"רק היישום של חקיקת שכר הבכירים עלתה לחברות 100 מיליון שקל"

כך לדברי מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות אילן פלטו בכנס די.סי פייננס. עו"ד אמיר וסרמן מרשות ני"ע: "לתוכנית ההקלות ברגולציה תהיה השפעה חיובית על הסחירות של המניות הקטנות והבינוניות"
תומר קורנפלד | (1)
נושאים בכתבה הגברת הסחירות

פאנל בנושא הגברת הסחירות במניות קטנות ובינוניות נערך אתמול בכנס של די.סי פייננס במלון הילטון ת"א. מנכ"ל איגוד החברות אילן פלטו פתח את הדיון וטען כי "אנו חווים מזה חמש שנים ירידה מתמשכת במספר החברות ולא באות חברות חדשות. הרגולציה חיונית לשוק, והשוק לא יכול להתנהל בלי רגולציה, אבל מה שקרה בשנים האחרונות הוציא את החשק לחברות פרטיות לבוא להיסחר בבורסה הישראלית".

לדבריו, "עודף הרגולציה מתבטא בכמה מישורים: לא צריך להסתכל רק על העלויות הישירות של התמודדות עם החקיקה החדשה (רק תיקון 20 עלה לחברות הציבוריות 100 מיליון שקל), כי גם עניין החשיפה האישית במסגרת האכיפה המינהלית מתריע חברות להירשם למסחר. בנוסף לכך, גם הנחיות הגילוי בעייתיות. מדובר למעשה בחשיפת כל הסודות המסחריים שלך מול המתחרים -היום כבר לא צריך מודיעין עסקי- פשוט צריך לקרוא את הדוחות של המתחרים".

כמובן שגם עניין האחריות שהטילו על בעלי מניות המיעוט מוביל להרעה משמעותית ביכולת הניהול של החברה הציבורית. התוצאה של כל הגורמים האלה היא הפסד מצטבר של המשק, ועוד תוביל לירידה בתוואי הצמיחה של מדינת ישראל

עוד אמיר וסרמן מרשות ני"ע דיבר על תוכנית ההקלות ברגולציה של רשות ניע וטען כי ה"תוכנית רק בתחילתה וכי ההקלות עוד יורגשו בקרב החברות ויעזרו להגביר את הסחירות במניות הקטנות". לדברי וסרמן, "יש צורך בהגברת היצף הסחורה במניות קטנות, וזאת על ידי מכירת אחזקות מצד בעלי שליטה".

אילן פלטו טען כי "המטרה העיקרית שהבורסה ורשות ני"ע צריכות לשים מול העיניים היא השוק הראשוני, ומתן תמריצים לחברות להנפיק בישראל. בשוק המשני צריך לשקול הסטה של כספים ממשלתיים ארוכי טווח כגון כספי הביטוח הלאומי להשקעה במניות קטנות, דבר שבוודאי ימריץ את הבורסה המקומית".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    רגולציה = שחיתות! 11/03/2014 18:49
    הגב לתגובה זו
    סתם פופוליזם זול וכסת"ח לא נגמר ויקר! יש לבטל את כל הרגולציה המזיקה!