פיצוץ עסקת וודסייד: אנליסטים בתגובה ראשונית - איזו מניה צפויה לחטוף?
פיצוץ עסקת וודסייד הפתיע הבוקר את המשקיעים, לאחר שמנכ"ל החברה האוסטרלית, פיטר קולמן, אמר כי "לאחר חודשים רבים של מו"מ הגיע הזמן להודות שלא נגיע לשם תחת ההסכם הנוכחי". מה תהיה ההשפעה על מניות המאגר בטווח הקצר-בינוני? שאלנו את האנליסטים מה דעתם.
אנליסט האנרגיה של בית ההשקעות IBI, גיל בשן, מסביר שהסנטימנט בשוק עשוי לפגוע במניות בטווח המיידי, אבל "השוק תימחר את לוויתן גבוה יותר מעסקת וודסייד. אני לא חושב שהיציאה תוביל לשינוי התמחור על ידי המשקיעים", אמר האנליסט.
גם נעם פינקו, אנליסט מבית ההשקעות פסגות, מסכים שלא מדובר בהפתעה, "בהתחשב בכך שהמו"מ נמשך 17 חודשים". הוא מסביר שהעסקה לא נפלה בכלל עניין המיסוי, אלא דווקא בגלל הצד האסטרטגי של העסקה.
"וודסייד פונה לכיוון ה-FLNG, בעוד נובל ודלק כיוונו ליצור באמצעות צנרת", מסביר האנליסט. לפרידה מוודסייד יש שתי השפעות עיקריות - מימונית ותפעולית.
"מבחינה תפעולית, נובל אנרג'י יודעת לעשות את הפיתוח שנדרש במאגר, כמו שעשתה במאגר תמר. השותפות הקיימת תוכל לעשות את זה בעצמה גם ללא היכולות של וודסייד בנושא הנזלת הגז. אם הבדיקות יצליחו אפשר חהחה לעשות הנזלה בדומה למע שנעשה במאגר תמר", אומר פינקו.
מבחינת המימון, הוא מסביר שלשותפות לא צריכה להיות בעיה יותר מדי. "גיוס החוב הגדול של תמר מוכיח ששוק החוב העולמי מעוניין לממן את לוויתן". פינקו מוסיף שאם לא יהיה גיוס חוב נוסף תמיד אפשר למכור נתח קטן יותר מהמאגר למשקיעים פוטנציאליים.
מגדל שוקי הון - "המאגר יהיה רחוק ממיצוי הפוטנציאל"
לפי ערן יונגר, אנליסט האנרגיה של מגדל שוק הון, "השותפויות מתמחרות את עסקת וודסייד כמעט במלואה. כעת עם ביטול העסקה אנו צפויים לראות ירידות במחיר השותפויות".
הוא מסביר שלביטול העסקה מספר השלכות - מבחינה מימונית, השותפויות לא יקבלו את תזרים המזומנים שהיו אומורות לקבל, כ-850 מיליון דולר. בנוסף נראה כי הן ידרשו בעתיד לגייס כספים למימון המאגר לפי האחזקות המקוריות הגבוהות יחסית.
בהיבט התפעולי, יונגר אומר כי "נותרנו עם הלקוחות האזוריים בלבד, קרי טורקיה ומצרים. לקוחות אלו גדולים מספיק אולם בהשוואה למה שהיה יכול להיות עם וודסייד – מכירה משולשת לישראל, ללקוחות האזוריים וגז נוזלי למזרח הרחוק, המאגר יהיה רחוק מניצול מלא הפוטנציאל."
במאגר לוויתן מחזיקות כעת חברת האנרגיה האמריקנית נובל אנרג'י ב-39.66%,
ניו-מד אנרג יהש
0%
ניו-מד אנרג
1,155
0%
בסיס:1,155
פתיחה:0
גבוה:0
נמוך:0
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
ו{אבנר יהש} ב-22.67% כל אחת, ו
רציו יהש
0%
רציו יהש
347.9
0%
בסיס:347.9
פתיחה:0
גבוה:0
נמוך:0
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
ב-15%.
לאומי שוקי הון - "יחס הסיכוי-סיכון עלה"
"ביטול עסקת וודסייד מציב את פרויקט לוויתן כפרויקט עצמאי שנובל העריכו את פיתוחו בכ-5 מיליארד דולר, ולדעת גורמים מקומיים אולי אף קצת למעלה מכך", אומרת הבוקר אלה פריד, אנליסטית בכירה בלאומי שוקי הון. "נציין, כי ביטול ההתקשרות עם וודסייד מעביר את האופציה של פיתוח אזורי – הכוללת מכירה לתורכיה, מצריים וירדן לקדמת הבימה. זו יכולה להביא למכירה של 15BCM גז טבעי בשנה לקראת שנים 2017-2018, בהנחת התקיימות המציאות הביטחונית המתאימה. פיתוח מקביל של אופציית FLNG, אם במתכונת שהייתה בתמר בשת"פ עם דייהו ואם בצורה עצמאית, משקף פוטנציאל יצוא של כ-5 BCM נוספים לקראת 2020".
"להערכתנו, יציאתה של וודסייד והעברת האחריות הפיננסית והתפעולית על הפרויקט במלואו לידי השותפים הקיימים, משולה לקיומה של עסקת קומבינציה בפרויקט נדל"ן. מכירת חלק מהדירות והמגרש בשלב טרום-הקמה נועלים את התשואה, אך מורידים את הסיכון. כעת יחס סיכוי/סיכון בפרויקט עלה. לנו נראה כי קבוצת דלק הגיעה לכך ערוכה ומזומנה לאחר שנקטה בצורה של צעדים. שותפויות מקבוצת דלק גייסו 2 מיליארד דולר במח"מ של כ-7 ובתשואה משוקללת של 4.3% בתמר בונד. כמו כן מימשה דלק את רוב החזקתה בדלק US והציבה על המדף 3% ממאגר תמר במחירי שיא".
איזו שותפה צפויה להיפגע יותר מהביטול?
לפי בשן, מניית רציו, שההחזקה בלוויתן הוא הנכס הגדול והמשמעותי שלה, צפויה להיפגע יותר מהשותפויות האחרות. "רציו תיפגע יותר, כי אין לה נכסים בשלים אחרים (כמו מאגר תמר בו מחזיקות דלק קידוחים ואבנר יחד עם ישראמקו ואלון גז). כניסת וודסייד היתה מכניסה מזומנים לקופה, עכשיו החברה צריכה לחשוב על דרך אחרת לגייס מזומן. אבל הם יהיו בסדר", אומר בשן.
"לרציו אין ברירה", מוסיף פינקו. "היא חייבת להביא משקיע. זו חברה רצינית, אני מאמין שהם לא חיכו לוודסייד אלא כנראה יש להם איזו תוכנית חלופית. הניחוש שלי הוא שהם יכניסו שותף אסטרטגי".
ומה אם לא יכנס שותף? "לרציו תהיה בעיית נזילות במקרה כזה. הם יאלצו לעשות הנפקת זכויות גדולה", אומר פינקו.
לפי פריד, לרציו יש רק 15 מיליון דולר בלבד בקופה, ולכן "מחד, בשלב הראשון סביר שניראה הנפקת הון וחוב, העלולים להעיב על המניה. מאידך, מציאת שותף אסטרטגי או פיננסי לחלקה של רציו בלבד (בטווח של 3%-5% מהמאגר) הינה משימה פשוטה בהרבה מאשר מציאת שותף אסטרטגי לרבע מהמאגר. לכן, קיימת סבירות ממשית כי במקרה של הצלחה בהתקדמות היצוא האזורי, רציו תוכל לבצע מוניטזציה של חלקה בתנאים לא פחות טובים מעסקת וודסייד".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
10.רציושי 21/05/2014 12:18הגב לתגובה זו0 1רק אתמול קניתי ב 51.4 איזה מזל נאחס למכור או לא .?סגור
-
בכמה קנית?אנונימי 21/05/2014 12:44הגב לתגובה זו0 0אולי שווה להמתין הרי רציו לדעתי ימצאו פתרון ובסוף יוציאו משם גז..סגור
-
9.זה בשורה משמחת מאוד לקבוצת דלק!!! (ל"ת)יופיטר שוקי הון 21/05/2014 11:10הגב לתגובה זו1 1סגור
-
8.רציו - בורריות בעולם התחתון - שימכרו לאברגיל .... (ל"ת)רציו סכנת נפשות 21/05/2014 10:29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
7.לדעתי זו סיבה טובה לעליות באבנר ו דלק קידוחים לא ברציוהכי ותיק 38 21/05/2014 10:27הגב לתגובה זו2 2תמוה אך כותרת לא אחראית מנטרלת את יכולת המחשבה של המשקיעים הריי היום ברור שיש מספיק כסף לפיתוח המאגר ובנוסף גם ידע לא חסר וקונים לגז......עומדים בתור אז.....מה הפניקה? מי שכן בצרות זו רציו כמדומני על פי חוקי הנפט מי שלא משקיע בזמן יוצא מ המשחקסגור
- טען עוד
-
6.צעד חיובי מאד מבחינת השותפויות!משקיע בגז ונפט 21/05/2014 10:15הגב לתגובה זו7 2קימות אלטרנטיבות הרבה יותר טובות והיה ברור שהעסקה לא תצא לפועל,השינויים הגיאו פוליטים במצרים,טורקיה וארופה בעקבות משבר אוקרינה,יצרו תנאים פנטסתים לפיתוח זול של ליוייתן ושיווק נח ובמחירים טובים בסביבה הקרובה!סגור
-
5.אמרו בצינור יותר רווח ..אז מה הרמאות עכשוו? (ל"ת)אנליאםם 21/05/2014 09:58הגב לתגובה זו1 0סגור
-
4.ממתי אנליסטים מבינים ברציו?? חחחחחפיסקו 21/05/2014 09:54הגב לתגובה זו4 0סתם שרלטנותסגור
-
3.הזדמנות יהש חוטפת? אין צדק בבורסה המזורגגת הזאת (ל"ת)ולמה גם 21/05/2014 09:53הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.נו באמת ,לא נמאס לכם?jjj 21/05/2014 09:52הגב לתגובה זו4 0מפחידים את החלשים ??? מה קשור וודסייד לירידה במנייה? הגז ייברח מהמאגר? לא יפתחו אותו? לא ישיגו הסכמים??? איך מנערים כל הזמן ידיים חלשות,פככככ גילוי נאות-מחזיק במנייה ולא מוציא עד שער תלת ספרתיסגור
-
מכרתי רציו . מי צריך את כל הכאב ראש של הגז הזהגילוי נאות 21/05/2014 10:36הגב לתגובה זו0 1משפטים, מיסים, ועדות, שלי יחימוביץ. שהממשלה תלאים כבר את הגז המים הנפט האויר והדירות שלנו נמאס כבר מכולםסגור
-
אתה נקרא ''ידיים חלשות''jjj 21/05/2014 11:49הגב לתגובה זו3 0מבחינתי רציו היא השקעה לטווח ארוך ולעניות דעתי גם בשביל בתי ההשקעות היא כזאת.. הכאב ראש בא מהתקשורת,תכל'ס אם תבדוק מה השתנה בלוויתן? כלום,סליחה התשנה משהו לטובה, מפתחים את המאגר ומניחים צנרת במקום הנזלה שזה מוזיל את העלויות.זה עוד בלי לדבר על הנפט. בהצלחה ,גילוי נאות מחזיק בהסגור
-
1.עוד אינדיקציה שאי אפשר לעשות פה עסקים בשל עודף רגולציה!רגולציה = שחיתות! 21/05/2014 09:51הגב לתגובה זו3 0מרוב רגולציה אין עסקאות ועסקים!סגור
-
קרא בכתבה הם אומרים שזה לא בגלל מיסים. חחחחח (ל"ת)אבל 21/05/2014 10:35הגב לתגובה זו0 0סגור