סוף עונות הדוחות: הבנק הצרפתי 'סוסייטה ז'נרל' מסיק מסקנות

הבנק הצרפתי בחן את תוצאות עונת הדוחות בארה"ב ובאירופה ומציג מספר תובנות מעניינות
 | 
telegram

עונת הדוחות של הרבעון השני מתקרבת אל קיצה, תוצאות מרבית החברות היו טובות מהצפוי, הן בארה"ב והן באירופה, מה שמחזק את התקוות שהכלכלות הללו עתידות להשתפר. שיפור איטי, אבל בטוח.

97 אחוזים מהחברות בארה"ב כבר הספיקו לפרסם את התוצאות הכספיות לרבעון השני, 92 אחוזים מהחברות האירופיות עשו זאת גם כן.

הרבעון הזה היה חשוב במיוחד ל-2 הכלכלות האלו. כזכור, כלכלת ארה"ב גדלה יותר מהצפוי ברבעון השני, זאת לאחר רבעון ראשון מאכזב מאוד כתוצאה מהחורף הקשה במדינה. מן העבר השני, הכלכלה האירופית הציגה קיפאון כלכלי באותה תקופה.

אז מה אנחנו יכולים ללמוד ולסכם מעונת הדוחות הזאת? בנק ההשקעות הצרפתי 'Societe Generale' הרכיב רשימה של מסקנות ותובנות לאחר ניתוח של עונת הדוחות האחרונה.

רוב החברות עמדו בתחזיות או הכו אותן
על פי בנק ההשקעות הצרפתי, הרוב המכריע של החברות בארה"ב ובאירופה הצליחו להכות את התחזיות או לכל הפחות לעמוד בהן.

באירופה, 59% מדוחות החברות עקפו את או היו בשורה אחת עם צפי האנליסטים. בבנק ציינו כי הנתון עומד בקנה אחד עם המגמה של העשור האחרון.

בארה"ב, הסיפור היה מעט שונה. 84 אחוזים מהחברות דיווחו על רווחים שהכו או פגשו את קונצנזוס האנליסטים, נתון מדהים לכל הדעות. למרות שזהו נתון גבוה משמעותית מאירופה, גם פה הנתון עומד בקנה אחד עם המגמה ההיסטורית בוול סטריט.

"בדרך כלל, חברות אמריקאיות נוטות להכות את התחזיות בתדירות גבוהה יותר מאשר החברות האירופיות" כך ציינו במחלקת המחקר של הבנק והסבירו "זוהי יכולה להיות תוצאה של הדרכה איכותית יותר של העובדים וצמיחה גבוהה יותר של התמ"ג".

בין החברות הראויות לציון בארה"ב שהכו את התחזיות אפשר לכלול את 'פייזר' (סימול: PFE), 'שברון' (סימול: CVX) ו'ספרינט' (סימול: S). באירופה ניתן לציין לטובה את את 'אירבאס' ו'מארסק'.

הוצאות משפטיות העיבו על הסקטור הבנקאי
למרות שהמגזר הבנקאי דיווח על תוצאות טובות ברבעון, התדיינות משפטיות רבות הכבידו על הבנקים וגרמו להן להציג תחזיות רווח נמוכות יותר לשנת 2014.

גם בארה"ב וגם באירופה, יותר מ-50% מהבנקים דיווחו על רווחים מעל לצפי האנליסטים. בין הבנקים שהכו את התחזיות ברבעון השני אפשר למנות את 'מורגן סנטלי' (סימול: MS), 'סיטיגרופ' (סימול: C) וג'יפי מורגן' (סימול: JPM). באירופה היו אלו 'Royal Bank of Scotland' ו-'Commerzbank' שהצליחו לעקוף את התחזיות.

סקטור השירותים הפגין עוצמה; סקטור הבריאות אכזב
חברות השירותים והתשתיות דיווחו על תוצאות רבעון שני טובות, לאחר שהציגו לאורך השנה גם תשואה מצוינת, מתחילת השנה הסקטור (סימול: XLU) רשם תשואה של 12.35%. בבנק ציינו כי מגזר מוצרי הצריכה (למעט טבק) הכה גם הוא את הציפיות למרות "שהסקטור נשאר יקר מידי לטעמנו" כך הסבירו בבנק ההשקעות.

מן העבר השני, חברות שירותי הבריאות הציגו דוחות מעורבים זאת למרות שורה של מיזוגים ורכישות במגזר שדחפה את הביצועים של הסקטור (סימול: XLV) כלפי מעלה. (תשואה של 14.86% מתחילת השנה. זו הייתה שנת שיא בוול סטריט בסקטור כאשר מספר חברות ענק ביצעו רכישות בסקטור התרופות. רק אתמול הודיעה חברת התרופות השוויצרית 'Roche's' על רכישה של חברת 'InterMune' האמריקנית בסכום עתק של 8.3 מיליארד דולר.

פערים בין ארה"ב לאירופה
מאז המשבר החוב של 2010 בגוש האירו שהכה בחברות הן בתוך הגוש ומחוצה לו (כגון בריטניה), חלה סטייה חזקה בין הביצועים של חברות אמריקניות אל מול חברות אירופיות.

הבנק מציין כי תחזיות הצמיחה של רווחי החברות באירופה ירדו מ-13 אחוזים בתחילת השנה, ל-6 אחוזים. בארה"ב קרה דווקא ההפך והתחזיות במחצית המגזרים שודרגו מאז תחילת עונת הדוחות.

על פי הבנק, הפערים בין הכנסות ורווחי החברות בארה"ב וכמובן הצמיחה שלהן ימשיכו להתרחב אל מול אלו של החברות האירופיות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות