אחרי הפחתת הריבית: הדולר מזנק הבוקר ב-0.4%, מה אומרים בשוק?

"התגובה בזירת המט"ח המקומית בשעות שלאחר הפחתתת הריבית היתה עזה והדולר-שקל זינק עד לשיא ב-3.5180 שקלים"
 | 
telegram

החלטת אתמול להפחית את הריבית ב-0.25% לרמה של 0.75% הצליחה להפתיע את מרבית הכלכלנים שחזו שד"ר קרנית פלוג תשאיר את הריבית בגובה של 1%. מקומית נמוכה מחלישה את השקל - וכך הדולר מזנק הבוקר ב-0.41% לרמה של 3.52 שקלים.

איל סגל, מנכ"ל תכלית: "הסיבה להפחת הריבית היא כנראה ההאטה שמסתמנת במשק והרצון להחליש את השקל. בשונה מהורדות הריבית הקודמות, הפעם הורדת הריבית בארץ היא בזמן שבארה"ב מצמצמים את היקף ההרחבות הכמותיות ולכן יש סיכוי טוב יותר שהפעם אכן נראה היחלשות בשער השקל. בנוגע לשוק ההון, הורדת הריבית כידוע טובה מאוד לשוק המניות והאג"ח, ואנחנו מאמינים שהורדת הריבית תיתן רוח גבית להמשך העליות".

FXCM ישראל: "התגובה בזירת המט"ח המקומית בשעות שלאחר הפחתת הריבית היתה עזה והדולר-שקל זינק כמעט 160 נקודות עד לשיא ב-3.5180. נצטרך להמתין ולראות האם נראה המשכיות למומנטום הזה. מבחינה טכנית, עלייה מעל 3.52 עשויה לתת דחיפה נוספת לצמד עד לגבול העליון של הטווח ב-3.54-3.55. להורדת ריבית אמורה להיות השפעה יותר ארוכת טווח וברת קיימא מאשר התערבויות נקודתיות במסחר במט"ח. כעת פער התשואה בין השקל לדולר קטן יותר ובכך נפגע התמריץ של הספקולנטים להשקיע בשקל".

הפעם האחרונה שבה נרשמה ריבית כל כך נמוכה בישראל הייתה לפני כ-4 שנים, בנובנמבר 2009.

שמואל בן אריה, מנהל מחקר שוק מקומי בפיוניר: "אם עד עכשיו הורגלנו שהגורם המרכזי שפוגע בצמיחה הינו שער השקל-דולר שמקשה על היצואנים, ייתכן ונתחיל לראות שגם האטה בצריכה הפרטית תנגוס בצמיחה של המשק הישראלי. למרות שבתחילת השנה עמד שער השקל דולר על כ-3.47 והיום הוא עומד על שער הגבוה מ-3.5 שקלים לדולר, בנק ישראל פעל נכון בהחלטתו להוריד את הריבית. הוא לא יכול להרשות לעצמו את הפריבילגיה של שמירה על פער ריבית בגובה של כ-0.75% מול אירופה וארה"ב כאשר אליהם מתנקז מרבית הייצוא ולכן חייב לבצע פעולות מעודדות צריכה וצמיחה".

המרוויחים הגדולים מהפחתת הריבית במשק הם: היצואנים, נוטלי משכנתאות חדשים או נוטלי משכנתאות צמודות לריבית, למי שיש יתרת חובה בבנק, יזמים שיכולים לקבל אשראי זול יותר והמשקיעים בבורסה - היסטורית יש התאמה בין מגמה חיובית בבורסה לריבית נמוכה.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו: "בנק ישראל ללא ספק הצליח להפתיע את מרבית השחקנים בשוק. נראה כי לאור המדד השלילי בינואר, והמדד השלילי הצפוי בפברואר, בנק ישראל נקט בצעד הנכון והמתבקש במטרה לאושש את הפעילות הכלכלית לפגיעה במהמרים על שער החליפין, תוך צמצום פער הריביות שקל-דולר, מהלך שיחסוך גם לבנק ישראל בעלויות הכרוכות ברכישת הדולרים ובהגדלת יתרות המט"ח. הצעד ימתן את ההשפעה של השקל על התעשייה המסורתית. מנגד, יעמוד החשש שהורדת הריבית תאיץ מעט את עליות המחירים בשוק הדיור".

בעולם הדולר נסחר ביציבות יחסית עם נטייה להיחלשות בהמתנה למספר נתוני מאקרו חשובים שצפויים להתפרסם השבוע בארה"ב. הנתונים החשובים שיפורסמו היום הם: FHFA House Price Index, S&P Case-Shiller HPI ו-Consumer Confidence. האירו מתחזק בכ-0.2% לרמה של 1.37 דולר לאירו.

ארז צדוק, קרנות אביב: "האינפלציה שנמצאת בחלקו התחתון של טווח המחירים מאפשרת לבנק ישראל לשים פחות דגש על דאגה ליציבות המחירים ויותר דגש על דאגה ליצוא ולצמיחה. הורדת הריבית בחצי אחוז היתה יכולה להיות צעד הרבה יותר אמיץ בהקשר הזה אבל גם הורדה של רבע אחוז אל מול הדעות שהריבית לא תשתנה, היא סימן בכיוון הנכון. קרנית פלוג צריכה עדיין לבסס את מעמדה כנגידה אסרטיבית ואקטיבי ולא לחשוש לפעול כשצריך".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות