הדולר נופל 0.3% וקרוב לשפל האחרון - "רמת 3.45 שקל היא קריטית"
המשבר בחצי האי קרים נותן את אותותיו גם בהשפעה על המטבע האמריקני, שנופל הבוקר ב-0.3% לרמה של 3.461 שקל לדולר. כעת, קרוב המטבע האמריקאי לרמת השפל האחרונה שנרשמה לפני 10 ימים כשהדולר הגיע לרמה של 3.456 שקל לדולר - רמת שפל של שנתיים וחצי. החולשה הזו יוצרת לחץ נוסף על היצואנים.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "נראה שחילופי האיומים הכלכליים בין ארצות הברית לרוסיה מכבידים על הדולר, וזאת לאור החשש כי סנקציות של ארצות הברית מול רוסיה יביאו לבריחה של הון רוסי מנכסים אמריקניים, מכבידה על השטר הירוק. לאור תוצאות המשאל בחצי האי קרים, החרפת הטון השבוע בין המעצמות ואיום בצעדים כלכליים קונקרטיים עשויים להכביד ביתר שאת על הדולר, ולנתב את הון בעיקר לין ולפרנק."
"הצניחה של הדולר-שקל דווקא נבלמה בשבוע האחרון והצמד מצליח להחזיק מעמד מעל רף 3.45, שהיא הרמה הקריטית כרגע. ואולם, ירידה מתחת לרמה זו עשויה ליצור סחף כלפי מטה ולהצניח את הצמד לרמות שפל חדשות, לעבר 3.42. כרגע נראה שהספקולנטים מחכים לשעת הכושר כדי לשבור את הרמה הקריטית הזו, ובמידה ונראה היחלשות של הדולר בעולם השבוע, גם הדולר-שקל צפוי לצנוח לשפל חדש."
"סנקציות כלכליות נגד רוסיה יפגעו גם בארצות הברית ואירופה."
ב-FXCM מייחסים חשיבות גדולה להשפעת המשבר בין רוסיה למדינות המערב על המסחר השבוע "השווקים פותחים שבוע מסחר מתוח במיוחד, וזאת בצל תוצאות משאל העם שנערך בחצי אי קרים ועשוי להביא להסלמה חמורה ביחסים בין רוסיה לבין המערב. מדד ה-S&P500 רשם בשבוע שעבר את הירידה השבועית החדה ביותר מאז כ-7 שבועות וגם בשבוע הקרוב המדדים נמצאים בסיכון להעמקת הנסיגה. גורם נוסף שמכביד על השווקים כבר תקופה ארוכה הוא סדרת הנתונים בסין המעידים על האטה מדאיגה בקצב הצמיחה, עובדה שגם הממשל המקומי גם מודה בו, וגם השבוע יעקבו בשוק אחר הנתונים משם כדי לאמוד את חומרת המצב."
"ואולם, הסוגיה המרכזית שתעסיק את השווקים עם פתיחת שבוע המסחר היא הנעשה בחצי האי קרים ובהשלכות של סיפוח האזור על ידי רוסיה בעקבות משאל העם. במידה ורוסיה תספח את קרים, ואולי אזורים נוספים, המערב, בהובלת ארצות הברית, ייאלצו לממש את איומם ולהוציא לפועל סנקציות כלכליות כנגד רוסיה. מהלך שכזה סביר שיגרור צעדי נגד מצד רוסיה, וכך המצב עלול להתדרדר למערכה כלכלית שתפגע לא רק ברוסיה כי אם גם באירופה, אשר תלויה באספקת הגז מרוסיה, וגם בארצות הברית, שהון רוסי רב מושקע בנכסים אמריקניים. אם נראה החרפה באיומים ההדדיים, השווקים צפויים לסגת בחדות."
הדולר הרציף מאז אוגוסט 2011:
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.דולר נמוך מהווה סכנה ליציבות המשק (ל"ת)לפיד תתעורר 17/03/2014 20:23הגב לתגובה זו2 0סגור
-
4.אין שום מספרי קסם בשער דולר-שקלשמטוב 17/03/2014 10:55הגב לתגובה זו2 0אין מספרי קסם בשער דולר שקל. השער 3.45 אינו משהו בעל משמעות לגבי עליה או ירידה של הדולר. הדולר בשוק הבין לאומי עולה או יורד בהתאם למגמות כלכליות נטו (צפי לייצור ומסחר, צפי לאספקת דלק, צפי למלחמה וכדומה). מי שעוקב אחר יחס דולר פרנק (שוויצרי) יכול לראות בקירוב רב מה הערך של הדולר בשוק הבינלאומי. בשבועיים האחרונים ערך הדולר בשוק הבינלאומי ירד בערך ב- 3 אחוז, הסיבה המשוערת: סכסוך רוסיה-אוקראינה שבו ארצות הברית בעמדת הפסד, גם אירופה מפסידה בגלל התלות בגז הרוסי. זה הגורם העיקרי לשינויים בשער דולר-שקל. בנק ישראל מכניס רעשים לעניין השערים על ידי קנית דולרים במגמה להצמד לדולר למרות שהדולר יורד. אילולא הרעשים הללו שער הדולר שקל היה יורד בערך ב- 3 אחוזים, כלומר בערך בעשר אגורות (מ- 3.51 ל- 3.41). כאמור, בכל הסיפור אין שום השפעה למספרי קסם כגון 3.45. נכון שיש ספקולנטים, הספקולנט הראשי הוא בנק ישראל, אבל הם לא מושפעים ממספרי קסם אלא ממטרות כלכליות. במקרה של בנק ישראל המטרה היא סיבסוד הייצוא.סגור
-
3.אני 20 שנה בבורסה כול עוד הבורסה עולה הדולר יפול (ל"ת)דוד 17/03/2014 10:22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.שר האוצר מפקח על מחירי החלב . שר הזוי אחר פוגעכלכלת ישראל 17/03/2014 09:49הגב לתגובה זו4 0בשכר עורכי הדין. אבל אין להם אומץ לפקח על מחיר הדולר לקבוע לו שער. אין להם אומץ לפקח על מחירי הנדלן עושים רק דברים פופוליסטים . והעם טיפש שלא מבין כלוםסגור
-
1.תכף אקנה דולרים (ל"ת)הנגידה 17/03/2014 09:46הגב לתגובה זו2 0סגור