למרות העליות בארה"ב: אלו שני הנתונים שלוחצים את שוקי אסיה מטה
המדדים המובילים במזרח הרחוק מתקשים להצטרף לראלי בוול סטריט ונסחרים כעת בירידות שערים. הסיבה: נתוני ייצור חלשים שפורסמו בסין ואינפלציה נמוכה מן הצפוי באוסטרליה.
בשעה זו, בורסת שנחאי בסין נחלשת ב-0.5%, מדד ההאנג סנג בהונג קונג רושם ירידה של 0.7% ובדרום קוריאה הקוספי משיל 0.2%. מדד הניקיי ביפן מצליח לשמור את הראש מעל המים ומוסיף 0.5% לערכו.
בסין פורסמו היום נתונים מקדמיים של הייצור, כפי שנמדדים על ידי HSBC והצביעו על קריאה של 48.3 נקודות בחודש אפריל אשר תאמה אמנם את הצפי. עם זאת, החולשה בשווקים באה על רקע העובדה כי נתון זה מצביע על התכווצותה של הכלכלה השנייה בחשיבותה בעולם.
"נתוני הייצור בסין מצביעים על התכווצותה של הכלכלה", כך ציין דסמונד צ'ואה - אסטרטג מסינגפור. "נראה שיעד הצמיחה שהציבה הממשלה של 7.5% הוא מאוד אופטימי".
נתון נוסף אשר גורם לחולשה במזרח הרחוק הם שפורסם באוסטרליה והצביע על עליית מחירים של 0.6%, נמוך מהצפי לעלייה של 0.8%. הלילה בחצות צפוי הבנק המרכזי להכריע בעניין גובה הריבית לחודש הבא כאשר הצפי הוא שהריבית במדינה תעלה ברבע אחוז.
נזכיר כי אתמול ננעלו המדדים המובילים בארה"ב בעליות שערים נאות. הנאסד"ק טיפס בכ-1%, וה-S&P 500 הוסיפו 0.4% לערכם. החוזים העתידיים לקראת פתיחת המסחר היום בארה"ב נסחרים ביציבות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שירת הברבורהברבור 23/04/2014 09:00הגב לתגובה זו0 1זאת נראית כמו שירת הברבור הסיני שהולכת להוביל למפולת בשוק המניות שמפומפם בכסף זול.סגור
-
1.שוכחים להגיד שאירופה עלתה 1-2%! ליוםצדק 23/04/2014 07:25הגב לתגובה זו2 0למה אירופה לא מוזכרת כמעט אף פעם? היא גדולה יותר מארה"ב (25 לעומת 23 אחוזי תמג עולמי) ובוודאי גדולה יותר מסין יפן כמה מדינות אסיה יחד! (סין ויפן יחד כ15% תמג עולמי). לכתבים לרוב יש גם מידע כלכלי חלש, אך גם ידע גאוגרפי וכללי לא בולטים לטובה.סגור