאה הנוכחית (לחודש ינואר) רשם עלייה של 0.3%, גבוה מהצפי שעמד על עלייה של 0.2% בלבד.
הנקודות החיוביות - שיפור באמצעים הפיננסיים לרבות מרווח התשואה ומדד האשראי המוביל שהצביע על עלייה בהיקף ההלוואות. הירידה בדרישות לדמי אבטלה הייתה נקודה חיובית גם כן. בצד השלילי, הירידה בהיקף שעות הייצור במפעלים והקיטון במדד ה-ISM להזמנות חדשות ממפעלים. הירידות האמורות צפויות להשתפר עם השיפור במזג האוויר. אולם, קיימת השפעה שלילית נוספת שקשה להסביר באמצעות מזג האוויר והיא הירידה באישורים לבנייה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה